Dolar 32,4415
%0.06
Euro 34,8370
%0.1
Altın 2.434,410
%-0.03
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle seslendi

Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle seslendi

Yerel seçim yarışında “Ben de varım” diyerek Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Cihan Türsen, elinde projeleri ile birlikte ilk kez kamuoyu önüne çıktı, vatandaş ile buluştu. Karşıyaka’da söz verilen fakat yarım kalan projeler olduğunu savunan Türsen, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı da eleştirerek, “Ben ticaret yapmak amacı ile belediye başkanı olmuyorum. Şantiyede siyaset değil, belediyecilik yapacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 13:05
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Cihan Türsen, 164 uzman ve Karşıyaka gönüllüsü ile 53 proje oluşturarak altı aylık süreçte hazırlanan projeleri topladığı “Karşıyaka Kent Yönetiminde Rönesans” isimli kitabını da toplantı sonrasında katılımcılar ile paylaştı.

“TEK ADAM DEVRİ BİTECEK”

Geçmişte Karşıyaka belediye başkanlığı yapmış isimlerden olan ve 2014 Mart seçimleri için yeniden koltuğa talip olan Cihan Türsen, hem kendini, hem de projelerini anlattı. “Karşıyaka Kent Yönetiminde Rönesans” olarak adlandırdığı projelerini toplantıya katılan yaklaşık bin kişi ile paylaşan Türsen, yer yer sloganlar ile kesilen konuşmasında Belediye Başkanı Cevat Durak’a da sert eleştirilerde bulundu. Karşıyaka Öğretmenevi Lokali’nde düzenlenen organizasyonda, “2014 ve Geleceğin Karşıyaka’sı”nı anlatan Türsen, “Artık tek adam yok. Artık belediye başkanı ve adamları yok” diyerek Karşıyaka’da değişimin şart olduğunun altını çizdi.

“YURT DIŞINI TAKLİT ETMEYECEĞİZ”

Konuşmasının başında mevcut başkan Cevat Durak’a seslenen Türsen, “Kendisini, 10 yıl boyunca verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Cevat Durak ile tarzlarımız farklı. Biz, farklı bir reçete ile geliyoruz. Karşıyaka’da olağanüstü belediyecilik yapmak zorundayız. CHP’nin yerel yönetim anlayışını tüm Türkiye’ye göstermek istiyorum. Biz, bütün projelerimizi devam ettireceğiz. Farklılık ve değişim derken başlatılan bütün projeleri sürdüreceğiz. Karşıyaka Belediyesi’nde herkesin hakkını vermek zorundayız. Halkçı ve demokrat anlayış ile belediyecilik yapacağız. Biz yurt dışına gidip orada fotoğraf çektikten sonra Karşıyaka’da taklidini yapmayacağız” diyerek eleştiride bulundu.

“SİYASET YAPMAYACAĞIZ, BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Cihan Türsen, sözlerine şöyle devam etti; “Belediye başkanı olursam partililere iş vaadi ile kongrelere müdahale etmeyeceğim. Şantiyede siyaset değil belediyecilik yapacağım. CHP halk partisidir. Ben ve ailem Karşıyaka’da siyaset yapmayacağız. Yatırımları başka ilçelerde yapacağız. Belediye başkanı iken ticaret yapmak bizim anlayışımızda yok. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu talimatını verdi. Bize “Laf değil proje belediyeciliği yapın” dedi. Biz hazırız. Ayrıca “Sokağa inin” diyor. Biz sokaklarda olacağız. Sizinle birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu. Türsen, ön seçim istediğini söylerken “Keşke yargıç denetiminde ön seçim yapılsa. Kazansak da helal, kaybetsek de helal.”



“RANTA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

İlçede hızla artan yapılaşma konusunda mutlak surette önlemler alacaklarını da vurgulayan Türsen, “Bu kentte bazı çıkar çevrelerinin, zenginleşmek isteyenlerin, arsa spekülatörlerinin belediyesi olmayacağız. Vatandaşımızın çıkar çevrelerinin eline düşmesine izin vermeyeceğiz. Mavişehir’de yaşanan imar planları sorunları var. Yeşil sermayenin ilçede planları var. Dünya’nın hiçbir yerinde yeşil alanlar, otoparklar imara açılarak rant çevrelerine verilmez. Biz bu çeteyi biliyoruz. Bu çete ile mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türsen ayrıca Karşıyaka Spor Klubü için atılacak hamlelere de değinerek, “Biz havai fişekleri patlatmaya gelmiyoruz. Belediyecilik yapmaya geliyoruz. Ben bir fanatiğim. Kulübün tarihsel duruşunu bilmeliyiz. Kulübün bir binası bile yok. Kulübe sahip çıkmak zorundayız. Birçok konuda herkesin kendine gelmesi lazım. Göstermelik iş yapanlardan olmayacağız” şeklinde konuştu.

