Dolar 32,2575
%0.04
Euro 34,7551
%0.23
Altın 2.400,440
%0.3
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medyada seferberlik ilan edildi: Sertel'e destek kampanyası

Sosyal medyada seferberlik ilan edildi: Sertel'e destek kampanyası

Yüksek Seçim Kurulu’nun CHP İzmir 2'nci Bölge 6'ncı sıra milletvekili adayı Atila Sertel’in adaylığını Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılmasını gerekçe göstererek iptal etmesinin ardından, Sertel, Yüksek Mahkemeye bireysel başvuruda bulunmuştu. Sertel için sosyal medya aracılığıyla seferberlik ilan edildi. Twitter'da Sertel'in destekçileri tarafından #AtilaSertelMeclise adı altında Hashtag açılarak kampanya başlatıldı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da gazeteci meslektaşı Sertel için twitter hesabından paylaşımda bulunarak, "Anayasa Mahkemesi'nden acil adalet istiyoruz" dedi. Sosyal medyada seferberlik ilan edildi

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 13:36
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP’nin İzmir’de yaptığı önseçimde sandıktan çıkmayı başaran ve 2’nci Bölge 6’ncı sıra adayı olmaya hak kazanan Atila Sertel'in adaylığı, Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle YSK tarafından düşürülmüştü. Adaylığının düşürülmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunan Sertel için alınacak karar bekleniyor. Sertel'in vekilliğinin geri iade edilmesini isteyenler ise sosyal medyadan seferberlik ilan etti. 

SOSYAL MEDYADAN ACİL ADALET ÇAĞRISI 
Sertel için Twitter'da  #AtilaSertelMeclise adı altında Hashtag açıldı. Destekçileri tarafından başlatılan kampanya için hazırlanan afişte, üzerinde "Kararı bekliyoruz. 71. gün vekilimizi istiyoruz #AtilaSertelMeclise" yazılı olan ve Atila Sertel'in resmi yer aldı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da twitter hesabından "Milletvekili adayımız Atila Sertel için Anayasa Mahkemesi'nden acil adalet istiyoruz!" ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu.



ÖZKAN: SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIM  
Konuyla ilgili Ege Postası'na açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Atila Sertel bizim ön seçimimizin kazananı ve Atila Sertel büyük başarısıyla milletvekili olmayı hak eden başaran bir partilimiz, bir yoldaşımız kendisinin uğradığı haskızlığın, hukuksuzluğun, adaletle giderilerek bir an önce hakkının ona teslim edilmesini istiyoruz. Bunun için ona destek veriyorum ve sonuna kadar ona  destek olacağım" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU'
CHP’nin İzmir’de yaptığı önseçimde sandıktan çıkmayı başaran ve 2’nci Bölge 6’ncı sıra adayı olmaya hak kazanan Atila Sertel'in adaylığı, Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden (BİK) yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle YSK tarafından düşürülmüştü. Bunun üzerine Sertel bireysel başvuru hakkını kullanarak YSK kararını AYM'ye taşımıştı.
Öte yandan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu da, Sertel'i şikayet eden 3 partiliyi ifade vermeye çağırmış; 3 şikayetçi partiliden 2'si ifade vermeden istifa etmiş, bir şikayetçi partili de ifadesin verip istifa etmişti. Ancak Soylu daha sonra yaptığı açıklamada Sertel şikayetinin arkasında CHP İzmir İl eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin'in olduğu hakkında kendilerine yazılı ve sözlü başvurular yapıldığını açıklamış ve hemen ardından Engin kardeşleri il disiplin kuruluna ifade vermeye çağırmıştı.
Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin de il disiplin kurulunun böyle bir yetkisinin bulunmadığı gerekçesiyle durumu CHP İzmir İl Başkanlığı ve MYK'sına yazılı dilekçeyle bildirmiş ve itiraz etmişti.

SERTEL 'YSK ENGELLİ' 
Öte yandan Atilla Sertel'in twitter hesabında, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili yazarken parantez içinde yer alan 'ysk engelli' yazısı dikkat çekti. Sertel,   
parantez içerisinde yer alan 'ysk engelli' yazısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Benim sıram seçildi ancak YSK'nın engeli nedeniyle gidemedim. O engel de şimdi Anayasa Mahkemesi'nde kaldırılırsa, engel kalkmış olacak" dedi. Sadece Türkiye'de değil tüm Türklerden destek mesajı aldığını ve bir an önce bu adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini belirten Sertel, "Beni memur yaparlarsa ben tayin isteyeceğim. 13 bin insanın oyu var o çok önemli. Türkiye bu konuda çok üzülüyor. Büyük bir hukuksuzluk var. Bunu görüyor insanlar ve o adaletsizliğin bir an önce giderilmesini istiyorlar. O yüzden kampanya yapıyorlar. Anayasa mahkemesinin bir an önce karar vermesini istiyorum. Ben memur değilim, SSK'dan emekli maaşı alan bir gazeteciyim. SKK emeklisi bir gazeteciyim. O kadar çok insanın bu konuda o kadar üzüntüsü var ki anlatamam, dünyanın her yerinden binlerce Türk'ten destek mesajı geldi. Yurtdışındaki Türkler bile üzülüyorlar. Demek ki bu kadar çok vicdanı kanattıysa Anayasa Mahkemesi'nde  bir an önce bu davanın çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.