Dolar 32,2613
%0.06
Euro 34,8498
%0.5
Altın 2.415,240
%0.92
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican, Körfez Tüp Geçişi Projesi’ni eleştiren odalara çağrıda bulundu:

Delican, Körfez Tüp Geçişi Projesi’ni eleştiren odalara çağrıda bulundu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican hükümetin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Körfez Tüp Geçişi Projesi’ni eleştiren odalara çağrıda bulundu. Delican, “Ne yazık ki kente hemşerilerimize hizmet etmek amacıyla yapılan projelerin hayata geçmesini istemeyen bir yapı var. Bu yapı Konak Tüneli’nde olduğu gibi şimdi de ortaya çıktı. Onlara tavsiyem; tamamlandığında kente faydası olacak, kendilerinin de kullanacağı bu projenin çalışmalarına şimdiden hayır dememeleri ve engel olmamalarıdır” dedi. Delican, Körfez Tüp Geçişi Projesi’ni eleştiren

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 12:08
İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Körfez Tüp Geçişi Projesi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan ÇED toplantısında projeyi eleştirenlere AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican tepki gösterdi. TMMOB’a bağlı odaların her zaman olduğu gibi bu projeye de bir bahane bularak eleştiri getirdiğini söyleyen Delican, duyarlılık çağrısı yaptı.
Delican açıklamasında şunları söyledi:


“İzmir’in en önemli sorunlarının başında ulaşım geliyor. Ulaşımdan birinci derece sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yeterli önlemi alamadığını hepimiz biliyoruz. Sadece yolcu taşımacılığı yapan ulaşım sistemindeki araçları yenilemek ve onları günün koşullarına uygun hale getirmek yeterli değil. Bu araçların hareket edeceği yeni güzergahların açılması, şehir içinde kavşak, alt-üst geçit ile yeni bağlantı yollarının hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Ayrıca İzmir’in önemli sorunlarından birisi de otopark. Otopark ücretlerini yeni otopark alanları yaratıp inşa etmek yerine bankada bekletmeyi tercih eden belediyecilik anlayışı sorunu çözmek yerine daha da içinden çıkılamaz hale getiriyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında hükümetimizin İzmir’e yönelik önemli ulaşım hamleleri oldu. 13 yıl yılda milyarlarca liralık projeler hayata geçti. Son olarak hizmete giren Konak Tüneli buna önemli bir örnektir. Burada da ne yazık ki türlü engellemeler ve kamu kurumlarının eliyle projeye müdahaleler edilmeye çalışıldı. Şu anda tünel sorunsuz çalışıyor ve hemşerilerimize hizmet ediyor.  Hükümetimizin İzmir’e yönelik önemli projelerinden birisi olan İzmir Körfez Geçişinin maliyeti 3 milyar 520 milyon TL’yi bulacak.  Bu proje Balçova, Narlıdere, Karşıyaka ve Çiğli İlçesi sınırlarında yer alırken çevresindeki ilçelerin ulaşım problemini de kökten çözecek. Adeta şehrin nefes almasını sağlayacak ve kenti Kuzey’den Güney’e bağlamış olacak.  Yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğunda ki  köprü projesinde, 880 metrelik yapay ada, bin 800 metrelik batırma tüp tünel ve 16 bin 400 metre de raylı sistem inşa edilecek.  Tam 6 şeritli otoyol ve 2 şeritli raylı sistem güzergâhı kurulacak.

Böyle bir projenin ÇED toplantısında ne yazık ki yine aynı manzaralar ile karşılaşıldı. İzmir’de projelerin önünü açmak, önerilerde bulunmak ve yapılanları daha da zenginleştirmek yerine engel olmaya çalışan anlayışın itiraz sesleri yükseldi. Bu istemezükçü anlayışın artık bitmesi gerekiyor. Her yapılan işe başından ‘hayır’ diyen bu zihniyetin takındığı tavrı hemşerilerimizin vicdanlarına havale ediyorum.  Daha proje başlamadan ayağa kalkanlar, kamuoyunu yanlış yönlendirip algı operasyonu yapmaya çalışanlar bir gün yaptıklarından utanacaklardır. Ne yazık ki kente hemşerilerimize hizmet etmek amacıyla yapılan projelerin hayata geçmesini istemeyen bir yapı var. Bu yapı Konak Tünelinde olduğu gibi şimdi de ortaya çıktı. Onlara tavsiyem yarın proje tamamlandığında kente faydası olacak, kendilerinin de kullanacağı çalışmalara şimdiden hayır dememeleri ve engel olmamalarıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.