Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 4 partinin il başkanı seçim ve sandık güvenliği için de ittifak yapacak

İzmir'de 4 partinin il başkanı seçim ve sandık güvenliği için de ittifak yapacak

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi ve Demokrat Parti İzmir il başkanlarıyla seçim güvenliği ve sandık hilelerine dair yapmak istediği ortak görüşme için 3 il başkanı da randevu verdi. Dört partinin il başkanı yarın buluşacak

  • Ege Postası
  • 14.05.2018 - 15:01

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti İzmir il başkanlarını arayarak talep ettiği ortak görüşme randevusuna 3 başkan da olumlu yanıt verdi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Demokrat Partili Metin Dökmeciler yerine vekalet eden İl Başkanı Ahmet Necim Turbil ile yarın saat 14.30’da, Kordon Otel’de bir araya geliyor. Demokrat Parti İzmir İl Eski Başkanı ve Milletvekili Adayı Metin Dökmeciler de toplantıda bulunacak.

DENİZ YÜCEL: MİLLET İTTİFAKININ SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİNDE DE OLMASI KADAR DOĞAL BİR DURUM OLAMAZ

Mevkidaşı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç ile yarın biraraya gelecek olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim ittifakı seçim ve sandık güvenliği konusunda da uygulayacaklarını söyledi:

“CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin 24 Haziran seçimlerine yönelik olarak kurmuş olduğu Millet İttifakının seçim ve sandık güvenliğinde de uygulanması kadar doğal bir durum olamaz. Bu nedenle, İyi parti İzmir İl Başkanı sayın Koray Ükünç'den gelen seçim ve sandık güvenliği konusunda toplantı önerisini olumlu karşıladık. Bu ittifak, ülkenin geleceği için bir yerde kurtuluş, bir yerde demokrasiye dönüş umudu. O yüzden, bu ülkeye umut olan siyasi partilerin İzmir İl başkanları olarak fikir alış verişinde bulunup dayanışmamızı ve liderlerimizin mutabık kaldığı ittifakı, seçim ve sandık güvenliği konusunda da uygulayacağız.”

SAADET PARTİSİNİ TEMSİLEN BAŞKAN MUSTAFA ERDURAN KATILACAK

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, İzmir özelinde yapacakları sandık ve seçim güvenliği ittifakının ittifak yapacak partiler tarafından bütün Türkiye’de de uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.

MUSTAFA ERDURAN: SANDIKTA DA İTTİFAK YAPILIRSA HİLE VE ŞAİBELERİN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ

İl Başkanı Erduran, Egepostası’na yaptığı açıklamada, “İzmir teşkilatları olarak bütün sandıklara sahip çıkılması anlamında da bir ittifak olmalı. Bazı bölgelerde Saadet Partisi kuvvetli, bazılarında CHP, bazılarında İYİ Parti kuvvetli. Diğer partilerin sandık müşahidi gönderemediği yerlere biz gönderip destek verebiliriz. Bizim gönderemediğimiz yerlere de diğer partiler gönderebilir. Sandıkları bir şekilde kontrol altına alın. Sahipsiz olan başında görevli bulunmayan sandıklardaki sonuçların değiştirildiğine dair şaibeler var. Halkımızın sandıktaki oylarına sahip çıkması anlamında işbirliği yapmak istiyoruz. Umarım bu işbirliği sayesinde İzmir’de tüm sandıklar güvencede olacak. Aslında bu işbirliğinin tüm ülkede olması gerekiyor. Genel merkezimiz de diğer partiler de bu anlamda çalışma yapıyor. Her siyasi partinin kuvvetli olduğu, olmadığı bölgeler var, sandıklarda da ittifak yapılırsa seçime hile ya da şaibe karışmasının önüne  geçmiş oluruz” şeklinde konuştu.

DÖKMECİLER: SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN BİRARAYA GELECEĞİZ 

Demokrat Parti İzmir İl eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Metin Dökmeciler, toplantıya kendisinin de katılacağını belirterek, İzmir’den başlayacak 4 partinin sandık ve seçim güvenliği için bir araya gelmesinin bütün Türkiye’ye yayılmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 

DÖKMECİLER: İNŞALLAH BU TOPLANTININ SONUÇLARI BÜTÜN TÜRKİYE'YE YAYILACAK 

Toplantıda vatandaşın kullandığı oya sahip çıkması üzerine ortak karar alacaklarını kaydeden Metin Dökmeciler,  “Bu ittifak millet ittifakı. 4 partinin büyük konsensus oluşumudur. Seçimlerde birçok hileler oluşabiliyor, şaibe oluyor. Bu algıyı yıkabilmek ve seçim ve sandıkların güvenliğini sağlayabilmek için bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımızın oylarına sahip çıkmalıyız. Ne yapabiliriz, nasıl önlem alabilirizi yarın beraber konuşup paylaşacağız. Bu toplantı İzmir’den başlıyor. İzmir demokrasinin beşiğidir. İnşallah bu toplantı üç beş gün içinde bütün illere de yayılacaktır. Gerekli çalışmalar ve ortamların oluşturulması için ittifak yapacağız. Türk Milleti ve İzmir seçmeni bu konuda hassas ve duyarlı. Sandık güvenliği için gönüllü kuruluşlar da var. İyi örgütlenmiş sivil toplum oluşumları var. Bunların hepsini masaya yatıracağız. Değerlendirme noktasında da uygulayacağız. Telefonda da Bulut programı hakkında konuştuk İYİ Parti İzmir İl Başkanı ile. Bu program benim de kafama yattı. Eksik kalan veya ilave yapmamız gereken şekil ve şartlar varsa ileteceğiz" şeklinde değerlendirme yaptı. 

KORAY ÜKÜNÇ: İL BAŞKANLARIYLA ORTAK TOPLANTI YAPACAĞIZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç de, yarın kendisinin de olduğu 4 il başkanının yapacağı seçim ve sandık güvenliği toplantısının öneminin farkında olduklarını, bu toplantıdan çıkacak sonuçların bütün Türkiye’ye yayılacağı ümidi içerisinde olduğunu söyledi. Ükünç, toplantıda kendilerinin geliştirdiği akıllı telefonlara uygulanan Bulut programı hakkında bilgi verecek, diğer partilerle birlikte ortak bir sistem kullanılarak, sonuçların check edilebileceğini belirtti.

ÜKÜNÇ, BULUT PPOGRAMI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, toplantı duyurusunun ilk kez duyuran Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Bizim Bulut diye programımız var. Onlara bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Ya da ortak bir sistem kullanılabilir. Ya da onların da böyle bir sistem kurulmasıyla ilgili önerimiz olabilir, check etme adına. Bir aplication programımız var. Normalde mühürlü sandık tutanağının fotoğrafını çekip merkezlere yolluyoruz. Fakat bu Bulut programında programı açıp program üzerinden fotoğrafı çekiyorsunuz, tutanağın fotoğrafları otomatik olarak anında sisteme aktarılıyor. Çok kısa sürede sonuca ulaşıyorsunuz. Görevli arkadaşlarımızın hepsinin akıllı telefonlarında bu programlar yüklü olacak” şeklinde açıklama yapmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.