Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de il başkanlığı koltuğuna içeriden talip çıktı

CHP İzmir'de il başkanlığı koltuğuna içeriden talip çıktı

CHP İzmir’de yönetim içinden il başkanlığına talip çıktı. Daha önce yönetimde milletvekilliği için istifa edeceğini açıklayan yöneticiler arasında olan Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Peri'nin sabah saatlerinde Engin'e “Yönetimden aday olmam için baskı var. İlçelerden de olumlu görüşler geldi. İl başkanlığına talibim” dediği öğrenildi. Peri’nin Kocaoğlu-Yüksel yapısı dışında bir isim olması nedeniyle 20’ye yakın yöneticiden destek aldığı belirtildi. Engin, Peri'nin ismini yönetime soracak, genel merkezle fikir alışverişinde bulunacak.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 10:49
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de milletvekilliği için  istifa edecek İl Başkanı Ali Engin sonrası "koltuğa kim oturacak'" sorusu yanıtını arıyor.

Engin’in Genel Başkan’la yaptığı ve istifa için "olur" aldığı görüşme sonrası ilk toplantısını pazartesi akşamı yapan il yönetimi, içeriden bir ismin seçilmesi yönünde ilk hamleyi gerçekleştirmişti.

"YÖNETİM İÇİNDE YÖNTEM BELLİ OLDU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda il başkanlığına aday olan yöneticilerin Engin’e il başkanlığına talip olduğunu iletmeleri kararlaştırılmıştı. Engin'in kendisine il başkanlığını düşündüğünü ileten isimleri yöneticileri tek tek arayarak değerlendirmeye sunması sonrasında bir kararın verilmesinde yöneticiler  hemfikir olmuştu.  Aday olan isim için hangi yöneticinin ne düşüncede olduğunun deşifre olmaması için izlenen yöntemde Engin’e il başkanlığını düşündüğünü tek bir isim iletti.

TEK ADAY PERİ
Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Peri’nin sabah il başkanlığında Engin'le yüz yüze görüştüğü ve  Engin’e “Yönetimden aday olmam için baskı var. İlçelerden de olumlu görüşler geldi. İl başkanlığına talibim” dediği öğrenildi.  Peri’nin Kocaoğlu-Yüksel yapısı dışında bir isim olması nedeniyle yönetimden 20’ye yakın yöneticiden destek aldığı öğrenildi. Veda turuna çıkan ve iki gündür ilçe örgütlerini gezen Engin’e bazı ilçe örgütlerinden de “Peri başkan olsun” talebinin geldiği öğrenildi. Milletvekilliği için daha önce istifa edeceğini açıklayan Peri’nin yönetimden gelen baskı sonrası istifa kararından vazgeçtiği ve il başkalığına talip olduğu bildirildi.

ENGİN HEM YÖNETİME HEM GENEL MERKEZE SORACAK
Engin, Peri'nin ismini yönetime soracak, genel merkezle fikir alışverişinde bulunacak. Peri isminde uzlaşılması halinde yönetim içinde yapılacak seçimle Peri yeni başkan seçilecek. Eğer üzerinde uzlaşılmaz veya genel merkez Peri'ye olur vermezse dışarıdan biri isim yeni il başkanı olacak.

İsmi il başkanlığı için geçen Bilim Kültür Yönetim Platformu(BYKP)ve AR-GE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Orhan Karaoğlu’nun kararı Engin'e bıraktığı öğrenildi. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, yönetime aday olmadığını açıklamıştı. İsmi il başkanlığı için geçen İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ta vekillik düşündüğünü yönetime bildirdi.

DIŞARIDAN İSİM ÇOK
Öte yandan İl Başkanı Engin'i yönetim dışından bir çok ismin arayıp koltuğa talip olduğunu ifade ettiği belirtildi. 
Parti kulislerinde il başkanlığı için şu isimler konuşuşuyor; İTO seçimlerinde aday adayı olan İşadamı Salih Özçifçi, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü,  Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Süha Barlak,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski grup Sözcüsü Murat Bakan, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.