Dolar 32,2495
%-0.09
Euro 34,8249
%0
Altın 2.429,460
%0.19
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na görkemli karşılama

Kılıçdaroğlu'na görkemli karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisi başladı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2012 - 17:25

HABER SERVİSİ- SERCAN AVCI/ BURAK ÖZER- Adnan Menderes havalimanına Saat 11:25'te uçağı inen Kılıçdaroğlu'nu  yaklaşık 3 bin partili karşıladı. Bir o kadarda da partili araçları ile havalimanı çıkışında bekledi. VIP salonundan parti otobüsüne kadar partililerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu bir ara partililerin yoğun ilgisi yüzünden sendeleyerek düşme tehlikesi atlattı.
Partililer Kılıçdaroğlu'na yakın olabilmek için adeta yarıştı. İlçe örgütleri de ellerindeki pankartları Genel Başkan'a göstermek için yarış içersindeydiler. Güçlükle otobüse binen  Kılıçdaroğlu  partililerin araç konvoyu ile kent merkezine doğru ilerlemeye başladı. 

CHP'lilerin ellerinde ' CHP iktidarında devlet bölünmeyecek', 'Yurtta sulh cihanda sulh', 'Türkiye Laiktir Laik kalacak',  'Halkın iktidarı için elele' ve 'CHP iktidarında ülke soygundan kurtulacak' yazılı dövizler dikkat çekiyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, PM üyeleri ve eski il başkanları tam kadro halinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu karşılayan grubun içinde yer aldı.

İLK DURAK ALİAĞA

Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Aliağa oldu.Aliağa Belediyesi'nin Kültür ve Spor Kompleksi temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu'nu Aliağa'da coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun boynuna bir partili Aliağa Belediyespor atkısı astı. İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vekillerde Kılıçdaroğlu'na eşlik ederken Kılıçdaroğlu'nun kentteki ilk konuşmasında gündemi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları oldu.
    Ankara'daki 'cumhuriyet yürüyüşü'nde biber gazının ortasında kalan ve zor anlar yaşayan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir. Herkesin sahip çıkması gerek. Sahip çıkmak için mutlaka CHP'li olmak gerekmiyor. Her yurttaşın ortak paydası. Kutlamak hakkımızdır. Bu hakkı hiçbir güç elimizden alamaz. Hiç bir Başbakan elimizden alamaz. 29 Ekim'de Cumhuriyeti kutladık. Aldık al bayrağımızı meydanlara koştuk" dedi.Temeli atılan kültür merkezi ve spor kompleksinin önemine değinen Kılıçdaroğlu, "Bir belediye başkanının temel görevi belde halkına hizmet etmektir. Cumhuriyetin kuruluşunu biliyoruz ve büyük önem veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyetin temeli kültürdür' demiştir. O kültür bugüne gelen geleneklerimiz, acılarımız, tarihimiz sevinçlerimizdir.Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak temel görevimizdir. Kültür sadece sözde değil bir arada oluştururuz. Bazen parkta bazen kırda. Kentte bir yere kültür merkezi yapmak çok önemli. Aliağa Belediyesi'ne bu güzel kültür merkezi için teşekkür ederim Bu kültür merkezinde halkımız olacak. Hep beraber cumhuriyetin faziletlerini öğreneceğiz öğreteceğiz. İnşallah seçimlerden önce biter bizde açılışlını yaparız" diye konuştu. 
   Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz açılışı yapılan Spor Kompleksi hakkında bilgi verdi. Oğuz, "Kışın yemekli bir toplantı ya da düğün yapacak salonumuz yoktu. Bu komplekste 800 kişilik bir salonumuz olacak. İkinci katta sinema salonu, bowling salonu olacak. Üçüncü katta terasta bir eğlence merkezimiz olacak" dedi. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na plaket verdi.

 2 KASIM 2012 - CUMA

SAAT PROGRAM

09.20 Ankara’dan İzmir’e hareket –THY-

11.00 İzmir’e Varış ve Karşılama

12.00 Aliağa Belediyesi Kültür Merkezi Temel Atma Töreni

13.30 Menemen Belediyesi Yeni Meydan Açılış Töreni

15.00 Karşıyaka Belediyesi Toplu Açılış Töreni

18.00 İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısına Katılım ve Yönetim Kurulu ile Yemek


CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN 2 GÜNLÜK GEZİSİNİN BÜTÜN DETAYLARI EGEPOSTASINDA OLACAK

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.