Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaşımda yeni çile kapıya dayandı: Sistem krizinde sil baştan!

Ulaşımda yeni çile kapıya dayandı: Sistem krizinde sil baştan!

Haziran ayından bu yana yaşanan krizle gündeme gelen elektronik ücret toplama sistemi ile ilgili süreçte flaş bir gelişme daha yaşandı. Kamu İhale Kurulu ve mahkemeden gelen sonuçlar sonrasında acil ihale kararı alan ESHOT, önümüzdeki hafta başında yeniden hizmet alımına çıkacak. Toplu taşımada yeni ihale kararı

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 14:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de 1999 yılından bu yana uygulanan elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan krizle birlikte 16 yıl sonra bilet uygulamasını geri getiren ve mahkemeye taşınan gelişmelerin ardından süreç sil-baştan işleyecek. Kartek firmasının kazandığı hizmet alımıyla ilgili olarak mahkemenin verdiği kritik iptal kararının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi bir kez daha ihale düzenleyecek.
 
 
KART KRİZİNDE SİL-BAŞTAN
Önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleşecek hizmet alım ihalesinde elektronik ücret toplama sistemiyle ilgili sonucu merakla beklenen süreç de netlik kazanacak. Pazarlık usulü ile gerçekleşecek hizmet alımıyla ilgili firmalara davet gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, mahkemenin verdiği ihalenin iptal edilmesi yönündeki karar sonrasında ulaşımla ilgili kritik süreçle ilgili yeniden işlem yapacak. Buna göre son ihaleyi kazanan mevcut firma Kartek ile sözleşme iptal edilecek ve ihaleyi kazanacak firma ile yeni sözleşme imzalanacak.
 
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA NETLİK KAZANACAK
Hizmetlerin aksamaması için acil ihaleye çıkma kararı alan ESHOT cephesinde yaşanan bu son gelişme ile birlikte bazı sıkıntılar da yeniden gündeme geldi. Günde yaklaşık 1,5 milyon yolcunun taşındığı toplu taşıma sistemiyle ilgili yapılacak kritik ihaleyi yeni bir firma kazandığı takdirde geçtiğimiz aylar içerisinde yaşanan sistem krizi ve sancılı geçiş sürecinin bir benzeri yaşanabilecek.
 
KOCAOĞLU "SIKINTI YOK" DEMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde "Sıkıntı yok, tüm önlemler alındı. Sistem işliyor" dediği toplu taşımayla ilgili kritik ihaleyle birlikte olumsuzluk yaşandığı takdirde İzmirliler, bir kez daha kağıt bilet uygulaması, 90 dakika tek bilet uygulamasındaki olası sıkıntılar, mevcut kartlardaki sistem hataları ile dolum cihazları ve turnikelerde de aksaklıklarla karşı karşıya kalabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.