Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da Buca zirvesi sonuçlandı: İmzacılar mutlu dönüyor

Ankara'da Buca zirvesi sonuçlandı: İmzacılar mutlu dönüyor

Buca CHP’de imza süreci sona ererken, yeter sayı çıkmazı yaşanmıştı. Delege sayısının 400'den 378’e düştüğünü ve bu nedenle topladıkları 195 imzanın yeterli olduğunu savunan Buca Değişim Grubu adına 7 kişi Genel Merkez’e gitti. Saat 15:00’te Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’le görüşen imzacılar, Bingöl’ün “Delegeliği düşenlerin ardından geriye kalan hazirun dikkate alınır. Yasal prosedür uygulanacak” sözleri üzerine imzaları il başkanlığına teslim etme kararı aldı. Buca’da kongre olup olmayacağında son kararı il yönetimi verecek.

  • Ege Postası
  • 12.09.2014 - 16:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca CHP’de imza süreci sona ererken, yeter imza sayısı tartışması yaşanmıştı. İlçede imza hareketini yürüten Buca Değişim Grubu, 400 olan delege sayısının, ölümler, istifalar ve çift partiye üyelikler nedeniyle 378’e düştüğünü bu nedenle topladıkları 195 imzanın olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu iddia etmişti.İlçe Başkanı Bektaş Gül ise imzacıların 120 imzada kaldığını öne sürmüştü.İlçe Başkanı Gül, olağanüstü ilçe kongresi için 400 delege üzerinden hesap yapılması gerektiğini bu yüzden 201 imzanın gerektiğini ifade etmişti.
 
ANKARA'YA GİTTİLER
Toplanan imzaları Genel Merkez’e götürme kararı alan imzacılar bu kararlarını hayata geçirdi. Eski meclis üyeleri Erkut Tamay,Emre Aykut ile Melih Özer'in de aralarında bulunduğu 7 kişi Ankara’ya gitti. Yanlarında imzaların 7 adet nüshasını da alan imzacılar, saat 15:00’te Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’le görüştü. Buca Değişim Grubu adına Bingöl’le görüşen heyet Buca’da parti içinde yaşanan sıkıntıları Bingöl’e aktarırken, delegeye de "imza atma" baskısı yapıldığını ifade ettiler.İmzacılar delege sayısının 378 olduğunu ve ellerinde yeterli sayıda imza olduğunu Bingöl’e iletti.

GERİYE KALAN HAZİRUN BAZ ALINIR
Bingöl’ün “yönetmelik ve tüzük açık. Ölümler, istifalar ve çift partiye üyelikler nedeniyle gerçekleşen düşmelerin ardından geriye kalan hazirun dikkate alınır. Yasal prosedürün uygulanmasını sağlayacağız” dediği öğrenildi.

İMZALARI İL BAŞKANLIĞI'NA TESLİM EDECEKLER
Bingöl’den sürecin prosedüre uygun işleyeceğinin teminatını alan Buca Değişim Grubu,toplanan imzaları, il başkanlığına teslim etme kararı aldı.İmzalar Cumartesi günü il başkanlığına ulaştırılacak.

SON KARAR İL YÖNETİMİNİN
İl yönetimi, imzaların il başkanlığına ulaşmasının ardından ilk yönetim kurulu toplantısında değerlendirmeyi yapacak ve olağanüstü ilçe kongresinin yapılıp yapılmayacağının kararını verecek.

DELEGE İMZA ÇEKEMEYECEK
Öte yandan, 15 günlük süre zarfında olağanüstü ilçe kongresi için imza veren bir delegenin verdiği ilk beyanın geçerli sayılacağı öğrenildi. İmza veren bir delege bundan sonraki süreçte  imzasını çekmek isterse geçerli sayılmayacak. İlk verdiği beyan esas alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.