Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Bergama'da 'aday' polemiği!

AK Parti Bergama'da 'aday' polemiği!

AK Parti Bergama’da İlçe Başkanı Raşit Ürper’den yerel seçime yönelik aylar sonra itiraf geldi. Ürper, partisinin yerel seçimde toplumu kucaklayacak bir adayla yola çıkmadığını iddia etti, AK Parti Bergama Belediye Başkan adayı Hasan Şahin’i hedef aldı. Ürper’in iddialarına Şahin’den yanıt gecikmedi. Şahin, “Onun derdi benimle. Benim siyasi arenadan çekilmemi istiyor. Beni hazmedemiyor! Hep benim diyor 30 yıldır bu tavrı hiç değişmedi” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2014 - 12:08
İZMİR - 2014 yerel seçimlerinde Bergama'da partisi adına yanlış aday seçimi yapıldığını öne süren Bergama AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, " Halkın içinden gelen ve toplumu geniş kesimlerini kucaklayacak bir aday seçilmedi. Merkez sağı toplayacak bir aday tercih edilmedi. Biz 2004 yılında bunu yaparak merkez sağı toparlayarak seçimi aldık."dedi.
2009 seçimlerinde muhalefetin acımasız bir taklit ile çalıştığını belirten AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, " Bu seçimde teşkilatın başında Hasan Şahin vardı; ama benim bu konuda hiç bir serzenişim olmadı"dedi.

MUHTARLAR HASAN ŞAHİN'İ DESTEKLİYOR İMAJI OLUŞTURULDU
Kamuoyunda bir çok köy muhtarının  Hasan Şahin'i destekliyormuş gibi bir imaj yaratıldığını belirten Ürper, iddialarını şöyle sürdürdü: " Ama bu yanlıştı Hasan Şahin doğru aday değildi. Onun ismi bir rüzgar yaratmadı, yaratamazdı da zaten Binali Bey gibi çok önemli bir siyasi şahsiyetin yarattığı rüzgar bile etkili olmadı. Bunu da alınan oylardan görüyoruz. Partimiz ilçemizde Büyükşehir'e göre 7 bin oy eksik aldı. Buda adayın tutmadığını gösteriyor."

GENEL MERKEZ VE BİNALİ BEY YANILTILDI
Hasan Şahin'in uzun süredir çalıştığı ve seçimi rahatça kazanacağının düşünüldüğünün ve Binali Bey ile danışmanlarının kandırıldığını belirten Ürper, " köylü bu ile bu iş olur Şahin köylerdeki oyları ağırlıklı alır imajı kafalarda oluştu; ama böyle olmadı. Köyler bize oy vermedi."dedi.

TEŞKİLAT İYİ ÇALIŞTI
"Biz ilçe teşkilatı olarak iki yıl boyunca çok çalıştık. Bu seçimde de sürdürdük. Ben belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak ilçe başkanlığını tek seçimi alalım diye kabul ettim. Ama seve seve çalıştım" diye konuşan Ürper, şöyle devam etti; " İki Ramazan evimde iftar bile yapmadım. Amaç bu seçimi almaktı ama uzlaşı sağlayacak bir aday ile bu seçimlere giremedik.Hasan Şahin aday olunca seninle bu iş olmaz çekil bir uzlaşı ile başka bir aday çıkaralım dedim o kabul etmedi benim aday olacağımı düşündü ama benim adaylık aklımdan dahi geçmemişti. Ona benim bir hatam varsa senin on tane hatan var dedim. Bunları başta sayın bakanımız olmak üzere milletvekillerimize  söyledim ama kimseye dinletemedim.Biz 2004 ve 2009 seçimlerine göre çok şanslıydık arkamızda Binali Yıldırım gibi bir isim vardı seçim boyunca geceli gündüzlü çalıştık. Ama geldiğimiz netice ortada” 

YANLIŞSAM BENİ PARTİM NİÇİN MİLLETVEKİLİ HEMDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPTI'
Raşit Ürper'in kendisi hakkında "o aday olmasaydı seçimi alırdık"  sözlerine cevap veren Şahin ise şöyle konuştu: “Neymiş benim yanlışım eksiğim çıksın söylesinler ben yanlış kişi olduğum için mi beni il genel meclisinde daimi encümen ol dediler. Yanlış aday olduğum için mi bana partimde hem milletvekili hemde belediye başkan adayı gibi onurlu iki görev verdile? Bu yanlışı il yönetimi genel merkez görmüyor sadece Raşit bey mi görüyo? Onun derdi benimle. Benim siyasi arenadan çekilmemi istiyor. Beni hazmedemiyor! Hep benim diyor 30 yıldır bu tavrı hiç değişmedi. Ben yanlıştım peki o niye doğru diğer aday adaylarının arkasında durmadı niye Mustafa Durmaz'ı ya da Ahmet Dağdelen'i desteklemedi. Beni yetersiz gördülerse belediye başkanlığı ekip işidir benim ekibim iyi idi. Lider nedi? Halka yakın olan halkın tepkilerini yönetime taşıyan ve ekibi ile çözüm bulan kişidir.”

KEŞKE İLÇE BAŞKANLIĞINI HİÇ BIRAKMASAYDIM
2009 seçimlerinde sonra dönemin  il başkanı Aydın Şengül ile Milletvekili İsmail Katmerci'nin ısrarı ile ilçe başkanı olduğunu belirten Şahin, " 2011'den sonra da teşkilat başkanımız beni çağırıp bu görevi almamı istedi ben kabul etmeyince Raşit Bey'e verdiler. Ama yaptığım hataymış keşke görevi alıp kendi teşkilatım ile seçimlere girseydim. O zaman seçimi kazanırdım. Seçimi kaybettiğimizde gün gerçek partililerimiz göz yaşı dökerken bazıları sakız çiğniyordu. Bunun bedelini birileri ödeyecek bu partiye emek verenlerin hatırı için bu bedeli ödeyecek" dedi.

KÖYLERDE GENEL TARIM POLİTİKLARI YÜZÜNDEN KAYBETTİK
Ürper’in “köylerde bile oy alamadı” iddiasına cevap veren Şahin, " tarımın maliyetli olduğu ova köylerinde gübre mazot fiyatları yüzünden köylü bize oy vermedi. Ama tarımın daha az maliyetli olduğu Yuntdağ köylerinde mesela birinci çıktık. Kozak'tan oy alamadık çünkü Kozak'ta 4 yıldır verim yok çiftçi bankalara düşmüş durumda bu tepki yüzünden oy alamadık.  Ege köylerinin tümünde de böyle oldu. MHP bu fırsatı iyi değerlendirdi. 2014 yılında partimiz zor seçimi geçirdi genel başkan yardımcımız Süleyman Soylu beni arayıp Bergama'da başarılı oldunuz deyip tebrik etti” dedi. (Kaynak, Bakırçay Gazetesi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.