Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu İzmirli  işadamları ile buluştu

Tanrıkulu İzmirli işadamları ile buluştu

MHP Merkez YönetimKurulu Üyesi ve İzmir2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, ekonomik istikrarsızlığın ülkeyi uçuruma sürüklediğini, bunun sorumlusunun da 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin olduğuna işaret ederek, ülkeyi düzlüğe çıkaracak üreten ekonominin anahtarının MHP’de olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 09:50
İZMİR - Seçim çalışmalarını sürdüren Tanrıkulu, İzmir 2. Bölge 2. Sıra adayı Dr. Neslihan Çelik ile birlikte Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) veEge Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek ülke gündemi ve ekonomisini değerlendirdi.
Tanrıkulu’nu EBSO’da misafir eden Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Kasım seçimlerinin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek, ülke önceliğinin huzur ve güven ortamının sağlanması olduğunu söyledi.  7 Haziran seçimlerinin ardından siyasi partilerin bir araya gelerek Hükümet kuramadığını ve sonrasında siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın ortaya çıktığına ifade eden Yorgancılar,  “1 Kasım seçimlerinden sonra sonuç ne olursa olsun ivedi bir şekilde Hükümet kurulmalı. Ekonomiden önce Türk toplumunun huzur ve güven içinde yaşaması çok önemli. Bunun için siyasi partilere çok önemli görevler düşüyor. Siyasi partiler çözüm üretmek için vardır. Biz iş dünyası temsilcileri olarak önce huzur güven sonrasında da insanlarımıza iş ve aş yaratılmasını istiyoruz” dedi.


 
Ekonomik istikrarsızlık AKP’nin eseri
7 Haziran seçimlerinden sonra ülke ekonomisinin yerle bir olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “7 Haziran seçimlerinden sonra dolar 3 lirayı geçmiş, altın ve döviz aşırı oynaklıklar göstermiştir. Borsa yerle bir olmuş ve ekonomik istikrarsızlık ülkemizde kronikleşmeye başlamıştır. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamı, ülke ekonomisinin giderek bozulduğunu göstermektedir. AKP bu yıl ve önümüzdeki üç yıl milletimize düşük büyüme, yüksek enflasyon ve işsizlik vaad ediyor. Bu kötü gidişatı gözler önüne seren bir başka resmî belge de geçtiğimiz Pazar günü Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlülüğe giren 2016 ve 2018 yıllarını kapsayan 11’inci Orta Vadeli Program’dır (OVP). Ülkemizin gelecek yıllardaki ekonomik hedeflerini gösteren bu resmî doküman adeta başarısızlığın itirafıdır.2015 ve sonraki 3 yılın büyüme rakamları bu OVP’de düşürülmüştür. Bu OVP ile AKP milletimize daha düşük büyüme, daha yüksek enflasyon ve işsizlik ile daha düşük dış ticaret geliri vaat etmiştir. En önemlisi ise bundan önceki 10 OVP'de yer alan çok önemli bir göstergenin bu son OVP'de yer almamasıdır.  Dolar cinsinden Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) ile dolar cinsinden kişi başı gelir gizlenmiş, yerine Satın Alma Paritesine Göre (SAPG) hesaplanmış rakamlar koyulmuştur. Gizlenen rakamlar koyulsaydı AKP’nin 13 yıllık başarısızlığı gözler önüne serilecekti.  AKP iki göstergeyi ne kadar gizlemeye çalışsa da, diğer rakamlardan kolayca yapılan hesaplamalara göre 2015 yılı milli geliri 705 milyar dolara, kişi başı gelirin ise yaklaşık 9070 dolara düştüğü görülmektedir. Ekonomik alanda yıllardır illüzyon yapan AKP’ye, gerçek hayatın içinde geçim mücadelesi veren milletimiz bunun hesabını 1 Kasım’da sandıkta muhakkak soracaktır” diye konuştu.

Ekonomi MHP ile şahlanacak
1 Kasım seçimlerinin ülkenin refah ve huzuru açısında dönüm noktası olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şöyle konuştu: “MHP iktidarında ‘Üreten Ekonomi Programı’ ile ülke ekonomisi istikrar ve huzur ortamı içerisinde olacaktır. Beyannamemizde de belirttiğimiz gibi Partimizin ekonomi politikaları; milletimizin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı, işsizlik ve yoksulluğa çare olacak acil önlemlerden oluşan “Rahatlatıcı Politikalar” ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak “Kalkınma Politikaları” olmak üzere iki ana eksenden oluşmaktadır. Uygulayacağımız ekonomi programının en önemli noktası,ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltmaktır. Bunun dışında fiyat istikrarı sağlamak ve ayrıca büyümeden taviz vermeden AKP iktidarının kontrol altında tutamadığı cari açığı kontrol altında tutmaktır. Üreterek, büyüyen ekonominin anahtarı MHP’dir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.