Dolar 32,3760
%-0.32
Euro 34,7125
%-0.27
Altın 2.398,700
%-0.99
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okul olmayan köyde imam okuma yazma öğretti, Halk Eğitim sınav yaptı

Okul olmayan köyde imam okuma yazma öğretti, Halk Eğitim sınav yaptı

Muş'un Hasköy ilçesinde okul bulunmayan Yarkaya köyünün imamı vatandaşlara okuma yazma öğretti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekipleri de okuma yazma öğrenen vatandaşlarının seviyelerini belirlemek için sınav yaptı. Hasköy ilçesine...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 12:33
Muş'un Hasköy ilçesinde okul bulunmayan Yarkaya köyünün imamı vatandaşlara okuma yazma öğretti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekipleri de okuma yazma öğrenen vatandaşlarının seviyelerini belirlemek için sınav yaptı.

Hasköy ilçesine bağlı köy ve beldeleri ev ev dolaşan Halk Eğitim Merkezi ekipleri, okuma yazma öğrenen vatandaşlara yönelik 'Okuma Yazma Seviye Tespit Sınavı' düzenledi. Köy ve beldeleri gezen ekiplerin gözetiminde evlerinde sınava giren vatandaşlar, bu durumdan çok memnun olduklarını ve okuma yazmada kendilerini böylelikle daha ileri düzeylere taşıyacaklarını ifade etti.

Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, “İlçemize bağlı olan Yarkaya köyü imamı ve muhtarının okuma yazma konusunda bizlere pek çok yardımları dokunuyor. Kendileri bizden köylerimizde okuma yazma konusunda belli bir seviyeye gelmiş vatandaşlarla ilgili bir çalışma yapmamızı istediler. Bizler de ekiplerimiz ile Yarkaya köyüne geldik. Okuma yazma seviyesi belli bir noktaya gelmiş öğrencilerimizin okuma yazmalarına baktık, kontrol ettik. Gerçekten bazılarının 1. kademe seviyesinde, bazılarının ise 2. kademe seviyesinde olduğunu gördük. Gözlemlerimiz sonrası öğrencilerimizi evlerinde sınava soktuk. Sınav sonuçları sonrasında bunların değerlendirmesini yaparak başarılı olanların belgelerini hazırlayıp köye gelerek vereceğiz.

"ÇALIŞMALARIMIZI EVLERİ DOLAŞARAK YAPIYORUZ"

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları ev ev dolaşarak yaptıklarını kaydeden Bulan, "Yarkaya köyümüzde mağduriyetimiz diğer köylere oranla biraz daha fazla. Çünkü köyde okul yok. Okul olmayınca biraz daha fazla sıkıntı oluyor. Daha öncesinde kitaplarımızı, kaynaklarımızı köy imamımız ile birlikte getirip evlere dağıttık. Nasıl çalışılması ile gerekli bilgileri verdik. İmamımızın da katkıları ile bu çalışmamızı yaptık bu konuda da çok da memnun kaldık. Bu çalışmalarımızda bize destek olan Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz’a ve Yarkaya köyü imamına teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Yarkaya köyü imamı Emrullah Usta ise “Hasköy Halk Eğitim Müdürlüğü ile bir çalışma başlattık. Özellikle köyümüzde ve beldelerde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza 1. kademe okuma yazma sınavları düzenliyoruz. Güzel bir çalışma oluyor. Çalışmaların devamlı olmasını dileriz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.