Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kısaca: Yanan okul için çalışmalar başladı

Kısaca: Yanan okul için çalışmalar başladı

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 2013 yılı yatırım kapsamındaki eğitim yatırımlarına ilişkin gelişmeleri anlattı. ÇPL’de derslik sayısının arttığını kaydeden Başkan Kısaca, Taşburun köyüne de yeni okul yapılması...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:10
AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 2013 yılı yatırım kapsamındaki eğitim yatırımlarına ilişkin gelişmeleri anlattı. ÇPL’de derslik sayısının arttığını kaydeden Başkan Kısaca, Taşburun köyüne de yeni okul yapılması için gereken girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi için ayırdığı yatırım bütçesi kapsamında toplamda 60 derslik yapılması öngörülüyor. İlçeye 2013 yılı çerçevesinde gelmesi planlanan eğitim yatırımlarındaki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, derslik sayılarında artışlar olduğunu söyledi. Çok Programlı Lise'ye (ÇPL) daha önceden 16 olarak öngörülen derslik sayısının 24’e çıkarıldığını belirten Başkan Kısaca, ayrıca bir de anaokulu yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan karar çıktığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde çatısı yanan Taşburun’daki okulun yerine yeni okul yapımı için girişimlerin başladığı bilgisini veren Başkan Kısaca, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemize başta eğitim olmak üzer diğer alanlardaki yatırımlarla ilgili gelişmeler büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bu konuda özellikle Grup Başkanvekilimiz ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’in ciddi gayretleri var. Öncelikle ilçemize eğitim yatırımları arasında bulunan Çok Programlı Lise’nin derslik sayısında bir artış sağlandı. Daha önceden 16 derslik olarak planlanan bu okulumuz girişimler sayesinde 24 derslikli olacak.
Ayrıca aynı proje içerisinde bir de anaokulu yapımı dahil edildi. Bu konudaki yatırım değişikliği kararı Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu ve kabul edildi. İlçemize eğitim alanında büyük katkı sağlayacak projelerde desteğini esirgemeyen ve büyük katkısı bulunan Grup Başkanvekilimiz ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’e, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’ye ve emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ederiz.”

Başkan Kısaca, Taşburun köyüne yeni okul yapılması konusunda da “Taşburun köyümüzdeki okulun çatısı yandı. Buradaki öğrencilerimizin mağdur olmamaları için kısa süre içerisinde yeni okul yapılması kararı alındı. Bu yöndeki karar Kahramanmaraş Valiliği tarafından Bakanlığa üst yazı ile iletildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal konunun takipçisi. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu okulumuz için sevindirici haberler alırız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.