Dolar 32,2596
%0.05
Euro 34,7495
%0.21
Altın 2.396,190
%0.12
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir yeni il başkanını arıyor!

CHP İzmir yeni il başkanını arıyor!

23 Aralık’ta CHP İl Başkanlığı görevinden istifa edecek olan Ali Engin’in yerine yeni il başkanının kim olacağı hafta sonuna kadar netlik kazanacak. Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre yönetimin devam etmesi ancak dışarıdan bir ismin il başkanı olması ağırlık kazandı. Yeni il başkanı konusunda süreci Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Genel Sekreter, İzmir sorumlusu Gürsel Tekin ve Engin birlikte yürütecek. Son sözü CHP Lideri söyleyecek. Kritik tarih CHP Lideri’nin İzmir’de olacağı 20 Aralık…Öte yandan Eski Bakan Halil Çulhaoğlu il başkanlığı koltuğuna talip.

  • Ege Postası
  • 15.12.2014 - 10:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İki buçuk yıldır CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten  Ali Engin, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmek istediğini ilettiği CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “olur” aldı. Ali Engin, 23 Aralık Salı günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla istifasını açıklayacak. Engin’in istifasının kesinleşmesi sonrası tüm dikkatler  yeni il başkanının kim olacağı yönünde.

SÜRECİ ENGİN-BiNGÖL VE TEKİN YÜRÜTECEK
Engin yeni il başkanı konusunda hafta boyunca genel merkezle istişare yapılacağını açıklamıştı. Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre süreci, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Genel Sekreter, İzmir sorumlusu Gürsel Tekin ve Engin birlikte yürütecek. Son sözü CHP Lideri söyleyecek. Mevcut il yönetimin tecrübesi nedeniyle devamının ağırlık kazandığı ancak dışarıdan bir ismin seçilmesinin ilk seçenek olduğu öğrenildi. Yönetim aday adaylığı için yaşacak 7-8 istifaya rağmen devam etmekten ve içeriden bir ismin seçilmesinden yana ancak genel merkezin  ve Engin’in ‘ağabey’ pozisyonunda dışarıdan bir isim üzerinde durduğu öğrenildi. Belirlenecek isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilecek ve onay beklenecek.

KRİTİK TARİH 21 ARALIK
20 Aralık yeni il başkanı konusunda kritik tarih olacak. 20 Aralık akşamı  Tunceli Eğitim Gönülleri Derneği’nin maddi zorluklar içerisinde eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik burs yardımı sağlamak için İzmir Arena’da düzenleyeceği yemekli organizasyona katılacak olan CHP Lideri, İzmir’de kalacak ve 21 Aralık’ta da kente bazı programlara katılacak. Organizasyona Tekin ve Bingöl’ün de katılması bekleniyor. İl başkanı konusunun 20 Aralık’a kadar netleşmesi ve kente gelecek olan Kılıçdaroğlu’na ismin iletilmesi bekleniyor. 23 Aralık’ta Engin’in İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği toplantının devir teslim törenine dönüşmesi bekleniyor.

ESKİ BAKAN KOLTUĞA TALİP
Parti kulislerinde bir çok isim dillendiriliyor. İTO seçimlerinde aday adayı olan İşadamı Salih Özçifçi, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü,  Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Süha Barlak,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski grup Sözcüsü Murat Bakan isimleri geçenler arasında. Kulislere sürpriz isim düştü. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Halil Çulhaoğlu’nun il başkanlığı koltuğuna talip olduğu ve kulis çalışması yaptığı öğrenildi.

TÜRSEN SÜRPRİZİ
Özellikle iş dünyası ve örgüt içindeki farklı yapıların Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen ismini Genel Merkez koridorlarında dillendirdiği de öğrenildi. İl Başkanı Ali Engin’in sıcak bakmadığı bilinen Türsen konusunda, CHP Lideri’nden sürpriz bir hamle gelebileceği iddia ediliyor.

YÖNETİMDE KARAOĞLU İSMİ ÖNE ÇIKTI
Öte yandan il yönetimi süreci merakla bekliyor. Hem yönetimin devamı hem de  içeriden bir ismin seçilmesi noktasında direnç gösterecek olan il yöneticilerinin büyük bölümünün İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu isminde hemfikir olduğu öğrenildi. Karaoğlu’nun da göreve sıcak baktığı belirtildi. İl yönetim kurulu toplantısında milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceklerini açıklayan Altan İnanç ve Osman Peri’nin istifalarından vazgeçebileceği, il başkanlığı için yönetim içinde alternatif isimler oldukları belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.