Dolar 32,5583
%0.22
Euro 34,9219
%-0.14
Altın 2.440,690
%0.18
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den Delican'a sürpriz dosya

Engin'den Delican'a sürpriz dosya

CHP ve AK Parti’nin İzmir il başkanlarının 9 Eylül’de kurtuluş coşkusuna ortak olması ve beraber kol kola yürümesi kamuoyunda takdirle karşılanırken, ikili bir kez daha bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, beraberindeki il yöneticileriyle birlikte, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret etti. Engin, 2 ay önce göreve başlayan Delican’a “hayırlısı olsun” dedi. Engin, Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlıklar nezdinde işlem yapılmasını bekleyen projelerinin yer aldığı dosyayı Delican’a verdi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 11:43
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri'nin tamamına katılarak kente  ılımlı siyaset mesajı veren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan sonra bu kez CHP İl Başkanı Ali Engin’den bir adım geldi. Engin, Temmuz başında Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Delican’ı beraberindeki il yöneticileri Barış Erel, Altan İnanç, Ülkümen Rodoplu, Abdullah Aydemir ve Bahattin Özdemir'le birlikte ziyaret etti.

DELİCAN: EN ANLAMLI ZİYARETLERDEN BİRİ
Göreve başladığı günden itibaren kendisine bir çok ziyaretin yapıldığını ifade eden Delican, “en anlamlı ziyaretlerden biri bu oldu. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için siyasi partilerin nezaket göstermeleri çok önemli. Mevkidaşımın önemli bir siyasi tecrübesi var. Süreçte istişare içinde olacağız” dedi.



ENGİN’DEN DOSYA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise Delican ve ekibine “hayırlısı olsun” dedi, başarı diledi. Engin, “İzmir bir tane görevler gelip geçici.İşbirliği içinde kente hizmet etmek istiyoruz” dedi. Engin, daha sonra Delican’a CHP logolu bir dosya verdi. Engin dosyanın içinde Büyükşehir Belediyesi’nin kent için hayata geçirmek istediği ancak bakanlıklar nezdinde çözülmesi gereken projelerle ilgili bilgilerin yer aldığını ifade etti. Engin, “ Dosyada ulaşımla ilgili, arazi tahsisleriyle ilgili  konular var. Yeni Fuar Alanı yakın zamanda bitecek. Oraya ulaşım açısında MONORAY çok önemli. Bu konuyla Karayolları ilgileniyor. Ayrıca Mavişehir Opera Binası projesi bitti. Arazi tahsisi yapıldı ancak bir bölümü TOKİ’ye bağlı.Bu konularla ilgili bakanlık nezdinde çözülmesi gereken hususlar var. Dosyada bunlar yer alıyor” dedi.


TAKİPÇİ OLACAĞIZ
Dosyayı Engin’den alan Delican, “ İzmir’e çakılacak her çivinin takipçisi olacağız. Özellikle kendisiyle stat konusunda istişare yapmak istiyoruz. Bu konuda kamuoyunu rahatlatacak açıklama yapmamız gerek. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir ama İzmir adına faydalı olacak her şeyde oturup konuşuruz. Konuşulmayacak konular değil. Türkiye’nin artık yeni sürece de ihtiyacı var. Siyasette mutlaka hepimizin idealleri var. Ancak siyasi düşüncelerimizi ortadan kaldırdığımızda parti programlarına baktığımızda herkes Türkiye’nin daha iyi bir Türkiye olması çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması için mücadele ediliyor. Tüm siyasi partilerde bu böyledir. Türkiye’de müthiş bir dinamizm var. Ali Bey’in başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinamiği var, benim il başkanlığını yaptığım AK Parti’nin dinamiği var. Bu değerler Türkiye’yi sürüklüyor. Türkiye’nin önü çok açık. İnşallah ortak istişareyle yapılacak çok şey olduğunu düşünüyoruz” dedi.

SANDIK BAŞKA DOSTLUK BAŞKA
Basın mensuplarının “önümüzde genel seçimler var bu istişare dostluk havası sürecek mi'”  sorusuna Delican, “ Sandık başka dostluk başka” yanıtı verirken, Engin’de bu ifadeye katıldığını ifade etti.

VAZO HEDİYE ETTİ
Delican, Engin'e Mevlana felsefesini taşıdığını ifade ettiği vazo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.