Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nevzat Kavalar: Genel başkanı suçlamıyorum ama..

Nevzat Kavalar: Genel başkanı suçlamıyorum ama..

Muhalifler, topladıkları imzaları genel merkez yöneticilerine teslim etti. Muhaliflerin İzmir’deki sözcülerinden Nevzat Kavalar, delegelere ciddi baskı uygulanmasına karşın imzaların toplandığını belirterek, değişimin genel başkan değişimiyle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi. Muhaliflerin gözü kurultay kararında

  • Ege Postası
  • 02.08.2018 - 17:38

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’de genel başkan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için başlayan imza hareketinde 630 imza sayısına ulaşan muhalifler, imzaları genel merkez yöneticilerine teslim etti. CHP PM Üyesi Gaye Usluer, 630 imza toplandığını, bunun dışında 50 imzalı belgenin daha olduğunu ancak bunun henüz kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Öte yandan kurultay toplanması için gerekli olan imza sayısına ulaştıklarını ifade eden muhaliflerin İzmir ayağındaki sözcülerinden CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, imzaların daha fazla olabileceğini ancak genel merkez yöneticileri tarafından yapılan baskılar nedeniyle bu sayıya ulaşılamadığını söyledi.

GENEL BAŞKANI SUÇLAMIYORUM AMA...

Nevzat Kavalar, genel merkez yöneticilerinin kurultay delegelerine çok ciddi baskı uyguladığını iddia ederek,

“İmzalar daha yukarılarda olabilirdi. 700’leri geçebilirdi. Genel merkezin imzaların verilmemesiyle ilgili bir tutumu oldu. Genel başkanı suçlamıyorum. Ama genel merkez yöneticileri ve bazı milletvekilleri ciddi anlamda delegasyona müdahale etti. Delege ne yapmak istiyorsa yapar. Bunlardan etkilenen arkadaşlarımız olmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar bu imzalar toplandı. Çünkü değişim isteyen toplumdan gelen bir talep var. Bu dip dalgaya karşı durmak mümkün değil” dedi.

GENEL BAŞKANI KURULTAY YAPILMAMASI İÇİN İKNA ETTİLER

Partilerinin mevcut genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamaması için ekibindeki genel merkez yöneticileri tarafından ikna edildiğini öne süren Nevzat Kavalar, CHP’de genel başkanlıktan ziyade programdan tüzüğe kadar köklü bir değişim istediklerini dile getirdi:

“Kurultay olacak. Genel başkan orada kendisini ifade eder, ben bunları şunları yaptım der. Muharrem bey kendini ifade eder ha keza. Delege ikisini de dinleyecek sonuçta kurultayda. Bu sıkıntılı durumun aşılmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu’nun önderlik yapmasını beklerdik. Bu kadar kargaşaya, basında tartışılmaya gerek kalmayacaktı. Bunu yaptırmadılar genel başkana. MYK’daki arkadaşlar kendisini ikna ettiler kurultay yapılmaması için. Ülkemiz için ve partimiz için hayırlı olsun. Değişim isterken sayın genel başkan gitsin Muharrem İnce gelsin demiyoruz. Belki de Kılıçdaroğlu tekrar gelecek. Ancak parti tüzüğünde ve programında köklü değişim gerekiyor. Halka hitap eden bir CHP istiyoruz. Hayırlısıyla bu gerçekleşecek. Genel başkanımız da bu toplanan imzaları umarım dikkate alıp hemen kurultayı yapar. Tüzük ve program kurultayını yapıp hemen yerel seçimlere odaklanmalıyız.”

BÖKE: YENİ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VAR

CHP PM Üyesi ve İzmir Miletvekili Selin Sayek Böke sosyal medyadan, "Rejim değişti. Ekonomi, hukuk, dış politika yangın yeri. 
Yeni bir siyasete ihtiyacı var Türkiye’nin. 

Umudun adresini CHP yapmak için, Türkiye’de değişim için CHP’de değişim diyen iradenin yansımasıdır 630 imza. 
Değişim umuttur!" paylaşımında bulundu.

ÇALIŞKAN: KURULTAY ARTIK...

İmza veren isimlerden olan Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kurultay artık; sayısal bir gereklilik değil, siyasi bir ihtiyaç olmuştur” dedi.

ÇAM: CHP'NİN BAŞARILI OLABİLMESİ İÇİN...

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam da twitter’dan, “Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu değişimin demokratik, özgürlükçü bir Türkiye’ye yol açmasını sağlamak CHP’ye düşen bir görev.

CHP’nin bu yolda başarılı olabilmesi önce kendi değişimini gerçekleştirmesine bağlı.” paylaşımında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.