Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP yerel seçime odaklandı: ‘CHP İzmir’de hüsrana uğrayacak’

MHP yerel seçime odaklandı: ‘CHP İzmir’de hüsrana uğrayacak’

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bozkurt, İzmir’in CHP’li yerel yöneticiler tarafından kötü yönetildiğini belirterek, “CHP’nin bu kadar kötü yönetiminin olduğu İzmir’de, CHP iyi bir çalışmayla hüsrana uğrayacak” dedi. MHP yerel seçime odaklandı:

  • Ege Postası
  • 02.08.2018 - 15:18

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) önümüzdeki yerel seçimlerde de gönül ittifakı yapması beklenirken, MHP İzmir İl Teşkilatı’nda yerel seçim çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. 

CUMHUR İTTİFAKININ YEREL SEÇİME YANSIMASI BEKLENTİSİ YÜKSEK 

MHP kulislerinde genel seçimlerde başlayan ittifakın yerel seçimlere gönül ittifakı olarak yansıyabileceği konuşulurken, son 2014 yerel seçimleri verileri analiz edildiğinde AK Parti ve MHP oylarının birleşmesi durumunda en az 14 ilçede CHP oylarından daha yüksek oy elde edilebileceği kaydediliyor. MHP'li kaynaklar, yerel seçimlere gönül ittifakı ile girilmesi durumunda CHP'nin kentteki iktidarının Cumhur İttifakı lehine sonlandırılabileceğini dile getiriyor. 

Öte yandan MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Ülkü Ocakları İzmir eski Başkanı da olan Süleyman Bozkurt, partisinin genel merkezinden henüz yerel seçim çalışmalarıyla ilgili bir çalışma takvimi ve talimat gelmemesine karşın genel seçimler öncesi başlattıkları yerel seçim çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti. 

SÜLEYMAN BOZKURT: CHP İZMİR’DE HÜSRANA UĞRAYACAK

Genel seçim öncesinde de yerel seçim hazırlığı içinde olduklarını vurgulayan MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bozkurt, İzmir’de Aliağa’daki MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yürüttüğü ve memnuniyet uyandıran çalışmaların MHP’nin ‘üretken belediyecilik’ anlayışını İzmirlilere kanıtladığını kaydederek, yerel seçimlerde CHP’nin hüsrana uğrayacağını savundu.

ALİAĞA BELEDİYESİ İZMİR’DE PARMAKLA GÖSTERİLİYOR

Aliağa Belediyesi’nin çalışmalarının parmakla gösterildiğini dile getiren İl Başkan Yardımcısı Bozkurt, “Genel seçim geçirdik. Öncesinde de yerel seçim hazırlığı içindeydik. Geçtiğimiz dönemde partimiz İzmir’de  iki tane belediye başkanlığı oldu. Aliağa Belediyesi ve Kiraz Belediyesi. Aliağa Belediyesi ortaya koyduğu hizmetlerle  İzmir’de parmakla gösteriliyor. Aliağa Belediyesi üretken belediyecilik sloganını birebir yaşama geçiren belediyelerimizden biri oldu. Elimizde böyle bir artı olunca İzmir’deki seçimlerde de İzmirlilere göstereceğiz ve diyeceğiz ki, MHP’ye fırsat tanınırsa böyle başarılı hizmetler üretilecektir. Verimli bir beş sene geçirmeyi hedefliyoruz. Cumhur İttifakı’nın vatan-millet adına ne kadar önemli olduğunu Türk milleti gördü. CHP’nin bu kadar kötü yönetiminin olduğu İzmir’de iyi bir çalışmayla CHP hüsrana uğrayacaktır” diye konuştu.

BOZKURT: ADAY BELİRLEMEDE CİDDİ KRİTERLERİMİZ OLACAK

Yerel seçimlerde gösterecekleri adaylarda saygınlık, tanınırlılık, ahlaklı olmak gibi değerlerin yanı sıra partisinin değerlerine uygun adayların belirleneceğine vurgu yapan MHP İzmir İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bozkurt, nasıl bir çalışma yürüteceklerine dair şu bilgileri verdi:

“MHP sıradan bir siyasi parti değil. Siyaset üretmek için siyaset yapan bir parti değil. Vatanın, milletin, devletin bölünmez bütünlüğünü göz önünde bulundurur. Aday belirlemede kriterlerimiz ciddi olacak. Bizim kriterlerimizde saygınlık, tanınırlılık, ahlaklı olmak önemli ama inandığımız değerlere uygun adayların belirlenmesinde çaba sağlayacağız. Siyasi ahlak olmazsa olmazdır. Belirlediğimiz aday adaylarını il başkanımıza tanıtacağız. Genel merkezimizin talimatlarını bekliyoruz. Liderimizin bize ve teşkilatlara vereceği talimatların sonunda takvime uyarak, belirlediğimiz adayları kamuoyuna duyuracağız. Hemen akabinde de adaylarımızla bir çalışma sistemi uygulayacağız.”

BAHADIR ALTINKESER: TEŞKİLAT YOKLAMALARINA BAŞLADIK

MHP İzmir İl Birinci Bölgeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser de, partilerinin genel merkezinden gelecek talimatı beklediklerini ancak yerel seçim hazırlık çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getirerek, teşkilat yoklamalarına başladıklarını, ilçelerde müracaatların başladığını kaydederek, “Genel merkezden henüz talimat gelmedi. Henüz talimat gelmese de biz 30 ilçede hazırlıklarımızı kaldığımız yerden sürdürüyoruz. Belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları ilçelere müracaat etmeye başladı. Teşkilat yoklamalarına başladık. İlçelerle istişare halindeyiz. Onlardan gelecek listelere bakacağız önce. Ardından il düzeyinde değerlendirmeleri yapıp listemizi genel merkeze sunacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.