Dolar 32,2593
%-0.05
Euro 35,1314
%0.13
Altın 2.464,520
%-0.07
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'den Sarnıç savunması

Şengül'den Sarnıç savunması

​Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Torba yasada Sarnıç sorununun yer almaması konusunda açıklamalarda bulundu. Şengül, Sarnıç’taki problemlerin mutlaka çözüleceğini ve bunun için söz verdiklerini hatırlatarak, “Sarnıç’ın torba yasaya girmemesinin asıl nedeni hukuki süreçte sona gelinmesidir. Eğer sorun hukuki olarak çözülmez ise Meclise gelerek çözülecektir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.09.2014 - 14:53
İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül,2B krizinin çözüm haritasının verilen söze rağmen Torba Yasa’ya dahil edilmemesi ve CHP’nin önergesinin reddedilmesi şokuna açıklık getirdi!

Şengül şu açıklamada bulundu:
“Biz sadece Sarnıç ta değil tüm Türkiye’de olduğu gibi 2B sorununu çözmek için yasa çıkardık. Tüm Türkiye’de 2b sorunu çözüldü. Sarnıçta çözülmemesinin asıl nedeni ise konunun hukuki süreçte yer almasıdır. Biz söz verdik ve sözümün arkasındayız. Bize oy verilse de verilemese de Sarnıç’taki sorunu çözeceğiz. Sözümüzü yerine getirmek için seçimden hemen sonra  Orman Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptık. Konuyla ilgili bir taslak hazırladık. Torba yasada da görüşülecekti. Ancak, kanuni süreçte sona gelindiği için, Torba yasada yer almadı. Eğer birkaç ay içinde hukuki süreçten bir sonuç çıkmaz ise, mecliste gerekli yasal düzenlemeler yapılacak kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca burası kimseye peşkeş çekilmiyor. Bu iddialar asılsız. Burada yapılan alımlar Ak Parti kurulmadan önce yapılmış ve sorun Ak Parti kurulmadan öncede vardı ”
Cumhuriyet Halk Partililerin siyasi sow peşinde olduğunu da vurgulayan Şengül, “CHP   liler, bir taraftan 2B yasasının çıkmaması için TBMM de her türlü engellemeleri yaptı. Yasa çıktıktan sonra da 2B nin iptali için Anayasa mahkemesine gitti.  Şimdide  Sarnıç’ın yanındayız diye şov yapıyorlar.2B yasası Meclisten geçmez ise sorun hiç çözülemezdi. Bunu herkes görüyor CHP lilerin amaçları sorunu çözmek değil bundan siyasi rant çıkarma peşindeler” dedi.
Medyayı da daha duyarlı olmaya çağıran Şengül, medya mensuplarının kendi  siyasi görüş ve düşüncelerini habere yansıtmaması gerektiğini, ilkeli medya anlayışı gereği haber yaparken karşıt görüşlere de yer verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.