Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,7918
%0.15
Altın 2.440,250
%0.06
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila seçim yarışına hazır!

Atila seçim yarışına hazır!

Bornova’da doğup büyüyen , Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini başarıyla yürüten 38 yaşındaki Olgun Atila ;’’Bornovamız, Evrensel düzeyde tanınan bir kent olmak için gerekli tüm donanımlara sahiptir.Önümüzde uzun bir yol var.Amacımız ;mükemmel belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de ve Dünyada sıra dışı bir yerel yönetim örneği sergilemektir.'dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 10:31
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila ; Belediye Başkanlığı yönetiminin , Halkın istekleri doğrultusunda , Halkla iç içe sürdürülmesinin şart olduğunu dile getirdi.Ancak bu şekilde Bornova'yı ileri götürebileceklerini ve ‘’ Siz İsteyin,Biz Yapalım’’ilkesini katılımcı demokrasinin gereği olarak gerçekleştirebileceklerini ifade etti. 
Bornova’daki siyaset arenasında dikkatleri kısa sürede üzerine çeken Olgun Atila, mükemmel bir kent yaratmak için yola çıktıklarını kaydetti ve Tarihsel dokusuyla, insan yapısıyla geleceğe umutla bakan bir ilçe oluşturmak için izlenecek yol haritasını paylaştı.

POTANSİYELLER DEĞERLENDİRİLECEK
Bornova’nın , İzmir’in toplumsal ve ekonomik hayatında önemli bir kavşakta olduğunun altını çizen Atila, “Bornova, 2 üniversitesi ile bir öğrenci merkezidir.Önemli sanayi kuruluşları ve otogarın bulunduğu ticaret kentidir. Ekonomik ve toplumsal olarak ciddi bir birikime sahiptir.Bu birikimin en verimli şekilde değerlendirilmesi şarttır” dedi.
Atila, Türkiye’de yerel yöneticilik anlamında katılımcı demokrasi örneği sergileyeceklerinin altını çizerek, “Bir mahallede yapacağımız düzenlemeyi ,önce mahalle Halkımıza soracağız ve ne gerekiyorsa yapacağız.Halkımıza sizin istekleriniz doğrultusunda şehrimizi şekillendiriyoruz diyebilen bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz” açıklamasını yaptı.

BORNOVALI RUHU
Bornova’nın çok farklı sosyal yapılarla iç içe olduğunu aktaran Atila, “Öğrenci kesimi bunların en başında geliyor. Burada yaşayan bütün öğrencilerimizin Bornovalı ruhunu kendilerinde hissetmeleri için gerekeni yapacağız” sözlerine yer verdi.
Atilla, öğrencilerin sosyal yaşam alanlarının çoğaltılması gerektiğini de ifade ederek, “İlçemizde öğrencilere yönelik hizmetler var. Ama,olanaklarının arttırılması ve daha fazla öğrencinin bu imkanlardan faydalanması gerekiyor.. Öğrencilerin ekonomik anlamda da rahatlamasını sağlayacak çalışmalar yapılmalı” açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİ, HALK VE ESNAF EL ELE

Kentteki projelerin bütün ilçe dinamikleri ile yürütüleceğini söyleyen Atila, “Kentimizde öğrenci, halk ve esnaf kent için birlikte hareket edecek. Dolayısıyla yapılan işlerden her kesimin memnun kalması sağlanacak” görüşünü aktardı.
Bornova’nın taşıdığı genç ve eğitimli nüfusun kültür sanat alanlarına katkı sağlamaları için projeler geliştireceklerini anlatan Atila, Bornova Halkı ile el ele vererek, kültür ve sanatın sokaklara taştığı bir kent yaratacağız. Kentimizin devasa festivaller yürütecek potansiyeli ve birikimi var.Biz bunu çok daha ileri taşıyacağız” açıklamasını yaptı.
Kentte sosyal dayanışma merkezlerinin mutlaka aktif hale getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu alanlarda yapılan yardımlar mutlaka ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı” dedi.

SOSYAL ALANLAR
Kentte yaşayan ve çalışan kesimin dinlenebileceği sosyal donatı alanlarının çoğaltılması gerektiğini kaydeden Atila şöyle konuştu:
“Bornova’daki işçi emekçi kesimlerin dinlenebileceği, aileleri ile vakit geçirebileceği hizmet esaslı alanlar çoğaltılmalı. Çocuklarımız oyun parkı bulmakta zorlanmamalı. Bu sorunların bir yönü de kentsel dönüşümdür.Bizim anlayışımıza göre kentsel dönüşüm yerinde dönüşümdür. Bornova’da yapılacak kentsel dönüşümde de mağdurlar ordusu yaratılmamalı. Kentsel dönüşüm sonrası Bornova halkı travmatik bir durum yaşamamalı.”dedi.

HER ALANDA BAŞARILI OLACAĞIZ
Olgun Atila, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Bornova’da , İzmir’de ve İzmir’in her ilçesinde en yüksek oyu alacağını dile getirerek, “Halkımız ve örgütlerimizle 2014’te tarih yazacağız. 2014’te yeniden kazanılan Belediyelerimizde de tüm Türkiye’ye yerel yönetim konularında örnek olacağız.” ifadesine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.