Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turhal’da yaklaşık 2 bin kişiye Kutlu Doğum pilavı dağıtıldı

Turhal’da yaklaşık 2 bin kişiye Kutlu Doğum pilavı dağıtıldı

Tokat'ın Turhal Müftülüğü ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Merkez Camii’nde vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ikram etti.     Namaz çıkışı...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:11
Tokat'ın Turhal Müftülüğü ile Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD), Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü dolayısıyla Merkez Camii’nde vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ikram etti.

    Namaz çıkışı cami cemaati ve ilçe halkına yapılan pilav ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yetkililer, yaklaşık olarak 2 bin kişiye pilav ve tatlı ikram edildiğini açıkladı. Vatandaşlar, dernek yetkilileri ve Müftülüğe teşekkür ve dua ederek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Müftülük olarak Kutlu Doğum ayını çeşitli faaliyetlere kutladıklarını açıklayan Müftü Mehmet Akpınar, ”Etkinlikler kapsamında konferans ve seminerler, kamu kurum kuruluş, hastane, çocuk esirgeme kurumu ziyaretleri, vatandaşlara Kutlu Doğum pilavı ve gül dağıtımı, çocuk şenliği, kan bağışı, hatim ve mevlit programları gibi faaliyetleriz olacak. Bu faaliyetlerin kısmını yaptık. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü dolayısıyla idrak edilen bu ayın ülkemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

    Dernek olarak Geleneksel Kutlu Doğum pilavını 10 yıldır verdiklerini belirten Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler, amaçlarının kutlu doğumu kutlamak ve bu duyguyu vatandaşlarla paylaşmak olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.