Dolar 32,4037
%-0.24
Euro 34,7867
%-0.06
Altın 2.409,680
%-0.54
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli eczacılar Soma'yı unutmadı

İzmirli eczacılar Soma'yı unutmadı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin Kınık ve Bergama'da yaşayan ailelerini unutmayan İzmir Eczacı Odası, Ramazan Ayı sebebiyle düzenlediği kampanyada, eczacıların katkıları ile topladığı yardımları işçi ailelerine ulaştırdı. Yaşanan acı olayı hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Oda Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, acılı ailelerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 12:55
İZMİR-Geçtiğimiz Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından işçi yakınlarını unutmayan İzmir Eczacı Odası, Ramazan Ayı sebebiyle topladığı yardımları Kınık ve Bergama’daki madenci ailelerine dağıttı.
Kınık ve Bergama'da yaşayan 54 maden işçisinin aileleri için düzenlenen kampanya ile onlara destek olan İzmirli eczacılar, erzak kolisinden alışveriş çekine kadar toplanan bütün yardımları madenci ailelerine ulaştırdı. Yine kampanya kapsamında; İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllü eczacılar ile Kınık Bölge Temsilcisi Ecz.Ziya Savran ve Bergama Bölge Temsilcisi Ecz.Gülay Toktamış da bölgedeki madencilerin ailelerini de ziyaret etti.
Yaşanan acı olayı hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Başkan Sayılkan, “Soma'da hayatını kaybeden işçilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailelere başsağlığı diliyoruz. Üzüntümüz çok büyük. İslam Dünyası'nın en önemli aylarından olan Ramazan Ayı'nda işçi ailelerine bir nebze de olsa destek olmak amacıyla İzmir Eczacı Odası olarak bir kampanya düzenledik. Bu kampanyamıza birçok meslektaşımız, değerli katkılarıyla destek verdi; kendilerine de teşekkür ediyoruz. Biz de Oda olarak bu yardımları işçi ailelerine ulaştırmak için aracılık ettik” diye konuştu.

ÇOCUKLARI UNUTMADIK
Kampanya kapsamında alışveriş çekinden erzak kolisine kadar pek çok yardımı, bölgedeki muhtarların ve Oda temsilcileri aracılığıyla acılı ailelere ulaştırdıklarını aktaran Sayılkan, “Hiç kuşkusuz ki, bu acı olaydan en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor. Onların da bu Ramazan Ayı'nda yüzlerini biraz güldürmek için çocuklarımıza çeşitli hediyeler getirdik. Umuyoruz ki, evlatlarımızı bir nebze de olsa mutlu etmişizdir” ifadesinde bulundu.

ÇIKARACAK ÇOK DERS VAR
Yaşana olayın ardından işçi ve işyeri güvenliği konusunda önemli derslerin çıkarılması gerektiğine işaret eden Sayılkan, “Bu olay bizlere göstermiştir ki, almamız gereken daha pek çok ders var. İnsan hayatını hiçe sayarak sadece ekonomik kazanç uğruna tedbirsizce davranmanın ve emeği değersizleştirmenin nelere mal olacağını maalesef çok kötü şekilde yaşamış olduk. Bu noktada başta devlet kurumları olmak üzere ilgili herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Bundan sonra benzer acıların yaşanmaması ve gerekli önlemlerin hızlı şekilde alınması, en büyük dileğimiz. Oda olarak önümüzdeki dönemde de madenci ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.