Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tatı: Deniz Ulaş ismine terörist diyen öğretmeni ilçemizde istemiyoruz

Başkan Tatı: Deniz Ulaş ismine terörist diyen öğretmeni ilçemizde istemiyoruz

Buca’da “Deniz Ulaş” isimli öğrenciye “terörist” tanımlaması yapan öğretmene Belediye Başkanı Ercan Tatı tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 12:14
İZMİR - Buca’da Meşkure Şamlı Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni S.K’nın ders verdiği sınıfında ismi “Deniz Ulaş” olan öğrencisine “Bu terörist ismi aileleriniz de ne biçim isim koyuyor” şeklindeki tanımlamasına veliler suç duyurusunda bulunurken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da öğretmene sert tepki gösterdi. Başkan Tatı, “Siyasal ve etnik ayrımcılığı ortaokul düzeyinde eyleme dönüştüren bu öğretmeni ilçemizde istemiyoruz” dedi.
S.K isimli öğretmenin Ermeni kökenli Artin isimli bir öğrencisine de Hıristiyan olması sebebiyle aşağıladığı iddiaları gündeme gelirken, Buca’da veliler Milli Eğitim Müdürlüğü yanısıra Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya da konuyla ilgili sıkıntılarını aktardılar. Bir Grup veli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet savcılığı nezdinde girişimde bulunurken, okul yönetimi de soruşturmanın sürdüğünü velilere açıkladı. Velilerin kendisine bu öğretmenin derslere girmemesi konusundaki isteklerini aktardığını söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şunları söyledi:
“Birçok bireyi öğretmen olan bir aileden geliyorum. 50 yıldır Buca’da yaşanmayan olaylar minicik beyinlerin kafasını karıştıracak düzeyle yaşanmaya başladı. Bir öğretmenin barış içerisinde yaşayan öğrencileri siyasal ve etnik biçimde niteleyerek birbirine düşürecek nitelikteki davranışı en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Bu öğretmeni Buca’da istemiyoruz. Bu isteğimizi yetkililere ilettim. Soruşturmanın ivedilik içerisinde yapılmasını sağlamalılar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.