Dolar 32,5141
%0.21
Euro 34,8394
%0.34
Altın 2.488,460
%1.06
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de topyekün alarm!

CHP İzmir'de topyekün alarm!

CHP İzmir’de genel seçim sürecinde topyekün alarm verildi. İl başkanlığı, partide geçmiş yıllarda görev almış isimleri, ilçelerdeki yedek yöneticileri ve milletvekili aday adaylarını sürece dahil etmek için düğmeye bastı. İl binasında gerçekleşen ilçe başkanları toplantısında çalışma programlarına yönelik başkanlardan bir dizi öneri gelirken, ilçe başkanları seçim masraflarına dikkat çekerek genel merkezden gelecek bütçeden pay istedi. CHP İzmir’de çalışma programı mesaisi

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 14:24
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milletvekili adaylarının belli olmasının ardından partiler alan çalışmalarına odaklandı. 2011 seçimlerinde İzmir’de 13 milletvekili çıkaran CHP, 2015 seçimlerine 8+8 hedefiyle giriyor.

ESKİLER GÖREVE DAVET EDİLECEK
CHP İzmir İl Başkanlığı, iddialı hedef doğrultusunda adeta alarm verdi. İl Başkanı Bedri Serter ve il yönetimi, sahada  topyekün  çalışmayı planlıyor. Partide geçmiş yıllarda görev yapan milletvekilleri, PM üyeleri ilçe başkanları, disiplin kurulu üyeleri, YDK üyelerine ulaşılarak “Görev alın” çağrısı yapılacak. İl başkanlığı ‘eski’lerden görev almak isteyenleri oluşturulan komisyonlara yazacak.

YEDEKLERE ÇAĞRI
CHP İzmir’de geçmiş yıllara göre seçim sürecinde farklı bir uygulama daha yapılacak. İl Başkanı Bedri Serter’den ilçe başkanlarına “yedek üyeleri çalışmalara çağırın” talimatı gitti. İlçe başkanları, ilçelerde yedek yönetimleri çalışmalara dahil edecek.

ADAY ADAYLARI ADAYLARIN YANINA
İl Başkanlığı milletvekili aday adayı olanlarla da önümüzdeki günlerde toplantı yapılacak. Kahvaltı organizasyonunda aday adaylarından sahada adaylara destek olmaları yönünde çağrı yapılacak. Aday adaylarından sevildikleri, tanındıkları ilçelerde alan çalışmalarında adayların yanında olmaları istenecek.

İLÇE BAŞKANLARI ÖNERİLERİ SUNDU
Öte yandan Serter ve başkan yardımcıları  ilçe başkanlarıyla il binasında bir araya geldi ve başkanların önerilerini aldı.

PARA İSTEDİLER
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre ilçe başkanları toplantıda ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Genel Merkez’den il başkanlığına 1 buçuk milyon lira geleceği öğrenilirken, ilçe başkanları gelecek paradan ilçe başkanlıklarına ciddi bir pay ayrılmasını talep etti. Başkanların seçim masraflarının ağır yük oluğunu araç kiralama, giydirme,  afiş, seçim bürosu gibi masraflara dikkat çektikleri öğrenildi.



PURÇU HER İLÇEYE GİTSİN
Toplantıda adayların çalışma programları konusunda da ilçe başkanlarından öneri geldi. Başkanlar Roman aday Özcan Purçu’nun tüm ilçelerde çalışması yapmasını, organize sanayi bölgelerine işadamı olan Tacettin Bayır, ekonomist Zekeriya Temizel ile Selin Sayek Böke’yle gidilmesini, tarım alanında donanımlı olan Kamil Okyay Sındır’ın daha çok kırsal kesimde çalışmasısı, Mustafa Balbay, Atilla Sertel ve Tuncay Özkan’ın medyatik kimliklerinden yararlanılmasını istedikleri belirtildi.

KIRSALA AKŞAM GİTSİNLER
Kırsal kesimdeki ilçe başkanlarının, ilçelerine akşam saatlerinde adayların gelmesinin daha faydalı olacağını gündeme getirdikleri öğrenildi. Metropol ilçelerdeki başkanların da daha çok sabah ve öğle saatlerinde ziyaret programları hazırlanmasını istedikleri belirtildi.


ŞAHSA ÖZEL AÇILMASIN
İlçelerde adayların ismiyle seçim ofisi açılmaması, ofislerde bir adayın değil tüm adayalrın fotoğraflarının yer alması, açılacak kontrolünün ilçe başkanlarının inisiyatifinde olması  başkanlar tarafından gündeme getirildi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANSIN
Bazı ilçe başkanları da alan çalışmasında geç kalındığı ve bir an önce adaylarla birlikte çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladıkları öğrenildi.

AZ OY ALINAN MAHALLELERE GİTSİNLER
İlçe başkanlarının büyük bölümünün oyların az olduğu tespit edilen mahallelere adayların daha fazla götürülmesini istedikleri belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANLARIDA ALANA İNSİN
Toplantıda bazı ilçe başkanları, belediye başkanlarınında alan çalışmalarına dahil olmalarını istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.