Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erzincan'da mayıs ayında kayak keyfi

Erzincan'da mayıs ayında kayak keyfi

Yaz turizm sezonunun açılmaya başladığı Türkiye’de, yerli ve yabancı turistler tatil merkezlerine akın ederken, Erzincan’da kayak severler mayıs ayında 2 bin 950 rakımda kayak yapmanın keyfini yaşadı. Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne çıkan...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 12:21
Yaz turizm sezonunun açılmaya başladığı Türkiye’de, yerli ve yabancı turistler tatil merkezlerine akın ederken, Erzincan’da kayak severler mayıs ayında 2 bin 950 rakımda kayak yapmanın keyfini yaşadı. Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne çıkan kayak severler, hem kayak sezonunun kapanışını hem 4 kilometrelik parkurda kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Erzincan’ın güneyinde bulunan 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağlarının eteklerindeki 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kayak Merkezi, Şubat ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile hizmete açılarak Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasına girdi. 12 kilometre uzunluğundaki piste sahip Munzur Dağının eteğindeki Ergan Dağı Kayak Merkezinde yılın 6 ayı kayak yapılabiliyor. Kasım ayında başlayan ve mayıs ayına kadar devam eden kayak keyfi, kayak severlerin ilgisini çekiyor. Erzincanlı kayakçılar, hem kayak sezonunun kapanışı yapmak, hem de Mayıs ayında kayak yapmanın keyfini yaşamak için 2 bin 950 rakıma çıkarak, 4 kilometrelik parkurda kayak yaptı.

Yemyeşil bir ovaya sahip Erzincan’da, vatandaşlar mesire alanlarında piknik yaparken, kayak severlerde Mayıs ayı olmasına rağmen yaklaşık 50 santimetre kalınlığındaki karın üzerinde kayak yaptı. Telesiyejler ile 2 bin 950 rakımlı Ergan Dağının zirvesine çıkan yaklaşık 30 kişilik kayakçı gurubu, sıcak havada kayak yapmanın mutluluğunu yaşarken, kayakçıların ufak kazaları ve gösterileri Ergan Dağı'nda renkli görüntüler oluşturdu.

ERGAN DAĞI SEZONU KAPATTI

Ergan Dağı Doğa Sporları ve Kayak tesislerinde kayak sezonunun yapılan etkinlikle kapandığını ifade eden Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, “Her zaman sezon açılışlarında bu tür programlar yapılıyor ama biz Ergan dağımızda senenin 6 ayı kayak yapıldığının bir göstergesi olarak bugün bir kapanış programı yapalım istedik. Pistimiz 12 kilometre, bunun ikinci etaptaki 4 kilometrelik pistinde şu an itibariyle halı hazırda kayak yapılabiliyor. Yılın 5’inci ayında burada kayak severlerimizin hep birlikte güzel bir kayak imkanı yapıyor olması memnuniyet vericidir. Türkiye’deki kayak severlerimizi, doğaseverlerimizi Ergan Dağı'na davet ediyoruz.” dedi.

Hava sıcaklığının şehir merkezinde 25 derecelerde seyir ettiğini ve birçok insanın pikniğe gittiğini ifade eden kayak severler, “2 bin 950 rakımdayız. Kayakçı arkadaşlar ile beraber Ergan dağında 6 ay kayak yapılabilirliğini ispatladık. Erzincan ovasında insanlar piknik yaparken, raftingciler rafting yaparken, kısa kollularla gezerken, biz Ergan dağında kayak yapıyoruz. Bu ayrıcalığı herkesin yaşamasını istiyoruz. Ve bütün Türkiye’deki kayak severleri Erzincan Ergan Dağı Kayak Tesisleri'ne bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Erzincan şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan, 12 kilometrelik kayak parkuru ve 2 bin 970 rakımı ile dünyanın sayılı kayak merkezlerinden olan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde 6 ay süresince kayak yapılabiliyor.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.