Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vakfıkebir’ de peygamber sevgisi salona sığmadı

Vakfıkebir’ de peygamber sevgisi salona sığmadı

Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1442. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi vatandaşlara gül, Kur’an-ı Kerim ve 'Peygamberim...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:25
Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1442. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi vatandaşlara gül, Kur’an-ı Kerim ve 'Peygamberim ve Ahlakım' adlı kitap dağıtıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana programı, Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Vatandaşların programa yoğun ilgisi nedeniyle bin kişilik salon tıklım tıklım doldu. Yer kalmamasından dolayı çok sayıda vatandaş da programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, yaptı. Tokdemir, Kutlu Doğum Haftası’nın, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in(SAV) doğum yıldönümü haftası olduğunu, 20 Nisan 571 tarihinde Mekke-i Mükerreme’de dünyaya gelen Peygamberimiz’in doğumunu ifade eden Mevlid-i Nebevi (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi)’nin asırlardır milletimiz tarafından Mevlid Kandili olarak kutlandığını belirtti.

1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümlerinin her yıl 'Kutlu Doğum' adıyla ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Müftü Tokdemir, "Peygamber Efendimizi tanımak her müslümanın önemli bir görevidir. Peygamberimizi anlamadan Müslümanlık anlaşılamaz. O’nun doğumu, çocukluğu, gençliği, aile hayatı, peygamberliği, Mekke ve Medine dönemi, ahlakı, şefkati, onuru, hülasa bütün hayatı her Müslüman tarafından dikkatlice incelenmelidir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.