Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin markası olmak isteyen KONET'ten dev yatırım

Türkiye'nin markası olmak isteyen KONET'ten dev yatırım

Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Konya’nın yerel et üreticilerinden KONET, Türkiye’nin dünyaya açılan markalarından biri olmak için yeniden yapılanma ve yatırım süreci başlattı. KONET, Türkiye’nin...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:07
Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Konya’nın yerel et üreticilerinden KONET, Türkiye’nin dünyaya açılan markalarından biri olmak için yeniden yapılanma ve yatırım süreci başlattı. KONET, Türkiye’nin en büyük et ve et ürünleri entegre tesislerinden birini kurmak için 22 milyon Euro'luk yatırım yapacak.

İki yıllık ön hazırlık ve planlamadan sonra inşaatına başlanan KONET Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Avrupa’nın en modern makine parkurlarından birine de ev sahipliği yapacak. Kesimhanenin yanı sıra et işleme bölümü, yan ürünler bölümü ve besi çiftliği projesini de hayata geçirecek olan KONET, 6 farklı markada 164 çeşit ürün sunacak.

Konya’da düzenlenen basın toplantısında, KONET’in büyüme kararını açıklayan Fabrika Müdürü Cihangir Dereobalı, KONET’in yeni yatırımlarla kapalı alanını yüzde 100 artırarak 12 bin metrekareden 24 bin metrekareye çıkaracağını ifade etti. Konya’nın et kalitesini, Türkiye’ye ve dünyaya taşımayı hedeflediklerini açıklayan Dereobalı, yeni yatırımlarla müdernleştirilip büyütülecek entegre et tesislerinin, tamamlandığında yıllık 35 bin ton kesim yapılacağını söyledi. Dereobalının verdiği bilgilere göre, tesislerde sakatat işleme ve paketleme gibi Türkiye için ilkler de yer alacak.

KONET bünyesinde, sadece kesimhane değil, et işleme bölümü, yan ürünler bölümü ve besi çiftliği de faaliyette olacak. KONET, yatırımlar ve yeniden yapılanma çalışmaları sonucu, önümüzdeki dönem kırmızı et pazarına 6 farklı markada 164 çeşit ürün sunacak.

KONET, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni yatırımları ve yeniden yapılanma süreci sonunda, Konya istihdamına katkıda da bulunacak. Şu anda 90 olan personel sayısı, tesisler kapılarını açtıktan sonra 400’e çıkacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.