Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vural: Eroğlu İzmir'den havasını alır

Vural: Eroğlu İzmir'den havasını alır

​MHP İzmir Millevekili Oktay Vural düzenlediği basın toplantısında ilk kez Twitter Periscope uygulamasını kullanarak canlı yayınladı. Vural'ın gündeminde 'Ermeni Soykırımı' ifadesi kullanan Papa vardı. Vural, konuyla ilgili üç partinin tepki gösterdiğini, asıl tepkiyi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan beklediklerini ifade etti. İzmir 1'inci Bölge 2'inci sıra adayı olan Vural, İzmir'de yarışacağı AK Parti İzmir Adayı Veysel Eroğlu'nun sorulması üzerine, "İzmir'den havasını alır" sözleriyle yanıt verdi. Hedefinde AK Partili Eroğlu

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 12:56
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP İzmir Milletvekili 1'inci Bölge 2'inci sıra Adayı Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantı Twitter periskope (sosyal ağlar üzerinden canlı yayın ) uygulaması ile canlı olarak sosyal medyada yayınlandı. Vural, seçim çalışmalarında da bu uygulamanın kullanılacağını belirtti. Basın toplantısına Vural'ın oğulları, Oğuz ve Yavuz Vural'da katıldı. Oğullarından Oğuz Vural, Twitter uygulamasından canlı olarak yayınlanan toplantıyı tablet bilgisayarlar görüntüledi. Bugün itibariyle seçim çalışmalarını start verdiklerini ifade eden Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin açıkladığı Seçim Beyannamesi'ni sert ifadelerle eleştirdi. 

BU KARARA REFERANS AKP
Katolik dünyasının lideri Papa 1915 olayları için 'Ermeni Soykırımı' ifadesini kullandığını hatırlatan Vural, "Ermeni Soykırımı Papa Türkler ilk soykırımını yaptı dedikten sonra Avrupa Parlementosu kabul edildi. İslamafobi ve Türkofobinin tezahürüdür. Tarihin hiç bir noktasında insanlık suçu işlemedik. Bu utanç verici kavramları yüzlerine çarpıyoruz. Soykırım arıyorsanız kendi düşüncelerinize bakınız. Herhangi bir arayışımız olmamıştır. Maalesef kara çalan bu karara refarans olarak AKP hükümetlerinin bundan önce aldığı kararlar refarans olarak alınmıştır. Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar soykırım kapısını aralamış uluslar arası saldırıyla meşrulaşacak bir dönemi açmıştır. Başbakanın danışmanı soykırım imkansız demişti" dedi. 

DAVUTOĞLU ÇIK BUNU AÇIKLA
AK Parti'nin tarihe kara çalan soykırım yalanını cesaretlendirecek adımlar attığını ifaden Vural hükümete ve Başbakan Davutoğlu'na seslenerek, "Nerede bu hükümet'  Üç parti olarak soykırım yalanınını ortaya koyduk ama  hükümetten tavır bekliyoruz. 100'üncü yılında bu kadar saldırı varken, hükümet yok. Dışişleri Bakanı Volkan Bozkır nerede'  Papayla görüşüldüğünde 'Ermeni Soykırımı' iddiasıyla ilgili ne konuşt? Siz neyi kabul ettiğinizin fakında mısını? Ey Davutoğlu ne yapacaksın çık bunu açıkla..." dedi. 

İMRALI'YA YALVARDIĞINIZ GİBİ.. 
AK Parti'nin HDP'ye yalvardığını söyleyen Vural, "Yalçın Akdoğan silahın gölgesinde seçime girmek demokrasiye inanmaktır diyerek HDP'ye yalvarıyor.  İç Güvenlik Paketi'ni seçime silahların gölgesinde girmemek için çıkartıyoruz demiştiniz. Kobeni de İmralı'ya yalvardığınız gibi şimdi de HDP'ye yalvarıyorsunuz. Kontrollü olarak algısını değiştirerek seçim kampanyası lehçesi olarak ortaya konmuştur" dedi. 

"BU BİR TRUVA ATI"
Manevi değerlerinin içinin boşaltığına dikkat çeken Vural, "Bu bizi içten çökertmek isteyen Truva atıdır" diyerek şunları söyledi: "Bakara suresiyle Makara diye dalga geçiyordu onu Meclis'te atladılar. Bir başkası Allah'ın vasıflarını üzerinde toplamış. Başbakanın yaptılarını ibadet sünnet olarak görülen bir zihniyet. Milletimiz ciddi bir tehditle karşı karşıya manevi değerlerimizin içi boşaltılmakta yozlaştırılmakta ve tüketilmektedir. Milletimizin bütün manevi değerlerlini yozlaştırdı. Bu bir truva atıdır.Bizi içten çökertmek isteyen bir truva atıdır. Din hepimizindir. Kendi arzularınız için tüketmeniz dinimize zarar vermektedir.

BU KOPYA NEDİR YA' 
AK Parti'nin açıkladığı Seçim Beyannamesi'ni sert bir dille eleştiren Vural, 'Türkiye Sözleşmesi 2023' isimli seçim beyannamesinin MHP'nin 'Yükselen Ülke Türkiye 2023' beyannamesinden taklit edildiğini öne sürerek, "Muğlak, umut vermeyen, tükenmiş bir iktidarın seçim beyannamesi. Yeni Türkiye 2023 de açıkcası tek şey Başbakanlık sistemi. İçinde ne refah, ne yolsuzluk ne hukuk devleti ne de özgürlükler var.  Bu vizyonla Türkiye adım gidemez. Türkiye Sözleşmesi 2023'ü yazmışlar. Ey hoca bu kopya nedir y? Taklit ve popilist adımlarla laf ola beri gere. MHP'nin Yükselen Türkiye 2023 yazmışlar. 'Cumhurbaşkanı Başbakan olsun' diyor. Oysa hiçbir sorunu çözme kabileyeti yok. Beraber birlikte yanyana koltukta oturun o zaman. Bu sistem Türkiye'yi bir yere götürmez. Seçim Beyannamesi'nde Vatandaş var mı yo? Taşeron işçiler yo? Emekliye 100 TL zam diyor, kanunu zaten çıkarttık. Atamayan öğretmenler yok... AKP şunu diyor; Türk Milleti İbaretini kaldırağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Milleti yok sayılıyor. İmralı istemiştir Davutoğlu yapmıştır siz kendinizi ne zannediyorsunuz b? Ver başkanlığı al özerkliği. Üniter devlet yapısından vazgeçmek demektir. Seçim beyannamesinin özü; milli ve üniter devleti yok edeceğim" 

İZMİR'DEN HAVASINI ALIR 
AK Parti İzmir'den milletvekili adayı gösterilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla yarışı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine konuşan Vural, "İzmir'den havasını alır" yanıtını verdi. Vural sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce Binali Yıldırım'ı İzmir'den aday yapmışlardı üç sıfır atmıştık. Ali kalmıştı. Bizim listemiz İzmir kokuyor. 35 projeyle yola çıktılar. 35 sarışından başladılar sonra 35 projeye çevirdiler. AKP'nin İzmir ve Türkiye'ye vereceği bir şey kalmamıştır. Herkese çağrım MHP'ye destek olmaları."

OĞULLARI DA KATILDI
Basın toplantısının ardından Vural seçim çalışmalarında kendisine destek olan oğullları Oğuz ve Yavuz Vural'la periskope uygulamasının nasıl olduğunu sordu. Seçim kampanyasında bu uygulamanın önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.