Dolar 32,2824
%0.01
Euro 34,9589
%0.39
Altın 2.446,420
%0.89
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değirmenci: Demokrasi her kilitli kapıyı açar

Değirmenci: Demokrasi her kilitli kapıyı açar

İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısına Meclis Başkanı Serdar Değirmenci'nin konuşması damgasını vurdu. Değirmenci konuşmasında olaylı geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine ve Başbakan Erdoğan'ın "Cebren ve Hile ile meclise girdiler" sözüne değindi. Değirmenci, geçtiğimiz haftalarda yaşanan il genel meclisi salonun kapılarını valinin açmamasına da tepki gösterdi ve "Demokrasi her kilitli kapıyı açar" dedi

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 21:54

BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Bütün bir ay boyunca bütçe görüşmelerinin gerçekleşeceği İl genel Meclis Toplantısı'nın ilki gerçekleşti.Gündem maddelerine geçilmeden önce Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, çok sert bir dille gündemi değerlendirdi. "Başta Ankara olmak üzere  yurdun çeşitli yerlerinde Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamak isteyenlerin engellenmesi, bu büyük bayrama gölge düşürmüştür" diyerek konuşmasına başlayan Değirmenci, Ankara'ya gidecek otobüslerin kalkmamasına da tepki gösterdi. Değirmenci bu olayların ileri demokrasi anlayışıyla bağdaşmayan uygulamalar olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.

" CEBREN VE HİLE İLE HİÇBİR ŞEY YOK"

 Başbakan Erdoğan'ın, " Cebren ve hile ile meclise girdiler" demesini büyük bir talihsizlik olarak değerlendiren Meclis Başkanı Değirmenci, " Yurtdaşlarımız 1. meclis bahçesine cebren ve hile ile değil,önündeki polis barikatlarına, polis coplarına, tazyikli sulara ve biber gazlarına direnmişler ve Sayın Cumhurbaşkanının valileri, "Gerilim olmaması ve bayramın nezih bir şekilde kutlanması" için uyarması sonunda barikatların kaldırılmasıyla girmiştir. Hiçbir yurtdaşımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde cebren ve hile ile bir şey yapmamıştır" diye konuştu. Ayrıca Cebren ve hile ile sözlerinin Atatürk'ün gençliğe hitabesinde geçtiğini hatırlatan Değirmenci, bu sözlerinin ardından gençliğe hitabeyi okudu. Değirmenci'nin bu hareketi büyük alkış aldı.

"DEMOKRASİNİN BAŞKENTİ DE İZMİR'DİR"

 Cumhuriyet törenlerine bir parantez de İzmir için açmak istediğini söyleyen Meclis Başkanı Değirmenci, Türkiye'nin başkenti Ankara ise,Demokrasinin, çağdaşlığın da başkenti İzmir'dir dedi. Değirmenci, " Yüz binlerce İzmirli kendiliğinden Cumhuriyet'e ,Cumhuriyetin 80 yılda yarattığı değerlere sahip çıktığını göstermek için ellerinde bayraklarıyla alanları dolduran, şarkılar ve türkülerle Cumhuriyet coşkusunu yaşayan tüm İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"DEMOKRASİ HER KİLİTLİ KAPIYI AÇAN ANAHTARDIR"

 Büyükşehir yasa tasarısının Türkiye'nin idari yapısına, coğrafyasına uygun olmadığını özellikle ifade eden Değirmenci, uygulamanın federatif devletlerde uygulanabilir bir yapı olduğunu söyledi ve dileğinin bu yasa tasarısının bir an önce geri çekilmesi olduğunu ifade etti. Ayrıca Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, geçtiğimiz haftalarda yaşanan il genel meclisi salonun kapılarını valinin açmamasına da tepki gösterdi. Değirmenci, bu tarz bir olayın demokrasi anlayışıyla bağdaşmadığını da ifade ederken, "Demokrasi her kapıyı açan bir anahtardır. Dün nasıl Ulus'ta barikatları açtı ise, bugün de burada il genel meclis salonunun kapısını açmıştır" dedi.

KARAR VALİLİĞE TEKRAR GÖNDERİLDİ

Meclis gündeminde İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından imzalanmayarak meclise iade edilen 2 temenni kararı gündeme alındı. Terör konusunda alınan temenni kararı oy birliği ile meclis gündeminden düşürülürken, Özel İdarelerin kapatılmasına ilişkin temenni kararı ise AK Parti'nin hayır oyuna karşı CHP ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla İzmir  Valiliği'ne yeniden gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.