Dolar 32,3618
%-0.37
Euro 34,7735
%-0.09
Altın 2.400,920
%-0.9
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Eğitim Kurumları öğrencileri uzay kampında

Güney Eğitim Kurumları öğrencileri uzay kampında

Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, İzmir’de bulunan uzay kampı, Türkiye’nin 'Yıldızlar ve Gezegenler Macerası' programına katıldı. İki günlük program kapsamında öğrenciler,...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 12:52
Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, İzmir’de bulunan uzay kampı, Türkiye’nin 'Yıldızlar ve Gezegenler Macerası' programına katıldı. İki günlük program kapsamında öğrenciler, filmler ve video animasyonlarla uzay yolculuklarının bilimsel temellerini öğrenip, gözlemevindeki teleskopla gezegenlerle yıldızları gözlemledi.

Uygulamalı olarak, NASA’nın astronot eğitim simülatörlerinde ay yüzeyinde nasıl yürüneceğini, astronotların uzay mekiğine bağlı olmadan uzayda nasıl hareket ettiklerini öğrenen öğrenciler, kampta astronotların yedikleri yemeklerden yiyip, astronot kıyafetleri giydi. Gerçek bir uzay mekiği ortamı sağlanan özel bölümde ise çeşitli görevler üstlenerek verilen görevleri arkadaşlarıyla birlikte uygulayan öğrenciler, küçük yaşta takım çalışması ve liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik değişik aktiviteler gerçekleştirdi.

ZEP öğretmeni Rümeysa Kurum, uzay ve bilim merkezi olan uzay kampı ile öğrencilerin gelecekte iyi birer mühendis, bilim adamı, astronot olabilmeleri için yeteneklerini geliştirdiğini ve bu mesleklere yönelim için motive olduklarını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.