Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'nin sloganı: 'Kadının sesi HDP'nin rengi'

HDP'nin sloganı: 'Kadının sesi HDP'nin rengi'

HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir'deki 26 milletvekili adayından 14'ü kadın. 'Kadının sesi HDP'nin rengidir' ve 'Barajları aşıyoruz yeni yaşamı kadınlarla inşa ediyoruz' sloganlarıyla seçime giren HDP'nin kadın adayları, ortak mücadele çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 14:42
HDP İzmir kadın milletvekili adayları, İzmir Kahve Deryası'nda partili kadınlarla kahvaltıda buluştu. 'Kadının sesi HDP'nin rengidir' ve 'Barajları aşıyoruz yeni yaşamı kadınlarla inşa ediyoruz' sloganlarını tekrarlayan kadınlar, HDP'nin baraj sıkıntısı olmadığını söyledi. Adaylardan Eylem Yıldız, HDP'nin İzmir'de en az 5 milletvekili çıkaracağını öne sürerken. 19 yıldır şarkı söyleyen Pınar Aydınlar, HDP'nin yüzde 10 seçim barajını kurutacağını savunarak, "Onlar HES'lerle doğayı, cinayetlerle kadınları kuruttular. Biz de bu iktidardan kurtulmak için barajı kurutacağız" dedi. 

Adaylardan Hülya Gürgör, "Kadın ne kadar hayatın içinde olursa sorunlar o kadar çabuk çözülür" derken, Semra Uzunok "Fabrikalarda kadın işçilerle omuz omuza vereceğiz. Cinayete kurban giden kadınlar için adliyelerde nöbet tuttuk. Kadının mücadelesini her platforma taşıyacağız" diye konuştu.(Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.