“KARŞIYAKA’DA TAŞERONA SON VERECEĞİZ”


Türsen, sözlerinin sonunda en çok tartışılan konulardan birisi olan KENT A.Ş.’ye de değinerek, “Kurucu belediye başkanı olarak ifade ediyorum çalışmaları abartıldı. Biz şirketi rakı-balık, bonfile- şarap yenilsin diye kurmadık. Vatandaşa 50 kuruşa çay içirmek için kurduk. Belediyenin şirketinin aktif hale gelmesi danışmanlık şirketi durumuna da çıkması lazım. Rekabet koşullarını zorlamadan halka hizmet etmeli, piyasayı her alanda dengelemelidir. Belediyenin tüm çalışanlarına, şirket personeline eşit maaş verilecek. Çünkü CHP’nin programında bu yazıyor. Eşit işe eşit ücret vereceğiz. Karşıyaka’da taşerona son vereceğiz. Sosyal demokrat belediyelerde taşeron sistemi olamaz” dedi ve ekledi; “Kent A.Ş. mağdurları arkadaşlarımıza karşı boynumuz bükük. Burada işçi ve emek edebiyatı yapmıyorum. Arkadaşlarımızın sorunlarını birebir yaşadık. Arkadaşlarımızın itibarını geri vereceğiz. Belediyemizde iş güvenliği sorunu olan, tercihleri nedeniyle işlerinden atılan arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Karşıyaka Belediyesi’nde size hizmet verebildiysek ben mi yaptı? Bu hizmetleri işçiler yaptı.”

BİR BAKIŞTA GELECEĞİN KARŞIYAKA’SI

Cihan Türsen’in göze çarpan projeleri ise şöyle;

Fay hattı harita ve plan çalışmaların yapılması. İmar plan revizyonları ve zemin bilgilerine endeksli yeni imar planları çıkartılması.

Karşıyaka Afet Araştırmaları Derneği kurulması.

Karşıyaka’da Kentsel Plan Yenileme Projesi ve Kent Planlamada Rehabilitasyon çalışması.

Arsa üretimi.

Yapı denetim laboratuarları kurulması.

Karşıyaka Kent Meydanlar Projesi.

Alaybey’e vapur iskelesi.

Çarşı girişine İskele Meydanı.

Nostaljik tramvay.

Peyzaj Master Planı

Karşıyaka Kent Parkı

Karşıyaka Enerji Kaynakları ve Enerji Kullanım Projesi

Ulaşım sorunları ve planlaması projesi

Karşıyaka Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu

Kuzey İzmir Havaalanı ve Karşıyaka Otel gibi turizme hareket katacak projeler.

Karşıyaka Kent Kimliği, Vizyonu, Kültürü Sempozyumu, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi gibi kültür sanat yatırımları. Karşıyaka Kent Arşivi Müzesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi gibi kültür müzeleri.

Kent Akademisi ve Karşıyaka Üniversitesi gibi eğitim yatırımları.

Avrupa Çocuk Parlamentosu.

Belediye kurumlarında yüzde 50 kadın ve yüzde 50 erkek ilkesine dayalı cinsiyet eşitliği uygulanacak.

Engelliler Vakfı ve Engelli rehabilitasyon Merkezi projeleri.

Koruyucu Halk Sağlığı Merkezi, Dayanışma Eczanesi, Evde Bakım Hizmet, kadın ve Çocuk Sağlığı Polikliniği gibi sağlık yatırımları.

Kent bilinci yaratmak adına getirilecek olan “Avrupa Kentsel Şartı”

Karşıyaka Stadyumu, KSK Müzesi, Karşıyaka Spor Branşları ve Tesisleri Master Planı ile spora destek sağlanması.

Karşıyaka Afet Araştırmaları Derneği.

Kent Otomasyon Sistemi.

Belediye Başkanları Konseyi, Bağımsız Kent Konseyi, STK Koordinasyon Merkezi, Mahalle Meclisi Forumları, Kent Denetçiler Kurulu gibi katılımcılığı arttırmayı hedefleyen oluşumlar desteklenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.