Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkan Yardımcısı Arslan suskunluğunu bozdu: Hedefinde 'Soylu' var!

İl Başkan Yardımcısı Arslan suskunluğunu bozdu: Hedefinde 'Soylu' var!

CHP İzmir İl Başkanlığının yaptığı toplantıda İl Disiplin Kurulu'nun Atila Sertel dosyasında Ali Engin ve Abdullah Engin’i savunmaya çağırmasında izlediği yol haritasının yanlışlığına dikkat çeken İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan'ın konuya ilişkin tepkisi devam ediyor. Arslan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu’nun açıklamalarına ve kendisi hakkında ortaya atılan asılsız iddialara da sert şekilde tepki gösterdi. İl Başkan Yardımcısı Arslan suskunluğunu bozdu

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 16:43
EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ - CHP’de genel seçim öncesi krize neden olan Atila Sertel’in milletevkili adaylığının YSK tarafından düşürülmesinin yankıları sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla başlayan disiplin sürecinde şikayetçiler partiden istifa etmiş olmasına rağmen disiplin sürecini derinleştiren il disiplin kuruluna dosyada adı geçen İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan'dan sert tepki geldi. Arslan hedefine İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu’yu aldı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASINDA
 Soylu’nun dört yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde Çiğli’den Belediye Başkanı adayı olacağını öne süren Arslan, Soylu'nun mevcut Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı kamuoyunda itibarsızlaştırmaya  çalıştığını ifade etti; Arslan sözlerine söyle devam etti;  “Son günlerde hem disiplin kurulu Başkanı Birol Soylu hem de bazı yayın organları tarafından kamuoyu tarafından “Sertel dosyası” olarak bilinen disiplin soruşturması üzerinde hem şahsım hem de Belediye Başkanımız Hasan Arslan hakkında asılsız iddialar ortaya atılmaktadır. Yazılanların neden ve amaçlarını ne olduğunu biliyorum. Ben Sayın Atila Sertel’i tanımam kendisini kamuoyunda basından tanırım. Kendisi ile ilgili böyle bir eylemin içinde olmamamız asla söz konuş değildir. Bu yazılanların hepsi şahsımızla ilgi ortaya atılmış kocaman bir iftiradır. Basının duyduğu bir konuyu gündeme getirmesine hiçbir itirazım yok. Ancak; İzmir’de partimin en üst makamlarında bulunan isimlerin çıkıp sorumsuzca açıklama yapmaları ve ispatlayamayacakları bazı iddiaları ulu ortada konuşmaları  partimize zarar veriyor."   

SOYLU DİSİPLİN KURULUNU ZAN ALTINDA BIRAKIYOR
Soylu'nun yaptığı açıklamalarla disiplin kurulu üylerine zarar verdiğini anlatan Arslan, "Evet; İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu yaptığı açıklamalar ile disiplin kurulu üyelerini zan altında bırakıyor. Özellikle Disiplin Kurulunda kendi yönetiminde bulunan üyeler ile ilgili yaptığı tüzüğe aykırı görevden almalar kendisinin disiplin Kurulu Başkanı olması süreci ile ilgili yaşananlardan sonra Soylu ile birlikte Disiplin kurulunu zan altında bırakmıştır. Kendi kurulunda bu çelişkileri yaşan Birol Soylu’nun son günlerde hem şahsım hem de Belediye Başkanımız ile ilgili el altından yaptığı çalışmaları görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir çınarın itibarı hiç kimse kendi çıkarları için zedeleyemez" dedi.

