Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu Karşıyaka'da İzmir'i övdü hükümete yüklendi

Kılıçdaroğlu Karşıyaka'da İzmir'i övdü hükümete yüklendi

Kılıçdaroğlu KArşıyaka'da iki ayrı törenle 7 tesisisin açılışını gerçekleştirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye ‘İzmir seninle gurur duyuyor’ tezahüratları altında çıktı. Kılıçdaroğlu İzmir’de olmaktan mutlu olduğunu belirttikten sonra, “ Ben İzmir ile gurur duyuyorum” dedi. Menemen'de olduğu gibi Büyükşehir Beleidye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kürsüde yanına alan Kılıçdaroğlu, " O metroyu İstanbul'dakinin 3'te biri maliyetine yaptı ödülü 397 yılla yargılanmak oldu" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında kadınlara seslenerek, " çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız cumhuriyete ve ülkenize de öyle sahip çıkın" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2012 - 18:50

SERCAN AVCI-BURAK ÖZER/EGE POSTASI -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk günkü programındaki son tören Karşıyaka’da gerçekleşti. Kılıçdaroğlu iki ayrı törenle 7 tesisisin açılışını gerçekleştirdi Atakent’te Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle, 50 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra, 2. Hizmet Binası, Sağlıkevi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Konukevi’nin açılışları tören alanından canlı olarak bağlanılarak yapıldı. Karşıyaka’daki açılış törenlerinin ikinci ayağında adres daha sonra  Yamanlar Dağı oldu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan ve gençlere her türlü spor ve kamp imkanını sunan 42 bin metrekarelik Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin ve ünlü heykeltraş Pınar Öktem tarafından tesise kazandırılan 21 metre yüksekliğindeki “Cumhuriyet Anıtı”nın da açılışını yaptı.

“İZMİRLE GURUR DUYUYORUM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye ‘İzmir seninle gurur duyuyor’ tezahüratları altında çıktı. Kılıçdaroğlu İzmir’de olmaktan mutlu olduğunu belirttikten sonra, “ Ben İzmir ile gurur duyuyorum” dedi. Konuşmasına İzmir ve İstanbul’u kıyaslayarak devam eden Kılıçdaroğlu, “ Kentli olmak uygar olmak demektir. Kentli olmak doğa ile barışık olmaktır.  olmak boş alanlara bina yapmak değildir. Yeşille doğa ile kentliyi buluşturmaktır. Bunu yapan kimle? Sosyal demokrat belediyeler. İstanbul’a gidin bakın. Yüksek binalar sardı her tarafı.Kentli olmak kolay değil.Kentli olmak sabah işinden işyerine huzur içinde gitmektir. Trafikte zaman kaybetmek değildir. Kentli olmak bütün canlılar ile barışık olmaktır. O yüzden İzmir kendisi ve kentli ile barışık bir kent… İzmir bir deprem yaşasa toplanma alanları belirlenmiş. İstanbul’da deprem için ayrılan yerlere binalar yapıldı Deprem olsa insanlar nerede toplanacak belli değil. İstanbul’un kimliği gitti. Sultanahmet’in bile siluetini sildirdiler. Her şey rant değil.Para değil. Huzurun olmadığı bir ülkede paranız olsa ne olur.Hizmet vermiyorsanız bulunduğunuz yere ihanettir. Belediye başkanı olmak beldeye hesap vermektir. Kolay iş değildir. Neden İzmir diye gelip burayı herkes görmek istiyor. Çünkü İzmir’de kentini seven insanını seven sosyal demokrat belediyeler var. İzmir’in sorunları da var tabi ki. Ama sorunlara karşı kulak tıkamıyoruz. Bütün mesele sizin iyi niyetle göstereceğiniz çabalardır” dedi.



"METROYU YAPTI 397 YILLA ÖDÜLLENDİRİLDİ"
Kocaoğlu’nu Menemen’de olduğu gibi Karşıyaka’da da kürsüde yanına alan Kılıçdaroğlu,”Metroyu İstanbul’dakinin 3’te 1 fiyatına yaptı. Yaptı da 397 yıl yargılanma ile ödüllendirildi. Bir belediye başkanının temel görevi kentlisine hesap vermektir. Demokraside hesap verilen tek yer halktır. Halka hesap vermeyenlerin iktidar olduğu bir ülkede yolsuzluklar olur. Rant olur”dedi.

