Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar, Karşıyaka ve Çiğli meclislerinde ne yaşandı'

Karabağlar, Karşıyaka ve Çiğli meclislerinde ne yaşandı'

Geçtiğimiz aylarda ilçenin en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan imar planları ile ilgili çalışmalara başlayan ve ilk plan çalışmalarını tamamlayan Karabağlar Belediyesi ikinci etap için de düğmeye bastı. Üçkuyular-Hatay arasındaki bölgenin planlama çalışmalarını büyük ölçüde bitiren ilçe belediyesinin, Basın Sitesi ve civarında yer alan 134 hektarlık kesimiyle ilgili revizyon imar planı belediye meclisinin onayını aldı. Karabağlar Meclisi'nde imar çilesine ikinci neşter

  • Ege Postası
  • 02.12.2015 - 01:44
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçelerden Karabağlar’da yaşanan imar sıkıntısı ve plan çıkmazı adım adım çözüme kavuşuyor. İlçede belirlenen 5 ayrı alanda planlama çalışmalarını etap etap yürüten Karabağlar Belediyesi’nden merakla beklenen ikinci hamle de geldi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Aralık ayı meclis toplantısında ilçenin Basın Sitesi kesiminde toplam 134 hektarlık alanı kapsayan bölümü için hazırlanan yeni plan revizyonu belediye meclisinin onayına sunuldu.

 BELEDİYEDEN PLAN ÇİLESİNE İKİNCİ NEŞTER

Karabağlar’da geçtiğimiz ay içerisinde binlik ve beş binlik planları askıya çıkan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayını alan 1’inci etap imar planlarının ikinci kısmı da tamamlandı. 148 hektarlık alanı kapsayan planlardan sonra yaklaşık 65 bin kişinin yaşadığı 134 hektarlık alanla ilgili hazırlanan Basın Sitesi ve çevresi revizyon imar planları belediye meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Büyük kısmında ruhsatlı yapıların yer aldığı bölgeyle ilgili hazırlanan yeni planlar uyarınca yeşil alan, yol ve sosyal donatı alanlarında bazı iyileştirmelere gidilirken, yapılan düzenleme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayının ardından bölgede uzun yıllardır yaşanan plan karmaşasına da son verecek.

 SELVİTOPU’NDAN DÖNÜŞÜM VE PLANLI KENTLEŞME VURGUSU

Meclis toplantısında plan çalışmasının içeriğiyle ilgili bilgiler veren ve ilçede devam eden plan çalışmalarıyla birlikte bölgede büyük bir eksikliğin de giderildiğini açıklayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İlçemizde kentsel standartları sağlamamız lazım. Burası planlı gelişen, ruhsatlı yapıların çoğunlukta olduğu bir bölge. Elbette yeşil alanları ve taşıt yollarını arttırmak isteriz. Ancak vatandaşların da kazanılmış hakları var ve buna saygı duymak zorundayız. Aksi halde yürüttüğümüz bu çalışma dava konusu olabilir ve planların önü tıkanabilir. Kamulaştırmalar zaten devam ediyor. Yeni açılacak üç önemli güzergah var. Bunlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımız başladı. Elbette büyük bir bütçe gerektiriyor. Eski İzmir Caddesi, Limontepe, Uzundere ve Sırrı Atalay Caddesi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bunlar ilçemiz için önemli güzergahlar. Bütçe olarak Büyükşehir Belediyesi’nden katkı sağlanacak. Bu alanlarda projelerimiz hayata geçirildiğinde ilçemizin ulaşım sorunu da büyük ölçüde çözülecek. Bizim esas amacımız, gelişim ve dönüşümü sağlayıp, plansız büyümenin önüne geçmektir” dedi.

 AK PARTİ’DEN “YETMEZ AMA EVET”

Plan çalışmasının ilçenin ulaşım, yol, otopark gibi sorunları ile sosyal donatı alanlarındaki eksikliğe çözüm getirmediğini savunan AK Parti Grubu ise, ilerleyen dönemlerde kamulaştırma faaliyetlerinin arttırılması yönünde öneri getirdi. Plan revizyonuna “Yetmez ama evet” diyeceklerini açıklayan Bünyamin Demir, “Bölgedeki yapılaşma oranının yüzde 90 civarında olması planlama açısından ciddi bir zorluk. Yeni bir plan yapılırken daha çok daha ileriye yönelik çözümler üretilmeli. 87 bin metrekarelik yeşil alana karşı 64 bin civarında bir nüfus var ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 1,35 metrekare. Düşük bir rakam. Bunun arttırılması için bir şeyler yapılabilir miyd? Kamulaştırma ile, zorlayarak biraz daha fazla yeşil alan açılabilirdi. Trafik problemi yoğun olan bir bölge. Özellikle İnönü Caddesi’nde trafik ve araç yükü çok fazla. Bundan on yıl sonra trafikte daha büyük bir karmaşa hakim olacak. Yollarla ilgili bir çözüm üretemiyoruz. Toplu otopark yapılmaması planda ciddi bir eksiklik. Bu da önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılara yol açacak. Sosyal donatı alanları da yetersiz. Kamulaştırmayı göze alıp yeni yollar, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları açılmalıydı. Burası Anadolu’daki birçok kent merkezinden daha yoğun bir merkez. Keşke bunlara kafa yorsaydık. Yine de plan çalışmasının önümüzdeki döneme ışık tutacağını düşünüyoruz. Buraların plansız olması Karabağlar’ın bunca yıllık ayıbıdır. İdarenin burada sorumluluk alarak gelecekte bazı şeyleri daha iyi yapılabileceğini düşünüyoruz. Planlara yetmez ama evet diyeceğiz. Umarız bundan sonraki planlarda daha faydalı işler yapacağız” şeklinde konuştu.

