Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eski başkan CHP'ye dönüş için pes etmiyor!

İzmir'de eski başkan CHP'ye dönüş için pes etmiyor!

CHP İzmir Örgütü’nde, yerel seçimlerde adaylar açıklandıktan sonra partiden koparak DSP’den veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'lilerin partiye dönüşü yılan hikayesine döndü. 7 Haziran sürecinde bir araya gelerek CHP’ye tam destek açıklaması yapan eskiler, partiye dönüş için adeta kıvılcım bekliyor. Bu doğrultuda hamle Foça CHP Eski İlçe Başkanı Osman Mert’ten geldi. İlçe başkanlığını by-pass etti, il başkanlığına başvurdu

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 11:35
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmedikleri nedeniyle CHP’den koparak farklı partiden veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'lilerin partiye dönüşü yılan hikayesine döndü.

7 Haziran sürecinde bir araya gelerek CHP’ye tam destek açıklaması yapan eskiler, partiye dönüş için adeta kıvılcım bekliyor.

MERT İL BAŞKANLIĞINA BAŞVURDU
Bu doğrultuda hamle Foça CHP Eski İlçe Başkanı, DSP’nin Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert’ten geldi. Mayıs ayında CHP’ye geri dönüş için CHP Foça İlçe Başkanlığı'na üyelik başvurusu yapan Mert, partiye üyeliği gerçekleşmeyince soluğu il başkanlığında aldı.

İLÇE’Yİ BY-PASS ETTİ!
Mert, dönüşüne sıcak bakmayan ilçe başkanlığını by-pass ederek üyelik başvurusunu il başkanlığına yaptı. İl başkanlığının önümüzdeki günlerde Mert’in başvurusunu masaya yatıracağı ve 12. maddeden partiye üyeliği için dosyayı Genel Merkez’e yollayacağı belirtildi.



DİĞERLERİ MERT’İ BEKLİYOR
Mert’in partiye yeniden dönüşüne il başkanlığının girişimiyle Genel Merkez’in onay vermesi halinde CHP’den ayrılıp DSP’den veya bağımsız aday olanlar için de dönüş yolu açılacak. Bu isimlerin Mert’in başvurusuna onay verilmesi halinde il başkanlığı üzerinden üyelik başvursunda bulunacakları öğrenildi.

SÜREÇTE KİM NEREYE GİTMİŞ ETKİSİ NE OLMUŞTU'
CHP'de İzmir’de yerel seçimlerde  31 koltuk için 200’ü aşkın belediye başkan aday adayının parti içi rekabete girmişti. Genel Merkez, 2014 yerel seçimleri için 2009'a göre yarı yarıya değişime gitme kararı almıştı. Gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda tepkilerin yükseldiği CHP’de aralarında mevcut belediye başkanlarının da olduğu bir çok isim DSP’nin yolunu tutmuştu. CHP’den ayrılan Hakan Tartan Konak’ta, Hüseyin Aslan Bayraklı’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Semra Aksakal Balçova’da, Yusuf Altıparmak Dikili’de, Osman Mert Foça’da,  İbrahim Öz Torbalı’da ve  Öner Osmanoğulları Buca’da seçimlere DSP'nin adayları olarak girdi.  CHP’nin 2014 için yola devam etmeme kararı aldığı Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de bağımsız aday olarak seçimde yer alırken, Kınık'ta belediye başkanı Süleyman Kaya'da DP'nin yolunu tutmuştu. Bu isimlerden hiçbiri belediye başkanı olmayı başaramadı ancak bazı ilçelerin kaybedilmesinde etkili oldu. CHP’nin İzmir'de  kaybettiği ilçelerden Kınık, Menderes, Torbalı ve Aliağa’da küskünlerine etkisi görüldü.

7 HAZİRAN SÜRECİNDE DESTEK AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI
Bu isimlerden Semra Aksakal, Hakkı Ülkü, Selçuk Karaosmanoğlu, İbrahim Öz, Ertan Avkıran, Osman Mert ve Ergün Özgün 7 Haziran sürecinde bir araya gelmiş ve yaptıkları ortak açıklamayla CHP'ye tam destek olduklarını duyurmuşlardı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.