KADINLARA ‘CUMHURİYETE SAHİP’ ÇIKIN ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu kadınlara seslendi ve, “ çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız cumhuriyete ve ülkenize de öyle sahip çıkın. Erkeler bunu pek beceremedi. 29 Ekim’de Ankara’daydım. O meydanlara kadınlar ufak çocukları ile geldiler. O çocuklar bir bayram kutlamasında iktidarın anne ve babalarına nasıl davrandığına tanıklık ettiler. Bu bayramın yüceliğini o çocuklara nasıl anlatacaksınız'Anneler olarak sizlerin çok güzel anlatacağınızı düşünüyorum” dedi.

“HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ”
Konuşmasının son bölümünde AK Parti’yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hedef alan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; “ Sizden yürekli olmanızı istiyorum. AKP’nin zulmü bize asla diz çöktüremeyecek. Bu halk 7 düvele karşı mücadele etti. Senin tankından mı korkucağız.Korkmayacağız yılmayacağız ayağa kalkacağız AKP kabusundan bu ülkeyi kurtaracağız. Sen kim oluyorsun da Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamayı engelliyorsun. Eğer bir siyasi iktidar bayramı kutlayan halka illegal olarak bakıyorsa o iktidarın sağlık sorunu var demektir. Hükmet bölücülük yapıyor. İnanç bağlamında, etnik bağlamında kılık kıyafet bağlamında bölüyor. Cumhuriyet, bayrak, Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak paydasıdır. Ortak paydalarımızı genişletmek ve çoğaltmak zorundayız ve ortak paydada ortak ses çıkartmalıyız. Kendi sorunlarımızı çözdük bir de dönüp Suriye’ye bakıyoruz. Sen bir dön kendi ülkene bak. Senin ülkende demokrasi mi va? Silivri toplama kampı 21. Yüzyılın ayıbıdır. Yazarı, akademisyeni, milletvekili, öğrencisi, askeri hapiste.Buradan sesleniyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamıyordu. CHP demokrasi kanallarını çalıştırdı. Biz demokrasiye inanıyoruz.Cumhuriyet demokrasi ile taçlandırılırsa bir anlamı vardır. Mustafa Kemal’in gösterdiği bir hedef var. Çağdaş uygarlık. Bunu baskıyla zulümle yakalayamazsınız. Çağdaş uygarlık özgürlük demektir. Parasız eğitim isteyen hapse atılmaz.Ağır bedeller ödedi bu ülke. Artık ödememeli. AKP iktidarı ağır bedeller ödememek için baskıyı artıracaksa her türlü bedeli ödemeye her yerde ve her ortamda hazırız” dedi.


“PROJELERİMİZ SADECE BİNADAN İBARET DEĞİL”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak törende yaptığı konuşmada geride kalan görev süresince yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini  ve Karşıyaka’yı modern bir kent yapma yolunda emin adımlar attıklarını söyledikten sonra, “ 8,5 yılda maaş ödemekte zorlanan bir belediyeden 250 milyonu kendi kaynaklarıyla olmak üzere 500 milyon liranın üstünde yatırım yapan bir belediye durumuna geldik. ‘Önce İnsan’ diyerek yola çıktık. Karşıyaka’yı 24 saat yaşayan bir kent haline getirdik. Karşıyaka’yı planlarken Cumhuriyet’in 100’üncü yılının Karşıyaka’sını hayal ettik. Hazırladığımız projeler sadece binadan ibaret olmadı. Bölge insanının o binalarda hayat bulmasını amaçladık” dedi.

BELEDİYECİLİKTE FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK
Açılışını yaptıkları tesislerinde aynı vizyon ve amaç taşıdığını belirttiğini söyleyen Durak, “ Modern sağlıklı güvenli bir Karşıyaka için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız guru ve mutluluğu Genel Başkanımız ile paylaşmak bizim için ayrı bir güzellik oldu. 7 projenin daha hizmete girmesi bir final değil. Daha çok projemiz var. Genel Başkanımızı daha çok açılış törenlerine davet edeceğiz. Sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını taşıyan ben ve belediye başkanı arkadaşlarım için aslolan ‘hizmettir’.Ranta dayalı değil, insana dayalı hizmet anlayışımızla farkımızı ortaya koyduk. Buradan sesleniyorum. Tüm Türkiye İzmir olsun.Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye’yi sosyal demokrat belediyeciliğin ilkeleriyle aydınlatacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.