Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye işçisinden taşeron isyanı

Belediye işçisinden taşeron isyanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen park ve yeşil alanlar bakım hizmeti alımı ihalesinde belediye şirketi ve taşeron firmadan eş teklif çıkması sonucu işlerini kaybetme ya da taşerona geçme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İZENERJİ A.Ş. personeli soluğu belediye önünde aldı. Mesai saatlerinin başlangıcında belediye sarayı önünde toplanarak eylem düzenleyen bine yakın çalışan “Taşerona geçit vermeyeceğiz” derken, gözler önümüzdeki günlerde açıklanacak ihale sonucuna çevrildi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 10:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren hizmet alım ihaleleri sürecinde taşeron virajına giren İZENERJİ A.Ş. personeli, güne eylemle başladı. Belediye yönetimine “işçiye sahip çık” çağrısında bulunan park ve yeşil alanlarda görevli personel, taşeron firmalara da “Ekmeğimize uzanan ellerin iş belediyeye girmelerine izin vermeyeceğiz” mesajı verdi. Tekliflerin değerlendirildiği ve henüz resmi sonucun açıklanmadığı toplam 1170 kişiyi kapsayan kritik hizmet alım ihalesiyle ilgili olarak erken eylem kararı alan işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen eyleme bine yakın çalışan katıldı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, Genel-İş Sendikası şube başkanları, işyeri temsilcileri ile birlikte park ve bahçeler personelinin katıldığı eylem işçilerin alkışları ve ıslıkları ile başladı. Belediye işçilerinin “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Taşeron sistemi yasaklansın”, “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları eşliğinde sözlerine başlayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Geçmişte ESHOT, İZELMAN ve diğer şirketlerde gerçekleşen ihale krizlerinde işimize, ekmeğimize, göz koyanlara nasıl geçit vermediysek, bu sefer de aynı şekilde direneceğiz. Yeni ihale süreci başladı ve belediyenin birçok şirketinde çalışan arkadaşlarımız mevcut yasalar nedeniyle yine taşeron korkusu ile karşı karşıya. Biz mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz ve yine alanlarda olacağız. Gerekirse yine 20 bin kişiyle buraya çıkacağız” diye konuştu.



“İŞİMİZİ EKMEĞİMİZİ TAŞERONA TESLİM ETMEYECEĞİZ”
İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, 1170 kişiyi kapsayan hizmet alım ihale hakkındaki gelişmeleri şöyle değerlendirdi; “İşimizi, ekmeğimizi, geleceğimizi taşerona teslim etmeyeceğiz. Taşeron firmalara şu çağrıda bulunuyoruz; elinizi buradan çekin. Yıllardır örgütlü ve sendikalı olabilmek için mücadele ettik, emek harcadık. Yıllardır İzmir’in tüm yeşil alanlarında alın teri döktük. Biz işimize göz koyanlara izin vermeyeceğiz. Çalıştığımız iş yerlerine taşeronları sokmayacağız. Taşeronlaşmaya, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmaya, haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğimizi bugün bu alanlarda nasıl gösterdiysek, bundan sonraki süreçte yapacağımız eylemlerde de göstereceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve işyerlerimize rantın girmesine izin vermeyeceğiz.”



ANKARA’YA “TAŞERONU KALDIRIN” ÇAĞRISINDA BULUNDU
Şanlı son olarak siyasi partilere “Taşeron sistemi durdurun” çağrısında bulunarak, “Biz kadro istemiyoruz. Sadece belediye şirketlerinin ihalelerden muaf tutulmasını ve iş güvencemizin devam etmesini istiyoruz. Burası bizim iş yerimiz. Hakkımız ve hukukumuz için buradayız” dedi. Şanlı’nın yaptığı açıklamanın ardından belediye sarayı önünde oturma eylemi gerçekleştiren İZENERJİ işçileri, olaysız şekilde dağılarak işlerine geri döndü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.