Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da gergin danışma kurulu

Karşıyaka'da gergin danışma kurulu

CHP Karşıyaka İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşan Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partiye yönelik eleştirilerde bulununca tansiyon yükseldi. Çelebi’nin “Partinin kapısı örgüte kapalı” sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hadi canım ne kapalısı” diyerek salondan çıktı. Karşıyaka'da Başkan ve Vekil karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 02.08.2018 - 17:49

EGEPOSTASI - CHP’de danışma kurulları olağanüstü kurultay tartışmalarının gölgesinde start alırken, Karşıyaka’da değişim isteyen iki İzmir milletvekilinden Mehmet Ali Çelebi ile Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar karşı karşıya geldi.

Olağanüstü kurultay için imza atan PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Çelebi, danışma kurulunda kürsüden yaptığı konuşmada, parti genel merkezini hedef aldı. 24  Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili Genel Seçimi’nde, sandıklardan verilerin sağlıklı şekilde toplanmadığını gündeme getirdiği öğrenilen Sandık Gücü Platformu'nu öncüsü Çelebi’nin “Sorumlu ben değilim. Sorumlu Genel Merkezdir. Genel Başkan Yardımcılarıdır. Bunun hesabı verilmeli” dediği, tüzüğü hedef aldığı öğrenildi. “Partinin kapıları örgüte kapalı” eleştirisi yapan Çelebi’nin bu sözleri üzerine Belediye Başkanı Akpınar’ın  “Hadi canım ne kapalısı” diye tepki göstererek salondan dışarı çıktığı öğrenildi.

PARTİYE DÜN GELENLER…

Çelebi konuşmasına devam ederken, daha sonra yeniden salona gelen Akpınar, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında Çelebi’yi hedef alan Akpınar’ın “PM üyeliğinize, vekilliğinize saygım var. Liyakata önem veririm. Burada eleştirmesi gerekenler partiye emek veren insanlardır. Burada 30-40 yıllık partililer var. Partiye dün gelenlerin bugün değişim demeleri, partiyi bu kadar hedef almaları doğru değil. Ben çocukluğumdan beri partinin içindeyim. Bu sözler canımı acıtıyor” dedi.

YAŞIN KAÇ'

Yaşını sorduğu Çelebi’den “1984 doğumluyum” yanıtı alan Akpınar’ın bunun üzerine, “Senin yaşın kadar partide geçmişim var, bayrak asmışlığım var, mücadele etmişliğim var. Burada bunu benden fazla yapanlar da var” dediği öğrenildi.

Akpınar vefa vurgusu yaptığı konuşmasının son bölümünde “Sizi tanımam. Vekil listesine yazıldığınızda kim olduğunuzu sordum partililere. Genel Başkan sever kendisini dediler. Genel Başkan nikah şahitliğinizi yapmış. Vefa semt adı değildir" dedi, Milletvekili Adayı Ali Engin'i kast ederek, "Partide saçlarını ağartan insanlar 9. sıraya yazılırken siz şanslı olanlardansınız. O yüzden burada konuşma hakkı en son olan sizsiniz. Tepeden inme bir yere gelenlerin bu gün değişim demesi bizde rahatsızlık yaratıyor” diye sürdürdü.

Bu sözler üzerine ayağa kalkan Çelebi’nin “Ben tepeden bir yere gelmedim. Beni PM’ye örgüt seçti. Vatandaşın oyuyla vekil seçildim” dediği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.