Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eyipişiren, Engin ve yönetimi hedef aldı: Kurnazlık yapmayın!

Eyipişiren, Engin ve yönetimi hedef aldı: Kurnazlık yapmayın!

CHP İzmir’de yeni il başkanının kim olacağı merak konusu olurken, il yönetiminin istifalar yaşanmadan önce il başkanı seçme girişimine il kongresinde başkanlığa aday olan eski PM Üyesi Levent Eyipişiren sosyal medyadan İl Başkanı Engin ve yönetimi hedef aldı. Yedekten girecek isimlere hiçbir zaman yönlendirmesi olmadığını belirten Eyipişiren, “ Genel Başkana sözde sadık 'ekip' yine kurnazlık peşinde ve yerine atanacak İl Başkanı netleşmeden istifa edemiyor. Kimse bir kurnazlıkla önce il başkanını seçtirip, sonra kalan istifalar ile yedekleri asil yönetime taşıma çiğliği sergilememeli'dedi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2014 - 12:06
HALİL SOLAK / HABER SERVİSİ- Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in yerine yeni başkanın kim olacağı merakla bekleniyor. İl Başkanı Engin dışında 8 yönetici de istifa edeceklerini açıklamıştı. Mevcut yönetim yedek üyelerin tamamının il kongresinde aday olan PM eski üyesi Levent Eyipişiren'in listesindeki isimler olması nedeniyle istifalar yaşanmadan önce yeni başkanı seçmek istiyor.
Haziran 2012'deki il kongresinde il başkanlığına aday olan Eyipişiren sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla İl Başkanı Engin ve yönetimi hedef aldı. Eyipişiren, istifalar yaşanmadan yeni il başkanı seçme girişimine “kurnazlık” yorumunu yaptı.

Eyipişiren sosyal medya üzerinden şu açıklama da bulundu;
CHP İstanbul il Başkanı ve 21 Yönetim Kurulu-YK üyesi dün, 19 YK üyesi ise bugün, edebiyle, Genel Merkezin Genelgesine uygun şekilde Mileltvekili adayı olabilmek için istifasını verdi. Ama İzmir'de sözde Genel Merkeze ve Genel Başkana sadık 'ekip' yine kurnazlık peşinde ve yerine atanacak İl Başkanı netleşmeden istifa edemiyor. Çünkü biliyorlar ki yönetimdeyken ne ektilerse, istifa edince onu biçecekler. Ve üyeyle yapılacak önseçimde bu hiç de onlar için olumlu sonuç vermeyecek.

Bu siyaset kurnazı ekibin şu an uygulayacakları formül ise, sadece İl Başkanının istifası ile yönetim ağırlığı kendilerinde iken yeni İl Başkanını seçmek ve diğer Milletvekili adayı olacakların istifasını sonra vermesi.

Milletvekili adaylığı için istifa edecekler ile İzmir İl Yönetimi kongrede asil listeden ve şimdi de yedeklerden girenlerle kongrede benimle mücadele veren listeden girenlerin ağırlığına geçiyor. Ancak en aşağıya aldığım açıklamamdaki tavrımı sürdürüyorum, önleyici olmayacağım, yönlndirici olmayacağım, hiçbir YK üyesi arkadaşıma saygısızlık yapmayı doğru bulmam ve haddim de bilmem.

Nedir bu kadar korkunun neden? Partinin Belediye seçimlerinde İl Başkanının Karşıyaka adaylığı kaprisi nedeni ile aylarca kitlendiği gibi Milletvekili seçimine hazırlanılması gereken şu dönemde de haftalardır Milletvekili adaylığına yönelik kısırlaşmış bir gündeme saplandı şehir.

6 Aralık günü verdiğim demeçte şunları ifade etmiştim ve tavrımı sürdürüyorum: "daha önce de liste delerek giren arkadaşlarımı bir gün bir konuda yönlendirmedim, şimdikileri de yönlendirmem, yönetme çabasına girmem. Hiçbir zaman ‘dar kadro siyaseti’ içinde olmadım, siyaset tabanını daraltanlarla mücadele ettim. Şimdi yeni girecek arkadaşlarım da partinin yararına kararlar için çalışacaklardır. Zaten 8 Aralık itibariyle yönetimleri kongreye gitme zorunluluğu olmayacak şekilde yetki MYK'mıza geçiyor. Kimse bir kurnazlıkla önce il başkanını seçtirip, sonra kalan istifalar ile yedekleri asil yönetime taşımayı deneme çiğliği sergilememeli"


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.