Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yeni il başkanı için telefon trafiği!

CHP İzmir'de yeni il başkanı için telefon trafiği!

CHP İzmir’de istifa edecek İl Başkanı Ali Engin sonrası "koltuğa kim oturacak'" sorusu yanıt arıyor. İl yönetimi, Engin’in Genel Başkan’la yaptığı görüşme sonrası ilk kez toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda il başkanlığına aday olan yöneticilerinin Engin’i telefonla arayıp il başkanlığına talip olduğunu iletmeleri kararlaştırıldı. Engin kendisine gelen isimleri il yöneticilerini tek tek arayarak soracak. Tek bir isim konusunda uzlaşılırsa bu kez genel merkezle telefon trafiği başlayacak. Uzlaşılamazsa yönetimden tam yetki alan Engin ve genel merkez yeni başkanı dışarıdan bulacak.

  • Ege Postası
  • 16.12.2014 - 09:28
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de milletvekilliği için istifa edecek olan İl Başkanı Ali Engin’in yerine kimin geçeceği örgütte merak konusu oldu.

Cumartesi günü  CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa edeceğini ileten ve "olur" alan Engin, içeriden bir isimle devam edilmesinden yana olan il yöneticileriyle akşam saatlerinde toplantı yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda yeni il başkanı olacak isim konusunda yol haritası netleşti.




"CHP İzmir yeni il başkanını arıyor!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

BİNGÖL'LE İSTİŞARE
Engin’in toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa edeceğini ilettiğini ve olur aldığını açıkladığı, yeni il başkanı konusunda Kılıçdaroğlu'nun süreci Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e bıraktığını kendisine ifade ettiğini yönetime söylediği öğrenildi. Engin'in,  il yönetiminin içeriden bir ismin devam edilmesinden yana olduğunu Bingöl’e bildirdiğini ve Bingöl’ün de kendisine “Tek bir isimde uzlaşırsanız bizim elimizi güçlendirirsiniz” dediğini yönetimde aktardığı öğrenildi.

KİŞİLERİN DÜŞÜNCESİ DEŞİFRE OLMAYACAK
 Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda il başkanlığına aday olan isimlerin Engin’i telefonla arayıp il başkanlığına talip olduğunu iletmeleri kararlaştırıldı. Engin "adayım" diyen yöneticilerin isimlerini il yöneticilerini tek tek arayarak iletecek ve görüşünü soracak. Böylece aday olan isim için yöneticilerin ne düşüncede olduğu deşifre olmayacak. Tek bir isim konusunda uzlaşılırsa, o isim genel başkan yardımcısı Bingöl’e bildirilecek ve ‘olur’ alınması halinde yönetim içinde yapılacak seçimin ardından yazısı genel merkeze gönderilecek.

ENGİN’E TAM YETKİ
Yönetim içinde telefon trafiği sonrası tek bir isimde uzlaşılmazsa Engin inisiyatifi alacak ve dışarıdan bir isim konusunda genel merkeze öneride bulunacak. İl yönetiminin bu konuda Engin’e tam yetki verdiği öğrenildi. Genel Merkez Engin’in önerdiği isme onay verirse Engin yönetime ismi sunacak ve o isim il başkanı seçilecek. Engin’in önerdiği isim ‘olur’ almazsa genel merkez devreye girecek ve yeni başkanı belirleyecek.  Dışarıdan bir ismin il başkanı olması halinde, yönetimin devam etmesi, tamamen görevden alınması veya  yeni başkanın yanına mevcut yönetimden 10 kişinin verilmesi ihtimaller arasında.

KILIÇDAROĞLU YENİ BAŞKANI GÖRECEK
Cuma gününe kadar yeni il başkanı konusunun çözüleceği ve seçilecek ismin Cumartesi günü İzmir’e gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştürülmesi planlanıyor. 23 Aralık’ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Engin’in istifasını açıklayacağı toplantının devir teslim törenine dönüştürülmesi bekleniyor.

KARAOĞLU İSTEKLİ
İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu il yönetimi içinden başkanlığa en istekli isim. Karaoğlu’nun Engin’e aday olduğunu bildirmesi bekleniyor. Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceklerini açıklayan Altan İnanç ve Osman Peri’nin de adaylığa yeşil ışık yaktıkları konuşuluyor. Yönetim içinde parçalı yapının tek bir isimde uzlaşmayı engelleyeceği bu yüzden dışarıdan bir ismin seçilmesinin ağırlık kazandığı öğrenildi. Yönetim içinde 48 saat boyunca telefon trafiği yaşanacak. Aday olanlar kulis çalışması yapacak.

DIŞARIDA ADAY BOLLUĞU
Parti kulislerinde dışarıdan bir çok isim dillendiriliyor. İTO seçimlerinde aday adayı olan İşadamı Salih Özçifçi, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü,  Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Süha Barlak,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski grup Sözcüsü Murat Bakan, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen il başkanlığı için  kulislerde yer alıyor.

ÖZÇİFTÇİ’YE TEPKİ VAR
Öte yandan toplantıda yöneticilerin isim vermeden işadamı Salih Özçifçi’ye sıcak bakmadıklarını dillendirdikleri öğrenildi. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in ismini önerdiği Özçifçi için yöneticilerin bir kısmının “ Vekillerin bu işe karışmasını doğru bulmuyoruz” diyerek tepki gösterdikleri belirtildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.