Dolar 32,5293
%-0.05
Euro 34,8817
%0.05
Altın 2.432,250
%0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadir gecesinde camiiler doldu taştı

Kadir gecesinde camiiler doldu taştı

Tüm yurtta olduğu gibi mübarek Kadir Gecesinde Selçuk'ta da camiler dolup taşarken, semaye ellerin açıldığı ve bol bol duaların edildiği gecede, cemaat Filistin ve dünyanın farklı noktalarında acı çeken Müslümanların sıkıntılarının son bulması içinde dua etti.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 11:18
Selçuk halkı dün akşam çok özel bir geceyi kutladı .İnananlarca rahmet, bereket ve mağfiret ayı olarak da bilinen 11 ayın sultanı Ramazan ayı içinde, bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi’nde   , kadın, erkek, genç, yaşlı camilere akın etti. Tarihi İsabey Camiinde teravih namazı için gelen vatandaşlar camide yer bulamayınca Camii avlusunda ve çimlerin üzerin de saf tutarak yerlere serdikleri sedirler, kilimler, elbiselerle namaz kıldı. Namaz sonrası eller hep birlikte semaya yükselirken af ve mağfiret için dualar edildi. Teravih namazının ardından cemaatin bir kısmı camilerden ayrılmazken, gece geç saatlere kadar camilerde namaz kılarak dua ettiler. Kadir Gecesinde cemaat Filistin ve dünyanın birçok noktasından özellikle savaşlardan dolayı acı çeken ve katliama uğrayan Müslümanlar içinde dua ettiler.
Selçuk Belediyesi Teravih namazı başlamadan önce neyzen Murat Gezer eşliğinde Semazen Yunus Can Yıldırım tarafından sema gösterisi düzenledi. Ayrıca mübarek Kadir Gecesi nedeniyle İsabey Camiinde Teravih namazı bitiminde Selçuk Ziraat Odası tarafından özel olarak hazırlatılan şerbetli süt ve belediye tarafından ikram edilen şekerlemeler dağıttı. Birçok vatandaş, ikramlardan alırken bu tür özel gün ve gecelerin bu şekilde özel programlar ile kutlanmasına devam edilmesi gerektiği yönünde duygu ve görüşlerini bildirdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.