Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka dev bir tesis daha kazandı

Karşıyaka dev bir tesis daha kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir mesaisinin son programında Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 15:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kentteki ilk gününde esnaf ve iş adamlarıyla temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, ikinci gün mesaisinde Seferihisar'da düzenlenen ve 27 ülkeden 167 sakin şehir temsilcisinin katıldığı Cittaslow Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. CHP Lideri daha sonra Karşıyaka’ya geçti ve yapımına 2012 yılında başlanan ve ilçenin 9. kültür merkezi olma özelliğini taşıyan ve merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın adını taşıyan  kültür merkezinin açılış kurdelasını kesti.

KALABALIK BAYRAKLARLA KARŞILADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tören alanında coşkulu bir kalabalık karşıladı. Alandaki kalabalık ellerindeki Türk bayraklarını havaya kaldırarak güzel görüntüler oluştururken evlerin balkonlarındaki vatandaşlarda coşkuya ortak oldu. Kalabalık ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘ her yer Taksim her yer direniş’ sloganı attı. Açılış törenine CHP örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin,Erdoğan Toprak, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir milletvekilleri, çok sayıda belediye başkanı ve ilçe başkanı da katıldı. Törene Ahmet Piriştana’nın eşi Mine Piriştina ve çocukları Levent ile Zeynep de katıldı.Törende 9 yıl önce hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile ilgili yedi dakikalık film barkovizyondan gösterilirken Piriştina’nın kızı Zeynep Piriştina Subaşı gözyaşlarını tutamadı.Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, konuşmaların ardından ise, çocuklarıyla birlikte, merhum Başkan Piriştina’nın atkısını CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Piriştina Ailesi’nin, Başkan Durak’a hediyesi ise, Piriştina’nın bir fotoğrafı oldu. Kılıçdaroğlu, kültür merkezinin önünde bulunan Piriştina'nın heykelinin yanına ağaç dikti.



KILIÇDAROĞLU’NDAN KADİRŞİNAS VURGUSU
“Bir siyasal partiyi güçlendiren onun kadirşinaslığıdır” diyen Kılıçdaroğlu, “ 90 yıllık CHP’de kadirşinas olmuştur. Geçmişini unutmamıştır. Partiye hizmet eden herkesi kucaklamıştır. Biz halkın partisiyiz. Biz Cumhuriyetin partisiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz” dedi.

“PİRİŞTİNA İZMİR’İN DELİKANLISIYDI”
Ahmet Piriştina’nın İzmir’e değer kattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “ Marka kent yolunda İzmir’e önemli projeler kazandırdı. İsmi kültür merkeziyle ölümsüzleşti. Hepimiz çalışacağız. Hepimiz Ahmet Piriştina olacağız. Bunu herkesin bilmesi gerek. Pirişti’na İzmir’in delikanlısıydı. Ona selam olsun”ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ
Piriştina’dan görevi devralan Aziz Kocaoğlu’nun da Piriştina gibi çalışkan bir belediye başkanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti, “ Kocaoğlu, Pirişta’nın ördüğü duvarların üstüne yeni tuğlalar koyuyor. İstanbul Ankara İzmir…ne oluyor neler yapılıyor. İzmir’de metronun kilometresi 56 milyon…Ankara’da 100 milyona yapılıyor İstanbul’da 142 milyona yapılıyor. Buna rağmen onların bütçesi İzmir’in bütçesini geçiyor. İzmir tek başına kentine güvendi ‘ben yapacağım ‘ dedi. Sosyal demokrat belediyelerin olduğu yerde hayat vardır. Doğa vardır. İnsana saygı vardır. Yeşil vardır. Kültür vardır. Kadın erkek eşitliği vardır. İlk metronun temelini atan sosyal demokrat belediyelerdir. Çocuklarımıza süt dağıtan ilk belediyeler sosyal demokrat belediyelerdir. İlk halk ekmek fırınlarını kuran sosyal demokrat belediyelerdir. Kent yaşamında ne kadar ilkler varsa o ilklerin altında sosyal demokrat belediyeciliğin imzası vardır”



DURAK: HALK İSTEDİ 
BİZ YAPTIK
Kentin sahip olduğu değerler doğrultusunda oluşturmaya çalıştıkları kent kimliğinin en önemli parçasının kentin sanatla buluşması olduğunun altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Bu buluşmayı, en doğru şekilde sağlamak amacıyla, kültür ve sanat merkezleri yaptık. Biz yaptıkça, halkımız daha fazlasını istedi. Onların talepleri doğrultusunda da, yapmaya devam ediyoruz. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi de böylesi bir talebin ürünüdür” dedi.

“MERKEZİN ANLAMI BÜYÜK”
Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin bulunduğu, yeni gelişmekte olan Şemikler Mahallesini yol ve yeni ulaşım arterleri, pazaryerleri, spor alanları ve ihtiyaçları doğrultusundaki diğer yatırımlarla buluşturmaya da devam ettiklerini belirten Durak, “ Bu merkez, taşıdığı isimle de, bizim için apayrı bir anlam ifade ediyor. İzmirimiz için artık efsaneleşen bir isim olan, “Merhum Belediye Başkanımız Ahmet Piriştina’nın adını, nasıl bir eserle, gelecek nesillere taşırız” diye düşünürken, onu en iyi şekilde ifade edecek bir şeyler yapmak istedik. Sanata ve sanatçıya bakış açısıyla, İzmir’in kültür-sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, değerli başkanımızın adının, böyle bir merkezde yaşayacak olması, bizi gururlandırıyor” ifadelerin kullandı.



300 PROJE 550 MİLYON YATIRIM
2004 yılında, göreve geldiği andan itibaren, kent için çizdikleri “Kültür ve Turizm Kenti” vizyonu doğrultusunda emin adımlarla yürüdüklerini ifade eden Durak, “ 9 yılda, çalışanının dahi maaşını ödemekte zorlanan bir belediyeden, 550 milyon lira yatırım yapma kabiliyetine sahip bir kurumsal yapıya ulaştık. Hayata geçirdiğimiz 300’ün üzerinde projede, bizim için önemli olan, Karşıyakalıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda bir kent planlamasıydı. Karşıyakalılara rağmen, bu kenti yönetmek gibi bir anlayışı tümden reddettik. Gün geldi, onların istemediği projelerimizi rafa kaldırdık. Ya da, onlarla oturup, konuştuk. Projeleri, onların talepleri doğrultusunda revize ettik. Belediyemizin dışındaki kurumların yapması gereken projelerin ise, takipçisi olduk” diye konuştu.

MERKEZİN ÖZELLİKLERİ
Yapımına 2012 yılında başlanan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, Karşıyaka’da bugün hizmet veren 9. kültür merkezi olma özelliğini de taşıyor. Şemikler Mahallesi 6223 Sokak’ta yaptırılan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, çok amaçlı salonları ile de, bölge halkının farklı ihtiyaçlarına cevap verecek.5 bin 188 metrekare inşaat alanı üzerine 3 kat olarak inşa edilen Kültür Merkezi’nde toplum yararına çalışan derneklere tahsis edilecek 4 ofis, 1 adet çok amaçlı salon, 2′si 87, biri de 161 kişi kapasiteli 3 seminer salonu ve 7 derslik bulunuyor. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin 300 kişilik konferans salonu ise, sahnesi ve soyunma odalarıyla da İzmir’in en iyi salonu olmaya şimdiden aday. Merkezin bahçesinde Ahmet Piriştina’nın bir de heykeli bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.