Dolar 32,5203
%0.22
Euro 34,8490
%0.37
Altın 2.486,960
%1
Bist-100 9.558,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da Akpınar'dan Özuslu hamlesi!

Karşıyaka'da Akpınar'dan Özuslu hamlesi!

CHP’nin kalesi konumunda olan ve olası önseçimde kilit rol oynayacak ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da milletvekilliği için istifa edecek ilçe başkanı Ali Karaege sonrası yeni başkanın kim olacağı konusunda bir çok yapı devreye girmiş durumda. İl Başkanı Ali Engin’in yönetim içinde Öznur Kılınç hamlesi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından karşılık bulmadı. Akpınar uzun süredir gündem olan Mustafa Özuslu hamlesi için düğmeye bastı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 09:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa edecek olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege’nin ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusu.
Milletvekilliği aday adaylığı için parti içinde yükselen önseçim sesleri arasında Karşıyaka’da yeni başkan konusunda hamle üstüne hamle gerçekleştiriyor. Yönetim içinde Öznur Yener Kılınç, Mehmet Kuzer, Ali Yaramış ve  Nail Uylaş ismi ilçe başkanlığı için öne çıktı.

KILINÇ KARŞILIK BULMADI ÖZUSLU HAMLESİ GELDİ
Karaege’nin istifası sonrası yönetim içinde yapılacak seçim için İl Başkanı Ali Engin ve ekibi,  DİSK EMEKLİ-SEN Karşıyaka Şube Başkanı Öznur Yener Kılınç’a destek verirken, Engin’in Kılınç hamlesi karşılık bulmadı. İlçe yönetimi üzerinde yavaş yavaş etkisini hissettiren Akpınar, Kılınç’ı istemedi. Akpınar’dan uzun süredir gündemde olan Mustafa Özuslu hamlesi geldi.

YÖNETİME “İSTİFA EDİN” TURU
Daha önce “belediye başkanı olarak partinin işine karışmıyorum. Bir aday desteklemiyorum” diyen Akpınar’ın uzun yıllardır birlikte siyaset yaptığı İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’yla birlikte düğmeye bastığı öne sürüldü.  İkiliye yakın meclis üyeleri ve partililerin, belediyede çalışan ve belediyede yakını çalışan  ilçe yöneticilerine “istifa edin, yönetimi düşürün” dedikleri ve ikna turuna çıktıkları iddia edildi.  Parti kulislerindeki iddiaya göre yönetimin düşmesi sonrası kayyum atanacak. Seçim süreci nedeniyle kongre yapılmayacak. Seçime ilçe örgütünü kayyum götürecek. Kayyum başkanı olarak da Akpınar ve Nalbantoğlu’na yakın bir isim olan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu atanacak.
Kılınç hamlesi karşılık bulmayan Engin’inde yönetimin düşürülüp yerine Özuslu başkanlığında kayyum atanmasına sıcak baktığı belirtildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.