Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,7918
%0.15
Altın 2.440,250
%0.06
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akgül” sokak ağzı ile konuşma”

Akgül” sokak ağzı ile konuşma”

CHP Parti Meclisi eski üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, kurultayın ardından İl Başkanı Ali Engin ve İlk yönetimini hedef alan açıklamasına İl Yöneticisi Şirin Akgül’den yanıt geldi. Akgül, “ İzmir İl Başkanlığına yönetici seçmiyoruz, PM’ye yönetici seçiyoruz. 2 Yıl PM’de görev almış bir isim eğer İzmir’den destek gelmiyor diye aday olamıyorsa o zaman sorun Sayın Direkçi’de dir

  • Ege Postası
  • 14.09.2014 - 12:16
EGEPOSTASİ- HABER SERVİSİ-  CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultay’ında sonra yaptığı açıklamalar ile CHP İzmir İl örgütünü hedef alan eski PM üyesi Berrin Direkçi’ye İl yöneticisi Siirn Akgül’den yanıt geldi. Akgül ”Eski PM üyemiz Berrin Dilekçi’nin yaptığı açıklamaları büyük bir hayretle okudum. Kendisinin yaptığı açıklamada hem İl İzmir İl Başkanımız Ali Engin hem de yönetim kurulumumuzu hedef almıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin üst düzeyinde görev almış ve 2 yıl burada görev almış olan eski PM üyemiz Dilekçi’nin açıklamasını kendisine yakıştıramadığımı ifade etmek isterim.


“PM’YE GİREMEMESİNİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”
Kendisinin yeniden PM’ye girememesini sadece ve sadece İl Başkanı ve İl yönetimine bağlaması tam anlamı ile gerçekten uzak bir açıklamadır. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin Kurultayında İl yöneticisi ya da İlçe yöneticisi seçmiyoruz. PM'ye girecek isimleri Türkiye’nin 81 ilinden gelen Kurultay delegelerimizin seçtiğini Sayın Direkçi benden daha iyi biliyor. İzmir’de bu 52 delegenin olduğunu düşünürsek, bu sayı ile PM seçimlerinde ne İl Başkanımız Ali Engin ne de İzmir delegasyonun tek başına belirleyici olması mümkün değildir. Dolayısı ile Sayın Dilekçi’nin yaptığı eleştirilerin yersizdir. 2 yıl PM’de görev yapmış bir isim eğer sadece İzmir’den gelmeyecek oylar ile listeden çıkamıyorsa burada bir yanlışlık var.

LİSTEYİ BİZ DEĞİL GENEL BAŞKAN BELİRLEDİ
Bu tablo ’da Bizim İl yönetimi olarak PM'ye girecek isimler üzerinde belirleyici olmamız söz konuşu değildir. Burada kararı İzmir’den giden kurultay delegelerimiz vermiştir.  O neden ile burada Sayın Dilekçi’nin ifade ettiği gibi İl yöneticileri olarak bizler taraf olmak yerine, İzmir’den Parti meclisinde aday olan bütün arkadaşlarımıza karşı aynı mesafede olduğumuzu ve Sayın Genel Başkanımızın anahtar listeye yazdığı isimlere destek olmaktan başka bir çabamız olmamıştır.
 
KİMSEYİ YOK SAYMADIK
İl Başkanımız ya da yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımız ile oturup özellikle “bunu yok edelim, bunu destekleyelim” gibi bir durum asla söz konuş olmamıştır. Ayrıca partimizin üst düzey yönetiminde buluna değil Berrin Direkçi, her hangi bir ismini yok saymak, aşağılama ve ötekileştirme gibi bir tavırlarımızın olması asla ama asla söz konuş değildir. Bu bizim parti geleneğime aykırı bir durumdur.
 
DİSİPLİN İŞYECEK
Ayrıca Sayın Direkçi’nin ifade ettiği gibi biz İl yönetimi olarak burada ne ayak oyunları neden parti vicdanını rahatsız eden bir tutum içinde olmadığımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca PM üyeliği yapmış bir isme ise, böyle “sokak ağzı” ile konuşmayı “ yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi  “bundan sonra partiyi küçük düşüren ve aleyhinde çalışan, partiye hizmet eden yöneticiler hakkında kamuoyu önünde konuşarak disiplin suçu işleyenler hakkında disiplin yolunu açacağız. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bizim dokunulmazlığımız yok. Ama parti içinde yapılan eleştirileri partimizin organize ettiği toplantılarda dile getireceğiz. Bunlar çıkıp kamuoyunda açıklayıp parti içinde kavga varmış görüntüsünü verenlerin tüzüğümüzde ifade ettiği gibi gerekli işlemleri yapacağız. Dedi


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.