Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ''CHP'nin farkı bu...''

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ''CHP'nin farkı bu...''

Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın ismini taşıyan kültür merkezinin açılış törenine ‘Gezi Parkı’ damga vurdu. Coşkulu kalabalık ‘her yer Taksim her yer direniş’ sloganları attı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan’ı hedef aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Çok çektin be Türkiye!!!!Yeter!!!Boyun eğme!” dedi. Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina ise Başbakan’a adeta gönderme yaptı kürsüden vatandaşlara, “ Çapulcu hemşerilerim hoşgeldiniz’ diye seslendi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 15:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin açılış töreninde ‘Gezi Parkı' gündemdeydi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı  rahmetli  Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina konuşmalarıyla törene damga vurdular.

İZMİR’DEN ÖRNEK VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kente ne kadar yeşil alan kazandırdığını sorduğunu ve, “ 3 bin 500 dönüm” cevabını aldığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Taksim Gezi Parkı’nda bir avuç yeşil alanı korumaya çalışıyor halk... Ancak ‘Oraya AVM yapacağım, rant alanına dönüştüreceğim’ diye diretenler var. Bakırköy belediye başkanımız 100 dönümlük alanı Botanik Bahçesi yaptı. CHP’nin farkı bu…” dedi.



“GENÇLERE KULAK VER”

Taksim Gezi Parkı’nda gençlerin isyanına ve sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan ve Ak Parti’ye yüklendi şunları söyledi; “ Bir başbakanın kendine sorması gereken ilk soru bu…Gençler doğaya kente saygı istiyor. Onlar yeşil deyince doğayı değil Amerikan dolarını anlıyor. Mümkün olsa kefenlerine cep yapacaklar. İstanbul’da yeşil alan kalmadı. Nerede bir yeşil alan var imara açıyorlar. Emin olun yakında mezarlıkları imara açacaklar. Baskıyla inatla siyaset olmaz. Halkla inatlaşılmaz. Halkın eylemine saygı duyulur. Siz inatlaşma kültürünü demokrasi parçası olarak düşünüyorsanız yanılırsınız. Demokraside uzlaşma vardır. Bu insanlar neden itiraz ediyor. Siz inatlaşma kültürünü egemen kılarsanız sizin meşruluğunuz tartışılır. Bütün dünya ayağa kalktı. Hala ‘Topçu Kışlası yapacağım’ diyor. Kime verdin bu sözü sen çık açıkla. Taksim’deki meydanlardaki gençler bizim gençlerimiz. Kulak kabartıp gençleri dinlemek lazım. Onları susturmamak lazım”

“O İNSANLAR SENİ YOLA GETİRECEK”
“Ben ülkemin yüzde 50 sini dost yüzde 50 sini düşman görmüyorum” diyerek Başbakan’a gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “ Siyasetçinin ayrımcı dili olmaz. Ayrımcı dil yılanda vardır. Baskı kurarak biber gazıyla çivili sopayla ‘ben insanları yola getireceğim’ bu doğru değil. O insanlar seni yola getirecek” dedi.



DURAK: NE ÇEKTİN BE TÜRKİYE
7 ay önce açılışı gerçekleştirilen Ahmet Taner Kışlalı Parkı ile kent merkezinde insanların nefes alabilecekleri bir yeri Karşıyaka’ya kazandırdıklarını ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyduklarını belirten Durak, Taksim Gezi Parkı direnişine değindi şunları söyledi; “ çok masumca bir taleple başlayan süreç, ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Kentin ortasında kalan son yeşil alanı korumak için bir araya gelen insanlara iktidarın takındığı tavır; halkın ihtiyaçlarının, haklarının, ifade özgürlüklerinin onlar için hiçbir anlam taşımadığını, çok açık bir şekilde göstermektedir. AKP’nin kentlere dayatmaya çalıştığı yerel yönetim anlayışı budur; bir kenti, kentlilere rağmen yönetmek… “Ben yaptım oldu” mantığıyla bir kenti yönetme anlayışını kabul etmek mümkün değildir. İstanbul, 19 yıldır, bu zihniyete teslim edilmiştir. Kendi partisine mensup yerel yöneticileri dahi hiçe sayan bu iktidar, bu anlayışı, şimdi İzmir’e de dayatmaya çalışmaktadır. İşte tam bu nedenden dolayı, Türkiye’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ihtiyacı vardır. Hem de “ACİLEN”… Biz, Atatürk ilkeleriyle yoğrulmuş, sosyal demokrasiye inanan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, siz Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde, iktidar yolundaki yürüyüşümüzün çok yakın olduğunu biliyoruz. Son 9 yılını, sosyal demokrat belediyeciliğin ışığında geçiren Karşıyaka’dan İstanbul’a, hatta tüm Türkiye’ye sesleniyoruz: Çok çektin be Türkiye!!!!Yeter!!!Boyun eğme!”



PİRİŞTİNA: ÇAPULCU HEMŞERİLERİM HOŞGELDİNİZ
‘Çok değerli çapulcu hemşerilerim hoşgeldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Levent Piriştina, “ Yıllarını kamu hizmetine adamış bir babanın oğlu olarak 9 yıl önce aramızdan ayrılan babamın isminin böyle bir merkezle ölümsüzleştirmesi bizi mutlu etti” dedi. Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Durak’a kültür merkezine Ahmet Piriştina ismini vermesi ve ilçeye kazandırması nedeniyle teşekkür etti.

''KILIÇDAROĞLU ZEHİR ZEMBEREK'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

''KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR MESAİSi BAŞLADI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.