 NASREDDİN HOCA HEYKELİ MÜZE OLACAK

Diğer yandan, meclis toplantısında Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yapım ve imalat çalışmaları devam eden Nasreddin Hoca Heykeli’nin müze olarak kullanılması için de yeni bir proje hazırlanmasına karar verildi. Yapılacak çalışmaların ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından belediye meclisinin de önerileri doğrultusunda heykel binasında belirlenecek ihtiyaçlar ve öneriler doğrultusunda müzecilik faaliyetleri yürütülecek.



Akpınar: Can Dündar o ödülü alacak! 
Meclis oturumunda ‘Basın Özgürlüğü’ ödülü ekseninde usta gazetecinin tutuklanması hakkında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı, “Can Dündar’a Basın Özgürlüğü ödülünün bir şekilde mutlaka ulaştıracağız” dedi.

CAN DÜNDAR’A O ÖDÜLÜ VERECEĞİZ
Basın özgürlüğü vurgusu yapan Akpınar, “Sevgili Can Dündar’ı en kısa zaman için özgür olarak görmek istiyoruz. Töreni yapacağımız günü Ankara’daki korkunç katliam oldu. Ödül törenini iptal etmek zorunda kaldık. Seçim süreci nedeniyle tören yine ertelendi. En uygun tarih olan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Karşıyakamız’da vermek istiyoruz. Özgür basın umudumuzdan vazgeçmiyoruz. Ama Can Dündar’a Basın Özgürlüğü Ödülünü bir şekilde mutlaka vereceğiz” dedi.

Çiğli Meclisi’nde gergin geçti. Başkan Arslan'dan AK Partililerle sert tepki!  

 Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı olağan ilk oturumu Başkan Hasan Arslan idaresinde gerçekleşti. Oturuma Başkan Hasan Arslan ve AK Partili Meclis Üyesi Mesut Demirkaya arasında yaşanan ‘belediye şirketleri’ tartışması damga vururken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi üzerine yapılan konuşmalar da toplantıyı zaman zaman gerdi.

AK Parti Grubu oturumda belediye şirketleri konusunun da gündeme eklenmesini istedi. Talebi okuduktan sonra sert tepki veren Başkan Hasan Arslan, “Partilerimizin konularını alıyor, fotoğraflıyor, onları soruyorsunuz. Bunlarla uğraşmayı bırakın, parti içimize karışmayın” dedi.
AK Partili Meclis Üyesi Mesut Demirkaya’dan “Belediyenin şirketi, benim burada sorma hakkım var” yanıtı geldi.
Demirkaya’ya art niyetli olduğunu söyleyen Başkan Arslan, “Şirketin yöneticileri var, bunun yeri burası değil. Gidin şirket yöneticilerine sorun sorularınızı… İyi niyetli değilsiniz, şu eklediğiniz fotoğraflar ne kadar art niyetli olduğunuzu gösterir” dedi.

TAHİR ELÇİ ANILDI
Dilek ve temenni bölümünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi hakkında konuşan Başkan Arslan, “Diyarbakır’da faili meçhul bir cinayet işlendi. Henüz kimse bu işin içinden çıkabilmiş değil. Kendisini saygıyla anıyoruz” dedi.
AK Parti Grubu’ndan faili meçhul ifadesine tepki geldi. Meclis Üyesi Demirkaya, “Diyarbakır’da yaşanan bir faili meçhul değildir. Hükümet çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Değil baro başkanı sokaktan geçen herhangi bir kişinin tırnağına zarar gelsin istemiyoruz. Hükümetimiz hiçbir şekilde buna izin vermeyecektir. Faili de ortaya çıkacaktır” açıklamasını yaptı. CHP’li Meclis üyesi Avukat Süleyman Karadağ bu çıkış üzerine, “Bu faili meçhul değildir. Faili, Ali İsmail’in, Ethem’in katilleriyle aynıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.