Dolar 32,3550
%-0.39
Euro 34,7109
%-0.27
Altın 2.397,640
%-1.03
Bist-100 10.154,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: 'Kalıcı barış için İzmir örnek olmalı'

Kocaoğlu: "Kalıcı barış için İzmir örnek olmalı"

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin çatışmaların üstesinden mutlaka geleceğini ama önemli olanın kalıcı barışın tesis edilmesi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, barış ve ülkenin geleceği için herkesin sorumluluk almasını, İzmir'in de aydınlık, ilerici ve eğitimli kent olarak örnek olması gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 15:27
Kent Koleji modeli ile iş dünyasının talep ettiği vasıflı elemanları yetiştirerek işsizliğe çözüm bulmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSİAD üyelerine projeyi tanıtıp işbirliği çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Sanayicileri ve İşadamları (İZSİAD) Derneği'nin "Çarşamba toplantılarına" katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanında yapığı en büyük atılımlardan biri olan Kent Koleji ile meslek edindirme yönelik kursların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kent Koleji Projesi ile ortaokul ya da liseyi bitirip meslek sahibi olamayan gençleri hedeflediklerini söyledi. Halkapınar'da restorasyonu devam eden eski DGM binasına taşıyacakları Kent Koleji’ni daha da büyüteceklerini  kaydeden Başkan Kocaoğlu, İZSİAD üyelerinden, ihtiyaç duydukları alanlarda taleplerini bildirmelerini, nitelikli elemanların yetiştirilmesi konusunda hem eğitim hem de staj  için destek beklediklerini sözlerine ekledi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, konuşmasının başında Türkiye'de akan kana bir an önce durmasını, kirli savaşın bitmesini, şehit tabutlarının artık gelmemesini temenni ettiğini söyledi. Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji projesinden işadamları olarak nasıl faydalanacağımızı bilmek istediklerini, bu nedenle toplantıyı organize ettiklerini söyledi. 

Proje çok beğenildi
Küçükkurt , "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Koleji projesi ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklere yönelik kurslar açıyor. Bu konudaki çalışmaları tebrik ediyorum. Çok güzel bir proje. Biz işadamları olarak bu projeden faydalanmak istiyoruz.  Bu toplantıda üyelerimizle birlikte yapılan çalışmaları öğrenip, nasıl destek alacağımızı soracağız" diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında önce Türkiye'nin son dönemde yaşadığı olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kocaoğlu “Ekonomi iyice tıkandı. 1 Kasım seçimi ve sonraki sürecin neler getireceği, ne gibi sorunlar yaratacağı, ülkede neler yapacağı belirsiz. Olumsuz yönde bir belirsizlik var. Hepimizin uyanık ve birlik beraberlik içinde olması gerekir. Türkiye bu süreci, nerdeyse iç savaş noktasına gelen bu çatışmaların mutlaka üstesinden gelecektir. Ama önemli olan barışın kalıcı olarak tesis edilmesidir Barışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hep birlikte sağlayacaktır" dedi.

Barış ve ülkenin geleceği için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin önemine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, İzmir'in duruşuyla örnek olması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, “Madem ki en eğitimli, aydınlık, ileri kentiyiz bu görev bize düşüyor. Yerel yönetimlerimizle, kanaat önderlerimizle birlikte yapacağımız çalışmalarla barışı tesis etmeye çalışmalıyız" dedi.

İZSİAD'DAN KENT KOLEJİ KURSLARINA İLGİ

Kocaoğlu, Kent Koleji çalışmalarına 2 yıl önce Bayraklı'da yaptıkları tesislerle başladıklarını söyledi. Herkesin DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) olarak bildiği Halkapınar'daki eski un fabrikasının restorasyonu tamamlandıktan sonra Kent Koleji'nin eğitimleri bu binada davam edeceğini belirten Kocaoğlu, “Kolejin ana omurgasını ortaokul, lise mezunu olmasına karşın mesleği olmayan gençleri uzun süreli kurslarla meslek sahibi yapmaktır" dedi.



İş dünyasından yeni kurs talepleri
Kent Koleji Eğitim Sorumlusu Aslı Güngör de toplantıda, İZSİAD üyesi sanayici ve işadamlarına Kent Koleji ile ilgili bir sunum yaptı. Güngör, Kent Koleji'nin halkın koleji olduğunu, sektörün taleplerine göre kendini sürekli revize ettiğini belirterek, 2014 - 2015 eğitim döneminde 11 kurs merkezinde 238 kursun açıldığını, 6720 kursiyerin kayıt yaptırdığını, biten 216 kurstan da 3193 kursiyerin mezun olduğunu söyledi.

Projeyi çok beğendiklerini söyleyen ve bu yöndeki çalışmalarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kutlayan İZSİAD üyeleri; pazarlama ve satış, sigortacılık ve akaryakıt sektörlerinde ara eleman ihtiyaçlarını dile getirerek bu doğrultuda kurslar açılmasını istedi.  

Toplantının sonunda İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Çarşamba Toplantısı’na katılan İZSİAD Kadın Komisyonu'nun 24 kişilik tiyatro topluluğu da Başkan Kocaoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.