PARTİMİZE SEÇİMLERDE ZARAR VERMEMEK İÇİN SUSTUM
Atila Sertel olayı ile ilgili birçok şeyin yazılıp çizildiğini vurgulayan Arslan sözlerini şöyel sürdürdü; "Yapılan şikayetlerin bizler tarafından organize edildiği defalarca yazıldı çizildi. Bu yazılanlara seçim sürecinde partimizin yara alması ve sanki partimiz içinde kavga varmış algısı yaratılmaması için cevap vermedim. Ancak; bu gereçte hala şahsım ve Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Hasan Arslan ile ilgili yazılan ve disiplin kurulu başkanımız tarafından defalarca hem disiplin kurulunda hem de partililerimiz ile yaptığı sohbette Atila Sertel olayında  ”Ben ve Belediye Başkanımızın organize bir şekilde olduğumuzu” ifade edilmekte ve bu konuda sürekli dedikodu yapmaktadır."

ÇİĞLİ’YE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN PARTİYE ZARAR VERİYOR
Arslan, "Partinin en üst kademelerinde görev yapan İl Disiplin Kurulu Başkanı'nın bu çabasının tek amacı” 4 yıl sonra Çiğli’ye Belediye Başkanı olma hedefinden başka bir şey değildir.” Bu nedenle Çiğli’de hem şahsımı hem de Belediye Başkanımızı bu olayın içine çekerek itibarsızlaştırmak için olayı sürekli gündemde tuttuğunu net bir şekilde ifade edebilirim" dedi.

GEREKÇE SEÇİM ÇALIŞMALARINDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF
Gündemden düşmeyen fotoğrafa açıklama getiren Arslan, "Son günlerde bazı yayın organlarında Belediye Başkanımızın Ozan Çelik ile yakın bir ilişkisi olduğu algısı yaratılmak istendiğini görüyorum. Bu haberde yayınlanan fotoğraf Belediye Başkanımız Hasan Arslan’ın seçim çalışmalarında kendisine ait Facebook hesabından yayınlamış bir fotoğraftır. Bazı yayın organları “o fotoğraf en büyük gerekçe” göstererek kasıtlı bir şekilde Belediye Başkanımız olayın içine çekilmeye çalışmaktadır.
Oysa yapılan haberlerin kasıtlı olduğunu ve Sayın Disiplin Kurulu Başkanımızın sağda solda ballandıra ballandıra anlattığı ve dosyasına delil olarak koyacağını ifade ettiği fotoğrafın Belediye Başkanımızın seçim çalışmaları sırasında çekildiğini kendisine bildirmek isterim. Oysa sayın disiplin Kurulu Başkanı Başkanı bu konun üzerine düşeceği kadar kendisinin “meşrulaşmayan başkanlığının “ hesabını versin. Disiplin kurulu bu başkanı bu meşruiyeti kazanmadığı sürece aldığı kararlar vicdanlarda yer almayacaktır. Sayın Soylu’nun Atilla Sertel dosyasını bu kadar uzatmasını ve sanki maden bulmuş gibi delil toplama çabası ve sağdan soldan ayarlanmış şahitler ile bizi zan altında bırakmak ve itibarsızlaştırmak çabasının tek açıklaması “4 yıl sonra Belediye Başkanlığı koltuğuna oturma hayalinden” başka birşey değildir. " açıklamalarında bulundu.


İŞTE GEREÇKE OLAN FOTOĞRAF 



 
ARSLAN'IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF

İl Başkan Yardımcısı Arslan fotoğrafların delil gösterildiği haberlere tepki göstererek şunları söyledi;” Yapılan Haberde Özan Çelik’in Belediye Başkanımızla seçim çalışmalarında birlikte çekilmiş fotoğrafı koyularak kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak çabasını görüyoruz. Oysa bu haberlerin mantığı ile düşünürsek, Ozan Çelik’in Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın zamanda selfie yaptığı görülüyor. Bu mantık ile bakarsak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Atilla Sertel olayının içinde olduğu söylememiz yanlış olmaz.  Diğer taraftan ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Eski Belediye Başkanımız Metin Solak gibi isimler ile birlikte fotoğraf çekildiği görülüyor. Bu mantıkla hareket edersek onlarında bu olayın içinde değil edebiliriz." 

ÇELİK, İDDİALARA FACEBOOK SAYFASINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.