Dolar 32,2441
%-0.11
Euro 34,7784
%-0.13
Altın 2.425,480
%0.02
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'a suç duyurusu

Balbay'a suç duyurusu

Ergenekon Savcısı Pekgüzel'den Balbay talebi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 22:20
İSTANBUL (AA) - ''Ergenekon'' davasına giren savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada gizli tanık ''Boyabat''ın dinlenilmesinin ardından söz alan, kumar operasyonundan tutuklanan davanın tutuksuz sanığı Sami Hoştan, gizli tanığın beyanlarında sözünü ettiği Taner Büber'i tanıdığını söyledi.

Ancak Büber'in Silivri'deki çiftliğine hiç gitmediğini ifade eden Hoştan, kendisinin de Silivri'de yazlığı olduğunu belirtti.

Hoştan, Büber'in cezaevinden çıktıktan sonra restoran açtığını ve kendisini de açılışa davet ettiğini söyleyerek, ''Güzel bir restorandı. 'Burası ticarethane, bu işi yapacaksan yanında 20 tane adamın ne işi var-' dedim. Yanındaki adamların biri de budur (gizli tanık)'' dedi.

Gizli tanığın dinlenilmesinin tamamlanmasının ardından söz alan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıklardan Mustafa Balbay'ın dünkü duruşmada iddia makamına itham edici beyanlarda bulunduğunu belirterek, gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını istedi.

Duruşma, 5 Kasım Pazartesi gününe ertelendi.
Davanın pazartesi günü görülecek duruşmasında, hazır olmaları durumunda AKP milletvekilleri Şamil Tayyar ile Şirin Ünal dinlenilecek.

Dünkü duruşmada Mustafa Balbay, tanık olarak dinlenilen Aslı Aydıntaşbaş'a, ''Siz bu yazıyı yazarken Balbay'dan mı esinlendiniz-'' diye soru yönelten savcı Pekgüzel'in, tanığı yönlendirdiğini ve aleyhine soru sorduğunu ifade etmişti.

Pekgüzel de ''Ergenekon'' adını, medyada yayınlanmadan ilk kez Balbay'ın kaleme aldığını belirterek, Balbay'ın 2 Haziran 2006'da yayınlanan ''Er Er Ergenekon Gel Her Yere Kon'' başlıklı yazısını okuyup, açıklama yapmasını istemişti.

Mustafa Balbay da savcının bu sözleriyle çok ağır ithamlarda bulunduğunu ifade etmişti.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.