Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahinbey Belediyesi, Şıh Camii ve Şıh Hamamı’nın etrafını açıyor

Şahinbey Belediyesi, Şıh Camii ve Şıh Hamamı’nın etrafını açıyor

Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve canlandırılması adına çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami ve Şıh Hamamı etrafını açmak için kamulaştırmasını yaptığı evlerin yıkımlarını sürdürüyor.Gaziantep'te...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:12
Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve canlandırılması adına çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami ve Şıh Hamamı etrafını açmak için kamulaştırmasını yaptığı evlerin yıkımlarını sürdürüyor.

Gaziantep'te Şehreküstü bölgesi Kepenek Mahallesi'nde bulunan Şıh Cami ve Şıh Hamamı etrafında yapılan yıkımları izleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, birkaç ay içerisinde caminin üç tarafının açılacağını ifade etti. Tahmazoğlu, “Tarihi Şıh Camimiz Türkiye’de örneği olmayan bir camimiz, fakat burada araçların gelip park edebileceği, bir cenaze anında araçların durabileceği bir yer yok ve etrafı yıllardan beri binalarla kapalıydı. Daha önce Şıh Camimizin güney kesimindeki 22 binanın yıkımını gerçekleştirerek, camimizi meydana çıkardık. Şimdi ise doğu tarafında kamulaştırmalar yaptık ve yıkımlar yapıyoruz. Tarihi binaları restore ediyoruz. Bu bölgedeki çalışmamız tamamıyla ortaya çıkmış olacaktır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.