Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'dan CHP'ye 'vazo'lu mesaj!

Delican'dan CHP'ye 'vazo'lu mesaj!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın,CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e hediye ettiği vazo dikkat çekti. Paşabahçe tarafından 'Dünya Mevlana Yılı’nda (2007),özel oluşturulan koleksiyonda yer alan 'Gece Vazo', Türkiye’de 2 bin adet üretilirken, geçmiş yıllarda ABD Başkanı Barack Obama’ya da hediye edilmiş. Vazoyu bizzat kendisinin gidip aldığını ifade eden Delican, “ Mevlana’nın ortaya koyduğu güzel bir düşünce var.“Kusurları örtmekte gece gibi olun” diyor. İnsanların kusurları hataları üzerinden siyaset yapmak yerine daha uzlaşıcı olmak gerek"dedi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 13:25
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kendisini ziyarete gelen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, hediye ettiği “vazo” üzerinden mesaj verdi. Delican’ın Engin’e hediye ettiği Gece Vazo, Mevlana`nın "Kusurları örtmekte gece gibi ol!" öğüdündeki felsefeden esinlenerek tasarlandı.Paşabahçe mağazası tarafından 2 bin adet üretilen Gece Vazo, geçmişte devlet büyükleri tarafından ABD Başkanı Barrack Obama'ya da hediye edildi.


2007 YILINDA ÜRETİLDİ

Paşabahçe tarafından 'Dünya Mevlana Yılı’nda (2007),  Mevlânâ'nın 7 öğüdünden ve 7 sayısının semavi dinlerdeki anlamlarından yola çıkarak oluşturulan koleksiyonda yer alan  Gece Vazo, üzerinde, Selçuklu yıldız motifleri ve geometrik süslemeler kullanılarak gökyüzü simgelenmiş ve tüm kusurları örten gece kavramı mavi renk ile ifade edilmiştir. Gece Vazo, el imalatı mavi renkli camdan üretilmiş olup, üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile platin yaldız kullanılarak yapılmıştır.

DELİCAN:İYİ NİYETLİ VE ANLAMLI HEDİYE
Vazoyu bizzat kendisinin gidip aldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Delican, “Siyaset bir değerdir. Birbirimize karşı değer veriyoruz. Bizim en büyük felsefemiz hoşgörü. Hoşgörüyü dünyaya yayan da Mevlana’dır. 2007 yılı Mevlana yılıydı. Gece Vazo buna istinaden çıkarılmış  koleksiyonda yer alıyordu.Siyasetçilerin hoşgörü ortamında olmasını düşünerek bu hediyeyi verdim. Altında yatan mana budur. Hepimiz aynı topraklarda yaşıyoruz. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Hepimizin amacı kente ülkeye hizmet etmek. Mevlana’nın ortaya koyduğu güzel bir düşünce var. “Kusurları örtmekte gece gibi olun” diyor. İnsanların kusurları hataları üzerinden siyaset yapmak yerine daha uzlaşıcı olmak gerek. İyi niyetli ve anlamlı bir hediye olarak seçtim” dedi.
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.