Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatan Partisi AB’nin kararını tanımadı

Vatan Partisi AB’nin kararını tanımadı

Vatan Partisi İzmir İl örgütü, Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği “Ermeni soykırımı” ile ilgili tasarıyı protesto etti. Yüzlerce yurtsever Vatan Partisi önderliğinde Alsancak’ta toplanarak “Soykırım yapmadık, vatan savunduk” sloganı ile yürüyüş gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 10:18
Avrupa Parlementosu’nun Ermeni soykırımı ile ilgili tasarıyı kabul etmesinin ardından Vatan Partisi, İzmir’de büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Parlementonun kararını tanımadığını ifade eden yüzlerce vatansever “Soykırım yapmadık, vatan savunduk” sloganları ile kararı protesto etti. Yürüyüşe Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili adayları Ümit Zileli, Turan Karakaş, Rıfat Mutlu ve 2. Bölge Milletvekili adayı Pınar Gül katıldı.

Parti adına basın açıklamasını gerçekleştiren Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Avrupa Parlamentosu kararı yüzyıllık emperyalist komplonun devam etmesidir diyerek, “Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin geçmişi hakkında karar veremez. Tarihimizi yargılayamaz. Vatan Partisi emperyalist hiçbir plana izin vermez. Türkiye derhal AB üyeliğine katılma girişiminden vazgeçtiğini ilan etmelidir.AB yolu içi boş, geçersiz bir yoldur. Emperyalis planlara karşı Vatan Partisi olarak başı dik, onurlu ve gerçekçi çözümler sunuyoruz” diye konuştu.



“Asıl hainler içimizdedir”

Tosunlar’ın ardından konuşma yapan İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Gazeteci Ümit Zileli, “Biz Papa Francesco’ya ya da AB’ye neden kızıyoru? Daha geçen yıl Tayyip Erdoğan 24 Nisan’da Ermenilere çağrı yaparak neredeyse özür dilemedi m? Ana muhalefet partisi “Adaylığım soykırımın 100. yılında çok anlamlı oldu” diyeni birinci sıradan aday göstermedi m? Neden AB’ye kızıyoru? Hainlik sadece dışarıdan gelmiyor, içeriden de geliyor. Bunu bozacak olan bu ülkenin kahraman evlatlarıdır” diyerek CHP’yi sert bir dille eleştirdi.

TBMM Emperyalizme Karşı Ülkemizi Savunamıyor”

Konuşma yapan bir diğer isim İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turan Karakaş oldu. TBMM’nin emperyalizme karşı ülkemizi savunamadığını belirten Karakaş, “AB’nin, ABD’ninbütün hukuki haklılığımıza rağmen bizlere yönelttiği soykırım iddisaını reddediyoruz. Soykırım yapmadık, vatan savunduk.Hiçbir toplumu, hiçbir kimseyi vatanımızı savunurken ne şimdi ne de geçmişte incitmedik. Emperyalizm bu yalanı ile ülkemizi bölmek istemektedir. Halkımızı Vatan Partisi’ne vatan savunmasına, emperyalizmle mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.