Dolar 32,4930
%0.25
Euro 34,5866
%0.27
Altın 2.480,800
%-0.1
Bist-100 9.585,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin imzacılara adres gösterdi!

Engin imzacılara adres gösterdi!

Olağanüstü ilçe kongresi için yeter imza sayısının tartışıldığı Buca CHP’de, Buca Değişim Grubu adına eski meclis üyesi Erkut Tamay imzaları il başkanlığına getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, imzaları almazken adres olarak ilçe başkanlığını gösterdi. Engin, “Biz kendilerini ilçe başkanlığına gönderdik. Yeter sayı çıkmazı için partimizin hukuk işlerinden görüş isteyeceğiz. 400 mü esastır yoksa kalan geçerli delege mi esas alınacak onu öğreneceğiz.15 gün içinde ilçe karar almazsa imzalar bize gelecek. Biz de hukuk işlerinden gelen bilgi neticesinde karar alırız”dedi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 16:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca CHP’de olağanüstü ilçe kongresi talebiyle başlatılan imza hareketinde tüzük gereği 15 günlük süre dolarken,yeter imza sayısı tartışması yaşanmıştı. İlçede imza hareketini yürüten Buca Değişim Grubu, 400 olan delege sayısının, ölümler, istifalar ve çift partiye üyelikler nedeniyle 378’e düştüğünü bu nedenle topladıkları 195 imzanın olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu iddia etmişti.İlçe Başkanı Bektaş Gül ise imzacıların 120 imzada kaldığını öne sürmüştü.İlçe Başkanı Gül, olağanüstü ilçe kongresi için 400 delege üzerinden hesap yapılması gerektiğini bu yüzden 201 imzanın gerektiğini ifade etmişti.

İLK ADRES ANKARA'YDI
Tüm bu tartışmaların gölgesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Veli Balyemez, Buca eski Belediye Meclis Üyeleri Erkut Tamay ve Emre Aykut, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi eski Müdürü Doç. Dr. Oktay Gökdemir gibi isimlerin öncülük ettiği Buca Değişim Grubu toplanan imzaları CHP Genel Merkezi'ne götürmüştü. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’den “Yönetmelik ve tüzük açık.Yasal prosedürün uygulanmasını sağlayacağız” sözünü alan imzacılar, imzaları il başkanlığına teslim etme kararı almıştı.

İLÇE’YE GÖTÜR
İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu adına, eski meclis üyesi Erkut Tamay, imzaları il başkanlığına getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Kılıç’ın da hazır bulunduğu görüşmede,Tamay'a imzaların öncelikle ilçe başkanlığına götürülmesi gerektiğini söyledi.Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası Tamay il başkanlığından ayrıldı. 

İLÇE KARAR ALMAZSA…
CHP İl Başkanı Ali Engin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “ İmzaların öncelikle ilçe başkanlığına götürülmesi gerek. Ankara’dan aldıkları yanıtta buydu. Parti kurallara göre yönetilir.Söylentilere göre değil. Biz kendilerini ilçe başkanlığına gönderdik. Yeter sayı çıkmazı için partimizin hukuk işlerinden görüş isteyeceğiz. 400 mü esastır yoksa kalan geçerli delege mi esas alınacak onu öğreneceğiz.15 gün içinde ilçe karar almazsa imzalar bize gelecek. Biz de hukuk işlerinden gelen bilgi neticesinde karar alacağız” dedi.

TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİL
Engin, olağanüstü kongre sürecinde ortaya çıkan tartışmaların partiye zarar verdiğini de ifade etti. Engin, “Bu yol yanlış bir süreci getiriyor. İmza toplamak tabi ki demokratik haktır fakat bu gibi süreçlerde açıklama yapmak, partinin yetkili makamlarını suçlamak doğru değil. Biz bunun partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiğine inanıyoruz. Bu yapılanlar yanlış” ifadelerini kullandı.


DELEGE İMZA ÇEKEMEYECEK
Öte yandan, 15 günlük süre zarfında olağanüstü ilçe kongresi için imza veren bir delegenin verdiği ilk beyanın geçerli sayılacağı öğrenildi. İmza veren bir delege bundan sonraki süreçte  imzasını çekmek isterse geçerli sayılmayacak. İlk verdiği beyan esas alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.