Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur önseçimle gelen vekiller için ne dedi

Batur önseçimle gelen vekiller için ne dedi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2 İnönü Mahallesi, 63 konut ile ilgili müjdeli haber verirken, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP Parti Meclisi'nden çıkan karar sonrasında YSK'nın görüşü ile yeniden önseçim yapılmaması hakkında konuşan Batur, "CHP açısından baktığımızda önseçimle gelen milletvekillerimizin sıralama ve yerleri hiç değişmemeli" dedi. Batur önseçimle gelen vekiller için ne dedi

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 14:38
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Bir televizyon programına katılan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere'de 2000 yılından itibaren başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Önseçime giren vekillerin sıralamasında değişiklik yapılmaması gerektiğinin altını çizen Batur şöyle konuştu: "Onlar örgütle beraber geldiler, CHP örgütü onları seçti. Hakim denetiminde önseçimler yapıldı. Bu arkadaşlarımızın kesinlikle yerlerinin değişmemesi lazım. Genel merkez de duyarlı olacaktır bir hak var orada, bir adalet var. Bu hakkı ve adaleti korumak lazım. Çünkü bu arkadaşlarımızın hakkını korumak lazım." 

2000 YILINDAN BU YANA YAKLAŞIK 15 YILDIR ÇEHRESİ DEĞİŞTİ 
Kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandığında Narlıdere'nin daha da güzel, daha da modern olacağını ifade eden Batur, "Kentsel dönüşüm 2000 yılından beri devam ettiğimiz bir süreç. Sadece kentteki binaların yenilenmesi değil, sosyal çevresinde yeni rekreasyon alanlarının yaratılmasıyla, o bölgede yaşayan insanların daha modern binalarda yaşamasını sağlamayı ilke edinerek yola çıkmıştık. Gerçekten de Narlıdere  bu süreç içinde 2000 yılından bu yana yaklaşık 15 senedir çehresi değişen, çekim merkezi olan bir ilçe haline geldi. Narlıdere bugün geldiğimiz noktada da 2. İnönü, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya mahallerini kapsayan 43 hektarlık bir alanımız kaldı. Zaten bu alanlardaki kentsel dönüşümü tamamladığımızda Narlıdere daha da güzel, daha da modern ve gerçekten de o bölgede yaşayan insanların ki bu kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan insanların daha rahat ortamda yaşayabilecekleri, görsel kirliliğin ortadan kalkacağı ve en önemlisi de o bölgedeki vatandaşlarımızın daha modern, daha sağlıklı binalarda yaşamasını sağlayacak bir çalışma" dedi.  

TESPİTLER VE ETÜTLER YAPILDI
Batur Kentsel dönüşümün arazilerdeki çalışmalarını bütün mahallelerde tamamladıklarını ifade ederek, "Bununla ilgili zaten bakanlıktan yetkileri almıştık. Arazilerdeki çalışmalarımızı bütün mahallelerde tamamladık. Hak sahibi listelerini yeniden gözden geçirdik, alanda bunların tespitleri yapıldı. Jeolojik etütler yapıldı ileriye dönük planlama aşamasında bize lazım olacak, anayasası olacak çalışmaların tamamı bitirildi. Şuanda Çevre Şehircilik Bakanlığımıza gönderdik. Buradan tasdiklendikten sonra da imar planlarına başlayacağız, yaklaşık bir yıl sonra da vatandaşlarımıza sözleşme, imza aşamasına gelmiş olacağız. Zaten bu dönem içerisinde bütün mahallelerde bu hem sözleşmelerin tamamlanması hem de inşaatların başlaması gerekiyor" diye konuştu. 

63 KONUTA MÜJDELİ HABER 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2 İnönü Mahallesi, 63 konut ile ilgili müjdeli haberler verdi. Batur, "Tahmin ediyorum bir 15-20 gün sonrada tapularını vatandaşlara vermeye başlayacağız" dedi. Kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaların vatandaşın temsilcileri ön planda tutularak yapıldığına dikkat çeken Batur şunları söyledi: "63 konutla ilgili saha çalışmalarını tamamladık. Alanın oradaki hak sahiplerine teslimiyle ilgili çalışmalar, arazi çalışmalar ve kağıt üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Tahmin ediyorum bir 15-20 gün sonrada tapularını vatandaşlara vermeye başlayacağız. Buradan da müjdesini vermiş olalım. Tabi o bölgede sadece tapuyu vermiş olmayacağız hem de kentsel dönüşüme de başlayacağız. Orada Yeşiltepe Yapı Kooperatifiyle beraber yani vatandaşların kurduğu kooperatifle beraber çalışmaları yürütüyoruz. Zaten yaptığımız çalışmalarda muhakkak vatandaşın temsilcilerini ön plana çıkartarak, onlarla her ay toplantı yapıyoruz, bilgilendiriyoruz.  Bu arada seçimler arka arkaya gelince biraz aksamalar oldu ama önümüzdeki süreç yine çok hızlı yürüyecek. Hızlı bir şekilde bu işler tamamlandıktan sonra Narlıdere kentsel dönüşümde son noktaya gelmiş ve Narlıdere daha gelişmiş daha çekim merkezi, daha yaşanabilir bir ilçe olacak."



VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUNLAR 
Dönüşüm kapsamı dışında kalan alanlarla ilgili de konuşan Batur, "İkinci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi'nde böyle alanlar var. Bakanlığa yazımızı yazdık. Bu bölgelerin de kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alması sağlandı. Şimdi o bölgede de 600'e yakın gece-kondumuz var. Vatandaşlarımız rahat olsunlar bundan sonra o bölge de kentsel dönüşüm kapsamı içerisinde yer alacak" ifadelerini kullandı. 

YAŞAR KEMAL KÜLTÜR VE SANAT VADİSİ 
Batur, Beyaz Vadi Projesi hakkında da bilgi vererek "Beyaz Vadi dediğimiz daha sonradan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi adını koyduğumuz bu alan yine kentsel dönüşüm alanı içerisinde 80 dönümlük bir alan anfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, piknik alanları şeklinde kentsel dönüşüm alanı içerisindeki insanların sosyal tesis ihtiyacını çözecek, Narlıdere'ye ve kente renk katacak bir çalışma yapıyoruz şuanda kafetarya ve düğün salonları ve diğer bina inşaatların hepsini tamamladık. Kaba inşaatları bitti. Sıvaları bitti şimdi ince işlerine başladık. Tahmin ediyorum Yılbaşı'na kadar tamamlayacağız. Kent ve Narlıdere güzel bir rekreasyon alanı kazanacak" dedi.  



KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILAN ALANLARDA SOSYAL YAŞANTI ÜST NOKTAYA ÇIKACAK
"Kentin içinde 1 metrekare bir yer bulabilirsek rekreasyon alanı yapıyoruz" diyen Batur, "2 İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi diyorum oralarda kentsel dönüşüm yapacağız 43 hektarlık alan diyoruz. 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi 30 hektarlık alan bunun yüzde 50'si rekreasyon, yeşil alan, sosyal tesis alanı olarak bırakacağız. Yani sırf bina olarak düşünmüyoruz o bölgede yaşayan insanların sosyal yaşantısı daha üst noktaya çıkacak" dedi. 

ÜÇ KURUM YAN YANA GELDİK 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentsel dönüşüm konusunda her zaman destek olduğunun altını çizen Batur, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu konularda her zaman desteğini görüyoruz. Bu projenin yüzde 70'i finans desteğini Büyükşehir'den alıyoruz. Yukarı Köy Projesi de artık son noktasına geldi. Finansla ilgili yani ihaleye çıkış noktasıyla ilgili Büyükşehir'in kararını aldıktan sonra hemen ihaleye çıkacağız. Burada Kültür Bakanlığından da destek alıyoruz, üç kurum yan yana geldik. Narlıdere'deki bu güzel projeyi hayata geçireceğiz. Narlıdere'nin en önemli projelerinden bir tanesi. Yaklaşık 152 tane bina restore edilecek, çevre düzeni yapılacak. Hepsi tamamlanacak. Narlıdere ilçesinin nereden doğdu, ilçesi eskiden nasıld? Gelecek kuşaklara bırakacağımız en güzel çalışmalardan olacak" şeklinde konuştu. 

ÖNSEÇİMLE GELEN VEKİLLERİN YERLERİ KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİLMEMELİ 
CHP'de önseçimle gelen milletvekili listelerinde sıralama ve yerlerinin değiştirilmemesi gerektiğini belirten Batur, "Seçilen milletvekilleri 20 saat 23 dakika çalışmış yani görevlerini tam yerine getirmediler, yemin ettiler ama maalesef kısa bir sürede görev yapmak durumunda kaldılar. CHP açısından baktığımızda önseçimle gelen milletvekillerimizin sıralama ve yerleri hiç değişmemeli. Onlar örgütle beraber geldiler, CHP örgütü onları seçti. Hakim denetiminde önseçimler yapıldı. Bu arkadaşlarımızın kesinlikle yerlerinin değişmemesi lazım. Genel merkez de duyarlı olacaktır bir hak var orada, bir adalet var. Bu hakkı ve adaleti korumak lazım. Çünkü bu arkadaşlarımızın hakkını korumak lazım. Diğerlerinde de değişiklik olacağını tahmin etmiyorum bir ayda fikirler ve duruş değişmez. Genel Başkanımızın bu konuda çok kararlı duruş sergileyen bir kimliği var" dedi. 

LİSTELER DEĞİŞMEYECEK AMA OY ORANI DEĞİŞECEK 
Listelerin değil, oy oranlarının değişeceğini tahmin ettiğini söyleyen Batur sözlerini şöyle sürdürdü: "Listelerin çok fazla değişeceğini tahmin etmiyorum. Listeler değişmeyecek ama oy oranı değişecek. Ben ona inanıyorum. Listeler aynı kalsa da CHP'nin bu koalisyon sürecindeki duruşu, genel başkanımızın bu konuda kararlı tutumunu ve ülkesine olan sevgisini herkes gördü. Ben milletvekili sayımızın İzmir'de ve Türkiye genelinde artacağını düşünüyorum. Tutarsız siyaset sergileyen kesimlerin seçmen tarafından cezalandırılacağını tahmin ediyorum. İzmir'de 6 - 6 şuanda milletvekilimiz, 7 garanti, 8'leri de zorlayacağımızı tahmin ediyorum."  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.