Dolar 32,3811
%0.07
Euro 34,7879
%-0.01
Altın 2.403,090
%0.26
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Işık: ' Kırgınlığım yok çalışmaya devam'

Işık: " Kırgınlığım yok çalışmaya devam"

CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultay geride kalırken, kurultaya yönelik değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Kurultay'da Parti Meclisi’ne (PM) yeniden aday olan, Genel Başkan’ın anahtar listesinde yer almamasına rağmen delegeden 159 oy alan önceki dönem PM üyesi ve Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, "Hiçbir kırgınlığım yok. Partimin iktidar olması için çalışmaya devam edeceğim. İzmir açısından sıkıntı duyduğum konu, PM’ye İzmir'de kayıtlı üyelerden 3 erkek 1 kadın arkadaşımızın seçilmesiyle, daha önce yüzde 50-50’yi yani eşit temsili yakalamışken, bunu sürdürmemiş olmamız”

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 12:53
EGE POSTASI - CHP İzmir Örgütü’nün en çalışkan isimleri arasında gösterilen, önceki dönem PM üyesi Seniye Nazik Işık, 18’inci Olağanüstü Kurultay’da PM’ye yeniden aday olmuştu. Çarşaf liste ile yapılan seçimde parti içinde sol kanatın hazırladığı kırmızı listede kendisine yer bulan Işık, yeniden PM’ye giremezken, aldığı oy oranıyla dikkat çekmişti. 37 geçerli oyun 22’sini alarak İzmir sandığından en fazla oy alan kadın aday olan Işık, genelde de 159 oy almıştı.

“KIRGIN DEĞİLİM”
PM’ye giremediği için kırgın olmadığının altını çizen Işık, “Türkiye, ciddi yönetim sorunlarıyla karşı karşıya. Savrulmalar, dağınık parçalar halinde ve çevremizdeki kitlesel insan hakları ihlalleriyle başedemeyen bir iktidar var. Bizim de  CHP’de önemli ihtiyaçlarımız var;  her şeyden önce Türkiye’de iktidara hazırlanmak ihtiyacındayız. Partimizin gerçekten iktidar olabileceğini gösterebilmesi ülkemizin, bölgemizin geleceği için, ve elbette benim için önemli. Buna katkıda bulunmak benim için esas. Mevkiler, görevler gelip geçicidir, esas olan üyeliktir. Ben seçiline keyifle çalışmak seçilmeyince küsmek siyaseti yapmam, yapılmasını da doğru bulmam.” dedi.

"LİYAKAT VE VERİMLİLİK ÖNE ÇIKMALI"
Olağanüstü Kurultay'da il başkanlarının etkisinin bir önceki kurultaya göre düşük kaldığını ifade eden Işık, çok fazla partilinin PM ve YDK'ya aday olduğunu, bunun demokratik işleyiş açısından hoş, ama verimsiz olduğunu, yeni bir sistemin getirilmesi gerektiğini savundu. Işık, şunları söyledi; “İl başkanlarının görüşleri alındı ama listelerin yapımındaki etkileri bir önceki kurultaydaki kadar olmadı. İzmir il başkanı ve il yönetimiyle birlikte çok çalıştık, çalışmalarımı takdir ettiklerinden de eminim. İl başkanım ve il yönetimimizle ilgili herhangi bir şikayetim yok. Kurultayd'a çok yüksek sayıda aday başvurusu oldu. Elbette her üyenin başvuru hakkı olan bir sistemde bu normal. Ama verimsiz. Bence belli şartları yerine getirenlerin adaylık başvurusu yapabildiği bir sistem olmalı. Liyakata ve verimliliğe önem veren bir mekanizma kurmalıyız. Aktif üyelik, önceki görevlerde yükümlülüklerini yerine getirme veya en az 10 delegenin imzasıyla aday olabilmek gibi kriterler olabilir, üzerinde çalışıp soğru kriterleri bulmalıyız. Ayrıca, bu kez salonun her yerinde propaganda yapmaya çalışan insanlar vardı. Bu bir yere kadar demokratik bir ortam tabii, ama yoğun kağıt israfı ve etkisi düşük bir tanıtım, propaganda tarzı. Hem çevre açısından hem delegelerin kendi kararlarıyla oy kullanmasını güçlendiren bir tanıtım ortamı oluşturmak açısından doğru, verimli bir sistem olduğunu söylemek mümkün değil. Bu ortamda merkez listelerden birinde yer almadığınız sürece delegenin sizi tanıma şansı çok sınırlı oluyor. Çalışmalarınızla tanınsanız da oy almak kolay olmuyor.”

“YÜZDE 50-50 OLMASINI İSTERDİM”
Kırmızı listede olduğundan salonda oy kullanmaya giderken haberdar olduğunu belirten Işık, “Geçmişten gelen bir duyarlılıkla listeye konduğumu sonradan öğrendim. Emeğime ve geçmişime duyarlılık gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.  Bana kimse öncesinden kırmızı listede yer alır mısın demedi. Listelerde kimler var diye bakarken gördüm.Genel Başkanımızın anahtar listesinde yer almayı bekliyordum. İzmirli temsilci sayısı düştü. Bence İzmirle ilgili bir cezalandırma durumu yok. Geçen defa PM’nin yarıdan fazlası İzmir, İstanbul ve Ankara’dan yani üç büyük ilden oluşuyordu. Parti'nin 60 kişilik en üst karar organını Anadolu’ya daha fazla açmak için elbette bu illerden gelecek PM üyesi sayısını azaltırsınız. Bunu bekliyorduk. Yeni oluşan PM’de ülke geneli dengesi görece daha iyi. zmir açısından sıkıntı duyduğum konu şu: PM’ye İzmir'de kayıtlı üyelerden 3 erkek 1 kadın arkadaşımızın seçilmesiyle, daha önce yüzde 50-50’yi yani eşit temsili yakalamışken, bunu sürdürmemiş olmamız. İzmir'de eşit temsilin korunmasını ve örnek olmaya devam etmeyi isterdim.” dedi.

“ÖRGÜTE TEŞEKKÜR EDERİM”
Aldığı oy sayısını da değerlendiren Işık, “Türkiye genelinde 159 oy aldım. İzmir sandığından 22 oy aldım. Genel Başkanın listesinde yer almamama rağmen aldığım oy çok değerli. Ben Kılıçdaroğlu’yla aynı yönde siyaset yapan bir partiliyim. CHP’nin çağdaş sosyal demokrat bir parti ve iktidar olması için çalışan taraftayım. Genel tabloda kimlerin kaç oy aldığına bakılırsa  aldığım hiç küçümsenemez bir oy…İzmir olarak bu Kurultay'da ağırlıklı şekilde Genel Başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik. Bu çerçevede Genel Başkanın listesinde yer almadığım halde İzmir’den en çok oyu alan 3 isimden biri oldum. İzmir örgütünün kadirşinaslığı, emeğe değer verişi  açısından, aldığım oy önemli bir gösterge. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. PM ve YDK'ya seçilenlere de bir ke daha başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

PARTİ ADINA ÇALIŞMAYA DEVAM
Işık, bundan sonra parti adına yaptıklarını yapmaya devam edeceğini ifade etti ve, “ Mahallelerde çalışmaya devam edeceğim. Yerel yönetimlere, gençlere, kadınlara yönelik çalışmalarıma devam edeceğim. Partime düşünsel katkıda bulunmaya devam edeceğim. Önümüzde çok iş var” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.